Συνέντευξη σε μαθητές του ΕΕΕΕΚ-ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Μια ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στη δημοσιογραφική ομάδα των ΕΕΕΕΚ – ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Μια ιδιαίτερη συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς στη δημοσιογραφική ομάδα των ΕΕΕΕΚ – ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Στο πλαίσιο κοινής δράσης των σχολικών μονάδων οι μαθητές – ερασιτέχνες δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου θέτοντάς του ερωτήσεις κυρίως για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, ανάπτυξης και κοινωνικής μέριμνας. Ερωτηθείς για τις προσπάθειες της Περιφέρειας αναφορικά με την αντιμετώπιση και τις πεποιθήσεις της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία ο κ. Πέτροβιτς απάντησε πως «Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Παυλίδης, κι εγώ προσωπικά, εργαζόμαστε πάντοτε για την εξάλειψη φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στους κόλπους της περιοχής ευθύνης μας. Ως Περιφέρεια έχουμε στηρίξει έμπρακτα τα ειδικά σχολεία, διοργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις για την προβολή έργων των μαθητών, χρηματοδοτώντας εργαστήρια καλλιτεχνικών, αλλά και επισκέψεις μαθητών των ειδικών σχολείων σε όμορα σχολεία όπου διδάχτηκαν από κοινού με τους εκεί μαθητές. Επιπλέον, έργα των μαθητών διακοσμούν υπηρεσίες μας. Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η ένταξη των ατόμων με αναπηρία στη δομή του κοινωνικού ιστού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου συνεχάρη τους υπεύθυνους καθηγητές, στην πρωτοβουλία των οποίων οφείλεται η συνεργασία των σχολείων που κύριο στόχο έχει την κοινωνική ένταξη των παιδιών με αναπηρία και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

Τη δημοσιογραφική ομάδα αποτελούν από το ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής οι μαθητές Δημήτρης Κυριακούδης, Έλενα Ζηλιασκοπούλου, Ξενοφών Δήμας, και από το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης οι Νίκη – Αναστασία Χατζησοφιανού, Μαρίνα Ταμπάκη και Μαριλένα Σακαλή.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button