«Σύσκεψη για την άρτια λειτουργία αγοράς – προσφοράς υπηρεσιών κατά τη διάρκεια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων”

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, που άρχισαν ήδη, θα κορυφωθούν έως τις 14 Φεβρουαρίου 2010. Διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης, με την καθοριστική συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών. Αναμένεται για ακόμα μία χρονιά αθρόα προσέλευση επισκεπτών στον Νομό μας.

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, που άρχισαν ήδη, θα κορυφωθούν έως τις 14 Φεβρουαρίου 2010. Διοργανώνονται με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης, με την καθοριστική συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών. Αναμένεται για ακόμα μία χρονιά αθρόα  προσέλευση επισκεπτών στον Νομό μας.


Η Νομαρχία και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν ως κοινό στόχο να συμβάλλουν στην ομαλή ολοκλήρωση και των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών καθώς και στην άρτια, από κάθε άποψη φιλοξενία των χιλιάδων επισκεπτών του Νομού μας.


Πραγματοποιήθηκε, προς τούτο, χτες (01-2-2010), μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία του Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεωργίου Παυλίδη, σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Κωνσταντινίδη, του Αστυνομικού Δ/ντη Ταξίαρχου κ. Κατσιμπέρη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης κ. Μπάτζιου,  των αρμόδιων Αντινομαρχών, του Γενικού Δ/ντη της Ν.Α. κ. Καρακώστα των Προϊσταμένων των Δ/νσεων Υγείας κ. Νεάρχου, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Βακιάνη, της εκπροσώπου της Α΄Δ.Ο.Υ. κας Σαρρίδου, της Προέδρου της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής κας Στάντσιου και του Αναπληρωτή Δ/ντη Κτηνιατρικής κ. Σαχπατζίδη. Επίσης συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών: ο κ. Γ. Μυλωνάς από το Ε.Β.Ε., ο κ. Γ. Μπατζακίδης από την Ο.Ε.Β.Ε., ο κ. Α. Ιντζές από το Σωματείο «καφέ -μπαρ», ο κ. Β. Χουλιάρας από το Σύλλογο των εστιατόρων και ο κ. Α. Μαλαγάρης  από το Σύλλογο των ζαχαροπλαστών.


Η σύσκεψη αποσκοπούσε στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών δια της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και ιδιαίτερα των καταστημάτων προσφοράς υπηρεσιών, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία των καλών επαγγελματιών.


Διαπιστώθηκε τα 3-4 τελευταία χρόνια βελτίωση της λειτουργίας των συναλλαγών της αγοράς, των υπηρεσιών, προς όφελος όλων.


        Αποφασίσθηκε, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη την περίοδο που διανύουμε, να προβούν  σε ότι απαιτείται, στους προληπτικούς αλλά και κατασταλτικούς, υγειονομικούς, αγορανομικούς και λοιπούς ελέγχους,  για την προστασία της φήμης του τόπου, των συμφερόντων των καταναλωτών, των υγιώς ενεργούντων επαγγελματιών, πάντα κάτω από το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους συμπολίτες μας επαγγελματίες και εμπόρους.


Ακούσθηκαν όλες οι απόψεις, συνεκτιμήθηκε ότι η επιτυχία της, πέραν του λαογραφικού μέρους, λειτουργίας της αγοράς των προσφερόμενων υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης των καταναλωτών, προϋποθέτει την ειλικρινή συντονισμένη συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και τον αλληλοσεβασμό επαγγελματιών, κρατικών υπηρεσιών και καταναλωτών. Η αποφυγή των μεμονωμένων αρνητικών φαινόμενων, που μπορούν με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψουν τη φήμη και την καλή εικόνα της πόλεως και του Νομού μας, είναι υποχρέωση και κοινή επιδίωξη όλων.


Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Με συμφωνία όλων, υπηρεσίες και επαγγελματίες θα περιφρουρήσουν την καλή εικόνα και φήμη του τόπου μας στις μέρες αιχμής. Φαινόμενα αρνητικά δεν θα γίνουν ανεκτά. Γι’ αυτό επιζητούμε την συνεργασία όλων, τον αυτοέλεγχο, διά των επαγγελματικών οργανώσεων και μετά τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών για το καλό του τόπου μας».


Το τριήμερο Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, θα λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως ως τηλέφωνο παραπόνων και καταγγελιών το 25410 21133.


 


                                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button