ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού των Αγίων Θεοφανείων στο Δήμο Αβδήρων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008, θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις

   Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του εορτασμού των Αγίων  Θεοφανείων  στο  Δήμο  Αβδήρων,   την Κυριακή  6 Ιανουαρίου 2008,  θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις:


Ώρα 12.00: Τελετή Κατάδυσης  του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι των Αβδήρων. 


Ώρα 13.00: Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος , Ιερουργούντος του Σεβασμωτάτου  Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ.Παντελεήμονος.


 



ΤΡΙΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008


ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ


ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΩΣ  


ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΕΣΣΑΝΗ


 


   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Κεσσάνης σε συνεργασία με το Δήμο Αβδήρων διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την αναβίωση του εθίμου της “ΜΠΑΜΠΩΣ”, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 17.00μ.μ. στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Κεσσάνης.


    Η εκδήλωση περιλαμβάνει, εκτός από την αναπαράσταση των εθίμων και τα γραφικά δρώμενα,   γλέντι με παραδοσιακή μουσική.  


 



Ζωγραφική-  “Διαγραφές ΙΙΙ” 


Αλέξανδρος  Δημητριάδης


 


   Μέσα από μια συνεχή αναζήτηση της νέας εικόνας, αλλά και μια μορφή άρνησης και απόρριψης  ο Αλέξανδρος Δημητριάδης ψάχνει και βρίσκει τις δικές του εικόνες “διαγράφοντας” ψηφιακά καρέ από βίντεο.


    Σε μια…. εποχή των εικόνων και του βομβαρδισμού από πληροφορίες ο καλλιτέχνης αφήνει τη φαντασία του θεατή να δώσει μέσα από την ανεικονικότητα, μια ατομική ερμηνεία ή ακόμη και καμία… 


    Επιμέλεια: Κυριακή Χριστοδούλου – μουσειολόγος, Ιστορικός Τέχνης.  Στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου, στο ΚΟΚΟΡΙ και στο ΑΝΩ ΚΑΤΩ. Διαρκεί έως το τέλος Ιανουαρίου 2008.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button