Ελλάδα

ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2024»

Το Παράρτημα Ξάνθης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ διοργανώνει την Περιφερειακή Εθνική Μαθητική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2024». Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που διακρίθηκαν στην προηγούμενη φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού («ΘΑΛΗΣ 2023-24»).

Η Ξάνθη επελέγη για δεύτερη συνεχόμενη φορά ως Περιφερειακό Εξεταστικό Κέντρο για τους μαθητές των Π.Ε. Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Κριτήριο για την επιλογή απετέλεσε ο μεγαλύτερος αριθμός προκριθέντων μαθητών του Νομού Ξάνθης στην α ́ φάση του Διαγωνισμού μεταξύ των προαναφερθέντων Νομών

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.00 π.μ. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο στις 9:45 π.μ. Οι μαθητές Λυκείου, που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2024», θα είναι υποψήφιοι για τη στελέχωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Μαθητικής Ομάδας, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Διεθνή και στην Βαλκανική Ολυμπιάδα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα παιδιά μας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι οι Μαθηματικοί του Παραρτήματος Ξάνθης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα σταθούν αρωγοί στην επίτευξη των υψηλών στόχων τους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button