Συγκεντρωμένοι για τη νίκη!

Αποκτήθηκε φέτος από την Μπουλόν της Γαλλίας και είναι βασικό στέλεχος της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο 25χρονος Νιγηριανός διεθνής Ολουμπάγιο Αντεφέμι μιλά για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, για την χαμένη ευκαιρία στην Κέρκυρα και για πολλά άλλα… Όλα έγιναν στο τέλος στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Ο Βασιλακάκης έβαλε την SKODA ΞΑΝΘΗ μπροστά και ο Μαϊστόροβιτς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις… Αν τελείωνε το παιχνίδι στο 90′ και το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0 νομίζω ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Όταν όμως σκοράρεις στις καθυστερήσεις και φτάνεις τόσο κοντά στη νίκη είναι λογικό να πιστεύεις ότι θα πάρεις τους τρεις βαθμούς.

Αποκτήθηκε φέτος από την Μπουλόν της Γαλλίας και είναι βασικό στέλεχος της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο 25χρονος Νιγηριανός διεθνής Ολουμπάγιο Αντεφέμι μιλά για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, για την χαμένη ευκαιρία στην Κέρκυρα και για πολλά άλλα…


Όλα έγιναν στο τέλος στο παιχνίδι της Κέρκυρας. Ο Βασιλακάκης έβαλε την SKODA ΞΑΝΘΗ μπροστά και ο Μαϊστόροβιτς ισοφάρισε στις καθυστερήσεις…


Αν τελείωνε το παιχνίδι στο 90′ και το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0 νομίζω ότι θα ήμασταν ικανοποιημένοι. Όταν όμως σκοράρεις στις καθυστερήσεις και φτάνεις τόσο κοντά στη νίκη είναι λογικό να πιστεύεις ότι θα πάρεις τους τρεις βαθμούς.


Από εκεί και μετά το τελικό 1-1 μας αδικεί, όχι μόνο για τον ένα βαθμό που πήραμε αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε.


Για την φάση του 93′ όπου έχασες την μεγάλη ευκαιρία να κάνεις το 0-2 θα ήθελες να αναφερθείς;


Λίγο πριν σουτάρω ένιωσα ότι θα σκόραρα. Το πίστευα!


Ο Έλινγκτον κι εγώ βγήκαμε στην κόντρα επίθεση κι ήξερα ότι θα μου δώσει την μπάλα.


Όμως ο τερματοφύλακας βγήκε γρήγορα και μου έκλεισε το οπτικό πεδίο.


Ξέρω ότι έπρεπε να σκοράρω, από τη στιγμή που το παιχνίδι είχε τέτοια εξέλιξη, αλλά ήταν καλή και η προσπάθειά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τον συγχαίρω που το έπιασε, έστω κι αν με πίκρανε πολύ.


Οι συμπαίκτες σου τι σου είπαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος;


Στάθηκαν δίπλα μου και μου συμπαραστάθηκαν. Ήμαστε ομάδα κι έτσι συμπεριφερόμαστε.


Μαζί κερδίζουμε και μαζί χάνουμε. Χαρακτηριστικά οι περισσότεροι μου είπαν: “Σήκωσε το κεφάλι σου και μην ανησυχείς.”


Μετά από 10 αγωνιστικές πως κρίνει ο Αντεφέμι την πορεία της SKODA ΞΑΝΘΗ;


Με μία λέξη θα την χαρακτήριζα άτυχη. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά οι βαθμοί χάνονται περισσότερο από δικά μας λάθη.


Υπήρξαν στιγμές άτυχες όπως το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι για ώρα με παίκτη λιγότερο. Είναι βέβαια και το πως παίζει η κάθε ομάδα…


Ο Ηρακλής για παράδειγμα δεν ήρθε να κάνει καθυστερήσεις. Ακόμη κι όταν κερδιζε σεβάστηκε τους φιλάθλους και έπαιξε το ποδόσφαιρό του.


Μπορεί η εμφάνιση στην Κέρκυρα να είναι το ξεκίνημα μιας καλύτερης συνέχειας για την ομάδα;


Στα δύο τελευταία παιχνίδια παίρνουμε τον βαθμό της ισοπαλίας και πλέον ήρθε η ώρα να κερδίσουμε το Σάββατο τον Πανσερραϊκό.


Σταδιακά βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα χρόνου η επιτυχία αλλά είμαι πεπεισμένος πως αυτή θα έρθει το Σάββατο.


Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι για να έρθει το τρίποντο.


Αν και νέος στην SKODA ΞΑΝΘΗ έχεις οκτώ συμμετοχές εκ των οποίων οι επτά στην βασική 11άδα.


Δεν είναι μόνο η δική μου παρουσία. Για να μπει ένας παίκτης σε μία ομάδα, είτε είναι νέος είτε πιο παλιός χρειάζεται μία υποστήριξη.


Υποστήριξη από την ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές. Όλοι μαζί βοηθούν κάποιον να μπει στο παιχνίδι.


Είσαι ικανοποιημένος από την δική σου αγωνιστική παρουσία;


Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω σ’ αυτό. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι προσπαθώ και θέλω να γίνομαι καλύτερος μέσα από την δουλειά.


Η γνώμη σου για την πόλη της Ξάνθης και τους κατοίκους της;


Είναι πολύ όμορφη και νιώθω σαν το σπίτι μου. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως ο κόσμος μιλάει αγγλικά και είναι φιλικός.


Έχεις συμμετοχές σε όλες τις εθνικές ομάδες της Νιγηρίας κι αρκετές διακρίσεις…


Με την Εθνική Νιγηρίας Κ-20 κατακτήσαμε το Αφρικανικό πρωτάθλημα νικώντας με 2-0 την Αίγυπτο στον τελικό.


Το καλοκαίρι του 2005 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ολλανδία με την Κ-20 τερματίσαμε 2οι αφού ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του μας νίκησαν στον τελικό με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να σημειώσει δύο γκολ.


Έχω αγωνιστεί με την Κ-23 της Νιγηρίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και οι εμφανίσεις μου εκεί έδωσαν το εισιτήριο και για την Εθνική Ανδρών με την οποία στο καλύτερό μας παιχνίδι είχαμε νικήσει την Γαλλία με 0-1.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button