Στο επίκεντρο της κολύμβησης η Ξάνθη !!

Στο προσκήνιο ο κολυμβητικός σύλλογος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, λόγω της διοργάνωσης των διεθνών αγώνων Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009 που διοργανώνει στην πόλη μας στις 11 και 12 Απριλίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο. Η Ξάνθη για μια ακόμη φορά γίνεται στο Πανελλήνιο επίκεντρο της αγωνιστικής κολυμβητικής δραστηριότητας, καθώς περισσότεροι από 500 αθλητές και 1000 επισκέπτες, έρχονται για τα ΞΑΝΘΕΙΑ το διήμερο των αγώνων.

Στο προσκήνιο ο κολυμβητικός σύλλογος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, λόγω της διοργάνωσης των διεθνών αγώνων Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009 που διοργανώνει στην πόλη μας στις 11 και 12 Απριλίου, στο δημοτικό κολυμβητήριο.  Η Ξάνθη για μια ακόμη φορά γίνεται στο Πανελλήνιο επίκεντρο της αγωνιστικής κολυμβητικής δραστηριότητας, καθώς περισσότεροι από 500 αθλητές και 1000 επισκέπτες, έρχονται για τα ΞΑΝΘΕΙΑ το διήμερο των αγώνων.


Περισσότεροι από 20 κολυμβητικοί σύλλογοι δίνουν κάθε χρόνο το παρών, ενώ ιδιαίτερη παράδοση και εντυπωσιακές εικόνες έχει να προσφέρει ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ κάθε φορά στην φαντασμαγορική τελετή έναρξης.


Μια πραγματική γιορτή, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια, μια διαφήμιση για την Ξάνθη και τις ομορφιές της.


Πως όμως έφτασε μια μικρή επαρχιακή ομάδα να διοργανώνει μια τόσο λαμπρή εκδήλωση ; ποιοι βρίσκονται πίσω από τα αθλητικά επιτεύγματα του Ξανθιώτικου συλλόγου ; πιο είναι το μυστικό της διαχρονικής επιτυχίας ;


Αρμόδιοι για να μιλήσουν είναι οι άνθρωποι του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, που μέσα από το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αναπτυξιακή πορεία του :



Γιώργος Κόκκινος : πρόεδρος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης


“Ο κολυμβητικός σύλλογος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, είναι σήμερα ένας από τους καλύτερα οργανωμένους συλλόγους στην Ελλάδα  από πλευράς λειτουργίας, ποιότητας και παροχής αθλητικών και κοινωνικών υπηρεσιών.


Διαθέτει τμήματα κολύμβησης για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχει στο επίσημο περιφερειακό πρωτάθλημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ενώ εντυπωσιακό είναι το ιστορικό συμμετοχής σε πανελλήνιες διασυλλογικές κολυμβητικές συναντήσεις, με αξιόλογα αποτελέσματα, επιδόσεις και διακρίσεις από Ξανθιώτες κολυμβητές.


Ο  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στο σπουδαίο, αξιόλογο και σοβαρό αθλητικό όσο και κοινωνικό έργο που έχει αναλάβει :  Να μάθει τους μικρούς Ξανθιώτες κολύμπι, να τους κάνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να συμβάλλει κοινωνικά στην καλύτερη και πιο ποιοτική σύγχρονη ζωή των αθλητών και των μελών του.”



Καραπαναγιώτης Παναγιώτης 


( μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  )


“Ο  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ προσπαθεί και έδειξε ότι μπορεί, να  συνδέσει τον αθλητισμό με την τοπική κοινωνία. Από την μια μεριά προσπαθεί και προβάλει αγωνιστικά την Ξανθιώτικη κολύμβηση, ενώ από την άλλη έχει καταρτίσει ένα συνεχές πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων.


Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κοινωνική προσφορά του συλλόγου στην πόλη της Ξάνθης, με περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές εκδρομές, χοροεσπερίδες, συνεστιάσεις, κολυμβητικά πάρτυ, επιστημονικές ενημερώσεις γονέων και παιδιών κά.  


Φέτος ο σύλλογος, συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με διατροφολόγο, προσφέροντας άμεση ενημέρωση και καθοδήγηση στους γονείς των αθλητών.  Στα προσεχή σχέδια του συλλόγου, είναι η επέκταση των παροχών και η συνεργασία με έγκυρους και αξιόλογους Ξανθιώτες ειδικούς και στελέχη, με σκοπό την πληροφόρηση και την πρόληψη σε θέματα υγείας, παιδαγωγίας, ψυχολογίας κά.   


Για εμάς,  τίποτε δεν είναι αρκετό, όταν απευθύνεται στα παιδιά μας!! ΄΄


Παντελής Παπαδόπουλος (μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ )


 “Γνώρισα  τον  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης σαν γονέας αθλητών, τα τελευταία 3 χρόνια. Εντυπωσιάστηκα πραγματικά, από την κοινή διάθεση για προσφορά και θετικό έργο των ανθρώπων του. Γονείς, προπονητές, μέλη διοίκησης, συνεργάτες και φίλοι, είχαν και έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τον σύλλογο. Μια μεγάλη παρέα, ανοιχτή σε όλους τους Ξανθιώτες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.


Έτοιμη να προσφέρει τις χαρές του αθλητισμού, στην ενδεδειγμένη και σωστή αναλογία.


Όπως ακριβώς πρέπει να φτάνει. Με αποδέκτες τα παιδιά, αλλά και τους γονείς – μέλη.


Με ποικίλους τρόπους προσέγγισης.   Στο διοικητικό συμβούλιο, θέλουμε να συνεχίσουμε και να μεγαλώσουμε αυτή την παρέα του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.    Με νέα μέλη, περισσότερους Ξανθιώτες κολυμβητές, ακόμη πιο πολλούς φίλους.”



Τριανταφυλλίδης Στέφανος


(μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ)  


“Μέσα σε πολύ λίγο καιρό ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, έδειξε μια αξιόλογη δυναμική πορεία, που έχει συνδιαστεί με πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δεδομένα της κολύμβησης στην πόλη μας, και όχι μόνο.


Είναι αλήθεια ότι ο σύλλογος ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει πολλές φορές με τις δυνατότητες και τις πράξεις, στον τομέα της διοίκησης και λειτουργίας. Ο κόσμος και οι γονείς των αθλητών γίνονται αποδέκτες ευχάριστων κοινωνικών εκδηλώσεων,  όταν για παράδειγμα βρίσκονται απέναντι σε ένα πάνελ από ιατρό, παιδαγωγό και διατροφολόγο, να τους ενημερώνουν για θέματα που αφορούν την κολύμβηση και την υγεία των παιδιών τους.


Κατά τον ίδιο τρόπο πραγματοποιούνται και μια σειρά από  περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές εκδρομές για τα μέλη του συλλόγου και ένα προσεκτικά καταρτισμένο πρόγραμμα από κοινωνικές εκδηλώσεις.”



Τσακίρης Δήμος ( μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  )


“Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης έχει αναπτύξει ένα πολύ αξιόλογο και έγκυρο σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης των τοπικών ΜΜΕ, που υπάρχει που λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση, καθ όλη την αγωνιστική σαιζόν.   Εκδίδει δελτία τύπου και δραστηριοτήτων του συλλόγου, ενημερώνοντας την πόλη για τα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα του συλλόγου.


Πέρα από αυτό είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, τους ανθρώπους της διοίκησης, η αναγνώριση μέσα από το Πανελλήνιο μιας από τις πιο καλοστημένες και δυναμικές κολυμβητικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στο www.poseidonas-xanthis.gr.


Μια σελίδα που έχει αξιολογηθεί και τοποθετηθεί από τους ειδικούς της κολύμβησης, σαν ένα από τα καλύτερα side κολύμβησης !”



Γιάννης Πασίνης ( μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  )


“Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης έχει να επιδείξει και ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό ιστορικό από διακρίσεις, επιτυχίες και αξιόλογες επιδόσεις σε κολυμβητικούς αγώνες.


Οι μικροί αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε πολλές συναντήσεις, τόσο στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις απέναντι στην ΚΟΕ, όσο και σε Πανελλήνιες διασυλλογικές ημερίδες, όπου και συναντιούνται κάθε φορά σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.


   Έτσι έχουμε κολυμβητικές συμμετοχές και επιτυχίες σε Θες/νίκη, Έδεσσα, Γρεβενά, Λάρισα, Σέρρες, Κομοτηνή, Βόλο, Ιτέα, Αλεξ/πολη, Δράμα και Καβάλα, ενώ όταν οι νεαροί αθλητές μας περάσουν σε μεγάλες κατηγορίες, μαζί με το μέλλον τους ανήκει και η υπόλοιπη Ελλάδα, για να την ΄΄ οργώσουν ΄΄ κυριολεκτικά, μέσα από αγωνιστικές συμμετοχές και διακρίσεις ΄΄.



Νίκος Φουρλακίδης ( μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  )


“Το επίτευγμα της διοικητικής συλλογικής προσπάθειας από τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ στις μικρές ηλικίες κολύμβησης, είναι οι κολυμβητικοί αγώνες ΞΑΝΘΕΙΑ .


Αν την συγκρίνω με πάμπολλες κολυμβητικές συναντήσεις ακαδημιών που έτυχε να γνωρίσω από κοντά, πρόκειται ίσως για την καλύτερη και μεγαλύτερη στην Β. Ελλάδα, ενώ είναι και από τις κορυφαίες  Πανελλήνια.


Κάθε χρόνο τα ΞΑΝΘΕΙΑ, προσελκύουν μεγάλο αριθμό αθλητών και γονέων επισκεπτών στην πόλη, ενώ σε μεγάλο βαθμό βρίσκεται και η ποιότητα των αγώνων.  Αρκεί να σας πω, ότι πέρυσι συμμετείχαν πάνω από 500 μικροί κολυμβητές, ενώ στις κερκίδες παρευρίσκονταν 800 γονείς από άλλες πόλεις.  Οι σύλλογοι ξεπερνούν τους 20, ενώ σύντομα πρόκειται να καθιερωθούν και υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.


Δεν θα ήταν υπερβολή να πω, ότι : οι αγώνες  ΞΑΝΘΕΙΑ αποτελούν σήμερα την καλύτερη κολυμβητική διαφήμιση για την Ξάνθη. ΄΄



Λεωνίδας Ηλιάδης( μέλος ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ  )


“Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης μέσα από τα μέλη του, προσπαθεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα από τακτικές οικονομικές υποχρεώσεις, υλικό προπονήσεων και γυμναστικής, ένδυσης, καθώς και τρέχοντα έξοδα.


Ο σύλλογος συμμετέχει σε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και κολυμβητική αποστολή των ομάδων του, ενώ προσπαθεί και καταφέρνει να πετύχει τις ποιοτικότερες προσφορές, με όποιους παράγοντες και φορείς συναναστρέφεται και συνεργάζεται.


Στην προσπάθεια αυτή δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρήσεις και φορείς της πόλης συμπαραστέκονται ενεργά και ουσιαστικά. Τους ευχαριστούμε ειλικρινά για την αμέριστη όσο και πολύτιμη βοήθειά τους.”



Ηλίας Βαρελτζίδης  ( μέλος   ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ )


“Ο σύλλογος διαθέτει στους αθλητές μια πλήρη σειρά ένδυσης. Σκουφάκια κολύμβησης με το λογότυπο του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, μπλουζάκια καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα, μπουρνούζι, καπέλο, τσάντα κολυμβητηρίου.  Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και χορηγίες στο θέμα της ένδυσης από έμπορους και φορείς της Ξάνθης.


 Συνεργαζόμαστε με αθλητικά καταστήματα, αναπτυξιακούς φορείς, παιδότοπους, ιδρύματα.


 Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς στην πόλη και τους Ξανθιώτες, προγραμματίζουμε σεμινάρια ενημέρωσης Α΄  βοηθειών, ναυαγοσωστικής, μαθήματα κολύμβησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές ευπαθείς ομάδες,  


Το καλύτερο όλων που υπάρχει αυτή την στιγμή στον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, είναι θα έλεγα η διαρκή δημιουργία και αναζήτηση νέων τρόπων και μεθόδων προσφοράς στα παιδιά – αθλητές και τους γονείς τους .΄΄



Χαραλαμπίδης Γιώργος  ( μέλος  ΔΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ )


“Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης προσπαθεί  να δώσει νέα ώθηση στο άθλημα της κολύμβησης, ιδιαίτερα στον τομέα της πρώτης επαφής με το νερό.


Τα τμήματα εκμαθήσεων του συλλόγου, συγκεντρώνουν πλήθος μικρών παιδιών, ενώ πολλά από αυτά επανδρώνουν τα αγωνιστικά τμήματα και κατηγορίες του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, καθώς ανακαλύπτουν το ταλέντο που κρύβουν μέσα τους.


Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία σε όλους από την μια να χαρούν το νερό και την ασφαλή κολύμβηση σε αυτό, ενώ από την άλλη γεύονται τα προτερήματα του αθλητισμού, μέσα από την ευγενή άμιλλα και τον ανταγωνισμό.”



Τ. Χατζημεμίς   ( μέλος ΔΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης )


“Μέσα από την κολύμβηση και τον αθλητισμό, τα παιδιά θωρακίζουν την υγεία και την σωστή τους ανάπτυξη. Σαν επαγγελματίας ( φυσιοθεραπευτής )  που έχει να κάνει με την σωματική αποκατάσταση και διάφορες ιατρικές και ορθοπεδικές παθήσεις, διαπιστώνω καθημερινά την βελτίωση, ενίσχυση καθώς και την πολύτιμη συμβολή του αθλητισμού στην σύγχρονη υγεία των παιδιών.


Όσο αφορά την κολύμβηση ως άθλημα, συμφωνώ με την άποψη ότι πρόκειται για μια από τις πιο ενδεδειγμένες ασκήσεις για όλους και ιδιαίτερα για τους μικρούς φίλους, καθώς γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα, χωρίς επιβαρύνσεις και επικίνδυνες καταποντίσεις του μυοσκελετικού συστήματος”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button