Μια ανιδιοτελής προσφορά αγάπης

Στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια περίοδο που αποδεικνύεται πόσο καθοριστικής σημασίας είναι πρόληψη και η πυροπροστασία των δασών, καθώς ελλοχεύει περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, η νομαρχία Ξάνθης επέλεξε και φέτος να αναδείξει την καθοριστική συμβολή των εθελοντών της Ξάνθης στην διατήρηση του πράσινου στο νομό μας και στη φύλαξη του Περιαστικού Άλσους και όχι μόνο.

Στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μια περίοδο που αποδεικνύεται πόσο καθοριστικής σημασίας είναι πρόληψη και η πυροπροστασία των δασών, καθώς ελλοχεύει περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, η νομαρχία Ξάνθης επέλεξε και φέτος να αναδείξει την καθοριστική συμβολή των εθελοντών της Ξάνθης στην διατήρηση του πράσινου στο νομό μας και στη φύλαξη του Περιαστικού Άλσους και όχι μόνο. 

 

Ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης η Νομαρχία Ξάνθης βράβευσε και τις εθελοντικές οργανώσεις του νομού, χάρη στις οποίες η πυροπροστασία των δασών μας αποδεικνύεται αποτελεσματική και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Εδώ και οχτώ χρόνια, άγρυπνοι φρουροί κρατούν την πύρινη λαίλαπα μακριά από τα καταπράσινα δάση του νομού μας, δίνοντας παράλληλα και το μήνυμα του εθελοντισμού, προς όλους εμάς που συνεχίζουμε να  δηλώνουμε απόντες από εκδηλώσεις και πράξεις κοινωνικής προσφοράς.

 

Αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή των εθελοντών της Ξάνθης στην πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών-σπεύδουν αρωγοί όποτε κληθούν από τις αρμόδιες τοπικές αρχές-η Νομαρχιακή Αρχή, προχθές το βράδυ στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Ξενοδοχείου ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης και  παρουσία των λοιπών αρχών και φορέων του νομού διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά τιμητική εκδήλωση για τις Εθελοντικές Οργανώσεις του νομού.

 

Παρόντες φυσικά οι εθελοντές, οι οποίοι δίχως δεύτερη σκέψη προσφέρουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην πυρασφάλεια του δασικού πλούτου του νομού. Για εκείνους η πράξη τους αποτελεί απόρροια του χαρακτήρα τους και δεδομένη. Είναι η συνηθισμένη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες της Ξάνθης. Για τους Εθελοντές ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής, είναι ιδεολογία και έκφραση της ανιδιοτελής προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπό τους.

 

Αυτή την ιδεολογία και στάση ζωής σύσσωμες οι αρχές που παραβρέθηκαν στην προχθεσινή εκδήλωση εξήραν και ευχήθηκαν να προβληματίσει όλους και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Ξανθιώτες.

 

Ο νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ευχαριστώντας τους εθελοντές, σημείωσε χαρακτηριστικά “η εκδήλωση αυτή που θέσπισε η νομαρχία αποτελεί ένα ελάχιστο αντάλλαγμα στη σημαντική συμβολή των εθελοντών μας στην πυροπροστασία και όχι μόνο. Η Ελλάδα δεν έχει κλείσει ακόμη τις πληγές της από τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού και βλέποντας τις μαύρες ράχες των περιοχών που χτύπησαν οι πύρινες φλόγες, πρέπει να προβληματιστούμε όλοι. Έχουμε μια πλούσια δασική βλάστηση και όσες δυνάμεις και αν έχουμε δεν επαρκούν, για αυτό θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην προστασία των δασών μας”. Οι εθελοντικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση της νομαρχίας ήταν ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών, ο ΕΕΣ- Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης με το Σώμα Σαμαρειτών, η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, το Αεραθλητικό Κέντρο και οι Μοτοσικλετιστές.

 

Πάνω από 120 εθελοντές σε καθημερινή βάση για όλη τη θερινή περίοδο στέκονται άγρυπνοι φρουροί των δασών του νομού και χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων όσων εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία του νομού οι όποιες μικροεστίες φωτιάς ενδεχόμενα ξεσπάσουν αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά, όπως έγινε πέρσι το καλοκαίρι σε 4-5 περιπτώσεις.

 

Τέλος τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των Ομάδων Εθελοντών έδωσαν ο Νομάρχης, Γιώργος Παυλίδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, Νίκος Ζλάτκος, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Γενιτζές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κ. Μητσέλος και ο εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.                                                         

Σχετικά Άρθρα

Back to top button