Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης πραγματοποιεί πορεία στα πανέμορφα «Θρακικά Μετέωρα»

ην Κυριακή 24-11-2013 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, σε συνεργασία με το τμήμα Ορειβασίας Ιάσμου, πραγματοποιεί πορεία στα Θρακικά Μετέωρα (πάνω από τον Ίασμο – Ροδόπης). Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 07.15π.μ. στο παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μετά τη γέφυρα Σαμακώβ (εκεί που έχουν τα γραφεία τους σήμερα οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας).

ην Κυριακή 24-11-2013 η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, σε συνεργασία με το τμήμα Ορειβασίας Ιάσμου, πραγματοποιεί πορεία στα Θρακικά Μετέωρα (πάνω από τον Ίασμο – Ροδόπης). Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν να παρευρίσκονται το αργότερο μέχρι τις 07.15π.μ. στο παλιό γήπεδο του Α.Ο.Ξ. μετά τη γέφυρα Σαμακώβ (εκεί που έχουν τα γραφεία τους σήμερα οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας). Η πορεία θεωρείται εύκολη και ενδείκνυται και για παιδιά αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι θα διανύσουμε με τα αυτοκίνητα8 χιλιόμετραχωματόδρομο ο οποίος στην αρχή είναι λίγο άσχημος αλλά μετά αρκετά βελτιωμένος και μπορούν να τον κάνουν όλων των ειδών τα αυτοκίνητα.. Συνιστούμε, για την πεζοπορία, τη χρήση ορειβατικών υποδημάτων (μποτάκια) όπως επίσης και σακίδιο πλάτης το οποίο θα περιέχει αδιάβροχο, νερό, μαύρη σοκολάτα ή παστέλι και ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια ανακατεμένα με σταφίδες) ή φρούτα (μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια κ.λ.π.).

Αμέσως μετά την πεζοπορία θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο του Ιάσμου όπου μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου θα μας λύσουν κάθε απορία που τυχόν δημιουργηθεί ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθούμε και τα καζάνια παραγωγής τσίπουρου που λειτουργούν στο χωριό σε επαγγελματική βάση.

  Το πρόγραμμα της Λέσχης μας διανέμεται δωρεάν ενώ μπορείτε να το «κατεβάσετε» και από το blogspot της Λέσχης μας www.orlexan.blogspot.gr . Μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης μας μπορείτε να συναντήσετε στην καφετέρια του ξενοδοχείου «Δημόκριτος» κάθε Πέμπτη από τις 19.30-21.00 να παραλάβετε το πρόγραμμα των αναβάσεων να ενημερωθείτε και να συζητήσετε μαζί μας.

Επίσης για τον ίδιο σκοπό υπάρχει και το email: olxanthis@yahoo.gr καθώς και προφίλ στο facebook με την ονομασία «Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης».

        

 

 

                                                                                              Με τιμή το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button