Για την σύσκεψη φορέων για το άνοιγμα των καταστημάτων τι Κυριακές

Tην Τρίτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου οι εκπρόσωποι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, της ΟΕΒΕΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, δεν αμφισβήτησαν στο ελάχιστο την ουσία του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων κατ’ ελάχιστον 7 Κυριακών το χρόνο, αντίθετα ορισμένοι πρότειναν και περισσότερες. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παρόλο τις αγωνιστικές κορώνες, είναι ευθυγραμμισμένος με την γραμμή της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, για την απελευθέρωση του ωραρίου, τη μερική απασχόληση κ.α.

Tην Τρίτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου οι εκπρόσωποι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, της ΟΕΒΕΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, δεν αμφισβήτησαν στο ελάχιστο την ουσία του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων κατ’ ελάχιστον 7 Κυριακών το χρόνο, αντίθετα ορισμένοι πρότειναν και περισσότερες. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου παρόλο τις αγωνιστικές κορώνες, είναι ευθυγραμμισμένος με την γραμμή της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, για την απελευθέρωση του ωραρίου, τη μερική απασχόληση κ.α. που αποτελεί την βάση για το χτύπημα μιας σειράς κατακτήσεων των εργαζομένων, αλλά και για το χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας. Το σωματείο μας που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, εναντιώθηκε κάθετα στην λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Να υπενθυμίσουμε  ότι ο  νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) στη βουλή  προβλέπει πως όλα τα καταστήματα θα ανοίγουν τουλάχιστον 7 Κυριακές τον χρόνο, θα αποφασίζετε κατά περιφέρεια από τους αντιπεριφεριάρχες σε ποιες περιοχές και για πόσες Κυριακές τα καταστήματα θα ανοίγουν, με ωράριο 11πμ έως 8μμ.   

Τα αίολα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή,  και όπου το μέτρο του ανοίγματος των Κυριακών εφαρμόστηκε – σε μια σειρά χώρες της ΕΕ – και απολύσεις έγιναν και καταστήματα έκλεισαν. Η Ένωση Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, όχι μόνο δηλώνουμε την αντίθεση μας αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση       της       Κυριακής        αργίας και καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουμε δυναμικά και μαζικά οργανώνοντας απάντηση σε κάθε μικρό και μεγάλο κατάστημα.

Διεκδικούμε :

► Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ

► Μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .

► Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας 

► Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, νομική κατοχύρωσή της.

                                                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

­        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                         ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button