Χειμερινοί Κολυμβητικοί Αγώνες

Μέσα Φεβρουαρίου, δηλαδή 13, 14 και 15 γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Χειμερινοί Κολυμβητικοί Αγώνες Κατηγοριών δηλαδή αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι το 1991 για αγόρια και από το 1997 μέχρι το 1991 για κορίτσια.

Μέσα  Φεβρουαρίου, δηλαδή 13, 14 και 15 γίνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι Χειμερινοί Κολυμβητικοί Αγώνες Κατηγοριών δηλαδή αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν από το 1996 μέχρι το 1991 για αγόρια και από το 1997 μέχρι το 1991 για κορίτσια.


Κάποιος φίλος από τα παλιά μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε την γνώμη μου, και τους επίσημους χρόνους και θέσεις, όλων των παιδιών που θα αγωνιστούν από την πόλη μας.  Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλά τα παιδιά και διαβάζοντας μερικά δελτία τύπου από τους υπάρχοντες συλλόγους της πόλης μας θα νομίζει κάποιος που δεν έχει γνώση της πραγματικότητας ότι έχουμε πρωταθλητές στη πόλη μας αλλά με χαμηλό φωτισμό.   


Με λίγη καλή θέληση βρέθηκαν οι συνήθεις 5 αθλητές που πάνε σε αυτούς τους αγώνες και ένας πρωτάρης, σύνολο 6 παιδιά. Τρία αγόρια και 3 κορίτσια. Ανάλογα με την επιλογή της ομάδας που αγωνίζονται τα τρία άτομα θα αγωνιστούνε στην Αθήνα και τα άλλα τρία στη Θεσσαλονίκη!!!


Αναλυτικά στην κατηγορία των εφήβων αγόρια του 1991 και 1992 ο Κατραντζής Χρήστος με την ομάδα του ΕΟΦΠΦ,  έχει τους καλύτερους χρόνους στην Ελλάδα στα 200 και 400 Μικτή ατομική και λογικά θα προσθέσει άλλα δύο χρυσά στη συλλογή του, στα 100 πεταλούδα έχει την 5 η θέση και θα το παλέψει για μια θέση μέσα στη τριάδα…


Ξανθόπουλος Στέλιος φέτος αγωνίζεται για λογαριασμό του Πανελλήνιου Γ.Σ στα 50 Ελεύθερο έχει τον 35ο χρόνο και με μία καλή εμφάνιση θα μπορέσει να βρεθεί 15ος -16ος  ενώ στα 100 Ελεύθερο μπορεί να βρεθεί στον τελικό.


Στην ίδια ομάδα είναι και η αδελφή του Ξανθοπούλου Καλλιόπη (1994). Στα 100 πρόσθιο έχει τον 25ο χρόνο στην Ελλάδα ενώ στα 200 τον 24ο  μπορεί άνετα να βρεθεί στις θέσεις 15-18. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα αγωνίζεται με κορίτσια που γεννήθηκαν το 1993….


Στην Θεσσαλονίκη θα ταξιδεύσει η Σταυρίδου Νίκη που κολυμπάει και φέτος για το Ν.Ο.Καβάλας. Στα 200 Ελεύθερο έχει την 17η επίδοση στη χώρα αλλά στη Θεσσαλονίκη μπορεί να ελπίζει στη 3η θέση. Στα 400μ Ελεύθερο έχει την 6η επίδοση και μπορεί να έρθει δεύτερη σε αυτό το αγώνισμα. Στα 800 μέτρα Ελεύθερο έχει επίσης την 6η επίδοση στην Ελλάδα και είναι μία κούρσα τακτικής οι τρεις πρώτες θέσεις είναι ανοιχτές!!!


Η Κική Μιχαηλίδου (1995)   φέτος αγωνίζεται με την ομάδα του ΠΑΟΚ στα 100μ Πεταλούδα έχει την 40η επίδοση και μπορεί να βρεθεί σε μία θέση μεταξύ 12 και 13 . Στα πιο δύσκολα!!! Αγωνίσματα τα πάει καλύτερα στα 200μ Πεταλούδα έχει την 16η θέση και μπορεί να βρεθεί μέχρι την 6η θέση, ενώ στα 400μ Μικτής Ατομικής έχει την 9η θέση στη Ελλάδα και εδώ μπορεί να ελπίζει σε ένα μετάλλιο μεταξύ 2ης και 3ης θέσης.


Πρωτάρης σε αυτούς τους αγώνες είναι ο Σαχπατζίδης Γιώργος (1994) που θα αγωνιστεί σε δύο αγωνίσματα. Στα 50μ πεταλούδα ναι μεν έχει το όριο των αγώνων αλλά δεν βρίσκεται στις 50 πρώτες θέσεις της Ομοσπονδίας, είναι 58ος , με μία καλή προσπάθεια θα μπορέσει να βρεθεί στη 15η θέση. Στα 100μ πεταλούδα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα έχει την 48η επίδοση στην Ελλάδα και μπορεί να βρεθεί στη 12η θέση.  Στον κολυμβητή Σαχπατζίδη θα μείνω λίγο ακόμα, πέρσι είχε ένα όριο στα 200μ Πεταλούδας για το θερινό πρωτάθλημα, μία ιατρική επέμβαση τον κράτησε μακριά από τους αγώνες. Φέτος διαβάζοντας στον τοπικό τύπο δεν μπόρεσε να έχει το όριο των 200μ αλλά πέτυχε στα γρήγορα αγωνίσματα των 50 και 100μ. Στα αγωνίσματα με βάση το χρονόμετρο ο παράγοντας τύχη είναι σχεδόν μηδενικός.  Η ικανότητα, η προσπάθεια και η ψυχολογία έχουνε μεγάλο μερίδιο στην επίτευξη του χρόνου. Το ότι δεν πέτυχε τώρα το όριο στα 200μ μεταφράζεται, μεγαλώνοντας κατά ένα χρόνο αυξήθηκε και η δύναμη του. Και “έπιασε” όριο στα δυνατά αγωνίσματα και δεν μπόρεσε στο αντοχής και ευλυγισίας. Με τους παραπάνω χρόνους των άλλων παιδιών είναι φανερό όσο πιο μεγάλη είναι η απόσταση τόσο πιο κοντά στην επιτυχία είναι ο αθλητής. Στα αγωνίσματα δύναμης και εκρηκτικότητας θέλει πολύ διαφορετική φιλοσοφία προπόνησης που δυστυχώς δεν υπάρχει στην πόλη μας. Για να γίνει κατανοητό αυτό που γράφω, πέρσι ο Ξανθόπουλος Στέλιος βρέθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα και μετά τα 50μ Ελεύθερης κολύμβησης η κατάταξη έλεγε 16η θέση!!!


Για επίλογο θέλω να τονίσω στους γονείς των αθλητών που δεν έχουνε όρια να έχουνε υπομονή και η προσπάθεια θα φέρει αποτελέσματα.


Μεγάλη επιτυχία σε αυτούς τους αγώνες θα είναι οι ατομικές επιδόσεις και όχι τα μετάλλια  και να τους ευχηθώ όλους  Καλή Επιτυχία, και καλό ταξίδι.


 Την μεθεπόμενη βδομάδα γίνεται στο Βόλο το Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών  και ο χειμερινός αγωνιστικός κύκλος θα τελειώσει με τα πρωταθλήματα προ αγωνιστικών κατηγοριών τον Μάρτιο…. 


Νίκος Γιαννακόπουλος       

Σχετικά Άρθρα

Back to top button