Τοπικά νέα

Θεμιστοκλέους σε Μπαράν Μπουρχάν: “Όλα βαίνουν καλώς στο Νοσοκομείο Ξάνθης!”

Απάντηση του Υφυπουργού Υγείας στον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Σε απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην υπ’ αριθμ. 457/28-8-2023 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ.κ. Μπουρχάν Μπαράν για τα άλυτα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “όλα βαίνουν καλώς” στο Νοσοκομείο Ξάνθης, βρισκόμενος, λογικά, εκτός τόπου και χρόνου, παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή και ουτοπική κατάσταση, τόσο στη λειτουργία του όσο και στα οικονομικά του.

-Σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον εν λόγο Υφυπουργό, ο Ξανθιώτης βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Φαίνεται πως η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο μας δεν βρίσκει “ευήκοα ώτα” στο αρμόδιο Υπουργείο. Επειδή οι πολίτες της Ξάνθης αξίζουν μια υγειονομική περίθαλψη που να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα, υπόσχομαι να συνεχίσω τον αγώνα μας με συνέπεια και αποφασιστικότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 25-10-2023

Αρ. Πρωτ.: 44926

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Τμήμα: Ερωτήσεων

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτή

Σε απάντηση της με αρ. 457/28-8-2023 ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ.κ. Μπουρχάν Μπαράν, σχετικά με τη λειτουργία του ΓΝ Ξάνθης, σας γνωρίζουμε πως η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου επιδιώκεται μέσω της αύξησης του προσωπικού που στελεχώνει τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου.

Ιδιαιτέρως επισημαίνεται πως κατά το χρονικό διάστημα 2019-2023 έχουν πραγματοποιηθεί δέκα (10) προκηρύξεις (6Κ/2020, 2Κ/2019, 7Κ/2022), εκ των οποίων οι πέντε (5) θέσεις αφορούν τη στελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρούς Εσωτερικής Παθολογίας σε βαθμό Επιμελητή Β΄, Διευθυντή και Συντονιστή Διευθυντή. Επιπλέον, στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας υπηρετούν έξι (6) ειδικευόμενοι ιατροί, εκ των οποίων οι δύο (2) βρίσκονται σε παράταση παραμονής και ο ένας είναι με σύμβαση Covid-19.

Επιπλέον το νοσοκομείο συνεργάζεται με έναν ιδιώτη ιατρό ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας για χρονικό διάστημα ενός έτους, με ημερομηνία έναρξης την 26η Ιανουαρίου 2023, για την κάλυψη 24ωρων εφημεριών. Υλοποιείται κάθε δυνατή ενέργεια για την ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, καθώς αποτελεί νευραλγικό τομέα παροχής υπηρεσιών και κάλυψης υγειονομικών αναγκών.

Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου εξασφαλίζεται, επιπροσθέτως, με την αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του. Συγκεκριμένα σημειώνεται διακριτή διαφορά μεταξύ του μέσου όρου του ετήσιου προϋπολογισμού κατά την τετραετία 2015-2019, όπου οι πιστώσεις άγγιζαν τα 8.651.257 και της περιόδου 2019-2023, κατά την οποία το αντίστοιχο ποσό είναι κατά μέσο όρο 10.869.818.

Επιδιώκεται, μέσω αυτής της αύξησης του προϋπολογισμού του νοσοκομείου, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού της περιοχής.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτή κ. Μπουρχάν Μπαράν

ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ:

  1. Γρ. Υπουργού
  2. Γρ. Αναπλ. Υπουργού
  3. Γρ. Υφυπουργού
  4. Γρ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button