Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τη ΣΕΚΑΠ

Η δικομματική κυβέρνηση με τη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ως επένδυση και τους υποψήφιους αγοραστές ως σωτήρες που ήρθαν για να μας σώσουν από την κρίση. Επενδυτές-σύμμαχοι-φίλοι της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί στο μεγαλύτερο πλιάτσικο των τελευταίων χρόνων σε βάρος του πλούτου του ελληνικού λαού, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Η δικομματική κυβέρνηση με τη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ προσπαθούν να παρουσιάσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ως επένδυση και τους υποψήφιους αγοραστές ως σωτήρες που ήρθαν για να μας σώσουν από την κρίση. Επενδυτές-σύμμαχοι-φίλοι της κυβέρνησης έχουν επιδοθεί στο μεγαλύτερο πλιάτσικο των τελευταίων χρόνων σε βάρος του πλούτου του ελληνικού λαού, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας τους με κάθε τρόπο και κάθε κόστος. Η απελευθέρωση των απολύσεων, οι μειώσεις των μισθών, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνολικότερα η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας σε δικαιώματα και κατακτήσεις του σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία ευνοούν την ακόμη πιο σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων, προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ολοκληρώθηκε, μετά από προσπάθειες χρόνων και πολλές απόπειρες και ίντριγκες, η ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ με την ενεργή εμπλοκή και πολιτικών παραγόντων, μέσω της ΑΤΕ σε κεντρικό επίπεδο και της ΣΕΚΕ σε τοπικό. Παρά τις  διαβεβαιώσεις των υποστηρικτών της ιδιωτικοποίησης, για ομαλή λειτουργία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι, οι έμμεσες πιέσεις για εθελούσιες αποχωρήσεις και μειώσεις μισθών οξύνονται, τη στιγμή που το εργοστάσιο συνεχίζει να υπολειτουργεί.  Το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο τυγχάνει της αμέριστης στήριξης του κατεστημένου πολιτικού συστήματος και των συμμάχων του, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τα πραγματικά σχέδια για το μέλλον του εργοστασίου, παρατείνοντας την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων. Η διήμερη απεργία 5/6-09-2013 οφείλει να είναι η απαρχή για ένα σκληρό και αδυσώπητο αγώνα, απαλλαγμένο από μικροκομματικές-πολιτικές σκοπιμότητες, που δυστυχώς χαρακτήριζαν τη λειτουργία των περισσότερων συνεταιριστικών εργοστασίων και τα οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση ή στο κλείσιμο.

 

Γραφείο τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης 05-09-2013

Σχετικά Άρθρα

Back to top button