ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλληψη

δύο ημεδαπών για κλοπή     

 

Συνελήφθησαν στις 23-6-2012 το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

 Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα,  αφαίρεσαν από αποθήκη υλικών που βρίσκεται σε χωριό της Ξάνθης, διάφορα εξαρτήματα γεωτρύπανου, ανταλλακτικά αντλιών νερού, λιπαντικά, εργαλεία και συρματόσχοινα.  

Τα α

Σύλληψη

δύο ημεδαπών για κλοπή     

 

Συνελήφθησαν στις 23-6-2012 το βράδυ, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

 Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα,  αφαίρεσαν από αποθήκη υλικών που βρίσκεται σε χωριό της Ξάνθης, διάφορα εξαρτήματα γεωτρύπανου, ανταλλακτικά αντλιών νερού, λιπαντικά, εργαλεία και συρματόσχοινα.  

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. 

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος

δύο αλλοδαπών για κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου 

Εξιχνιάστηκε κλοπή οχήματος

   Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Ιράκ, ηλικίας 40 και 24 , για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, βραδινές ώρες της 22-6-2012, εντόπισαν, σε χωριό της Καβάλας, τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι οποίοι μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, αφού εγκατέλειψαν το όχημα, τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.   

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το Ι.Χ.Ε. έχει κλαπεί, την 14/15-6-2012, από το Ναύπλιο.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.  

Επιπλέον, στο πλαίσιο του αστυνομικού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι δράστες δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα αποσταλεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

   .

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων

 και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

 Συνελήφθησαν στις 23-6-2012 το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου “περί προστασίας  των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.      

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στους δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μια πλαστική συσκευασία που περιείχε πέντε κομμάτια και έξι θραύσματα από πήλινα αντικείμενα.

Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποσταλούν στην ΙΘ΄Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής.

Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα μεταλλικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

Αλεξανδρούπολη:

Νεαροί κατηγορούνται για πλαστογραφία

Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, οδηγήθηκαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 36 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Παρασκευή, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι κατείχαν και επέδειξαν σε αυτούς δύο πλαστά Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών

για κυκλοφορία πλαστών

χαρτονομισμάτων στην Καβάλα

 

Οι δράστες

 πραγματοποιούσαν

αγορές σε περίπτερα

της πόλης προσκομίζοντας πλαστά χαρτονομίσματα

Κατασχέθηκαν οκτώ

πλαστά χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ

 

Συνελήφθησαν, στις 23/6/2012 το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 24 και 17 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, οι δράστες, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβησαν σε περίπτερο της Καβάλας, όπου αγόρασαν αντικείμενα μικρής αξίας δίνοντας ως αντάλλαγμα, προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος από τα ρέστα, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 Ευρώ, την πλαστότητα του οποίου αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ενημέρωσε το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενήργησαν άμεσα έρευνες στην περιοχή, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.   

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί πραγματοποίησαν αγορές και από άλλα τρία  περίπτερα της πόλης, δίνοντας ως αντάλλαγμα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 20 Ευρώ.

Εκτός από τα παραπάνω τρία χαρτονομίσματα, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα πέντε πλαστά των 20 Ευρώ, δύο αποδείξεις αγορών και το χρηματικό ποσό των 91,60 Ευρώ, μέρος από το οποίο αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες των περιπτέρων.

Κατασχέθηκε επίσης ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

 

 Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή 

Συνελήφθη την Πέμπτη πρώτες πρωινές ώρες, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 26χρονος ημεδαπός, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι μαζί με έναν 23χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν από αλεξικέραυνο, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε σχολείο της Δράμας, ένα καλώδιο μήκους 2 μέτρων που περιείχε χαλκό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του.

Κατασχέθηκαν επίσης δύο διαρρηκτικά εργαλεία.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. 

 

Σύλληψη ημεδαπού

για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη  

Συνελήφθη το Σάββατο, πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 59χρονος ημεδαπός, για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου μετανάστη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι απασχολούσε παράνομα, σε κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας του, 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.    

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση

του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 14χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι κατείχε, με σκοπό την πώληση, ογδόντα εννέα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD’S) και πενήντα τρεις ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD’S), οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός μετά από Βούλευμα

του Συμβουλίου Εφετών Θράκης  

Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής – Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, μετά από Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που παρατείνει την προσωρινή κράτηση, 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία από κοινού και κλοπή .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

 

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός

για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί χρέη,

τα οποία ανέρχονται σε 649.275,58 ευρώ

Συνελήφθη, την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 42χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης εταιρείας εστίασης, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη, που ανέρχονται σε 649.275,58  ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

Σύλληψη 65χρονου ημεδαπού

για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συνελήφθη, την Παρασκευή το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και κακόβουλη βλασφημία. 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (22-6-2012), ενοχλούμενος από οχλαγωγία θαμώνων καταστήματος που βρίσκεται κοντά στην οικία του, εξήλθε στη βεράντα αυτής  κρατώντας μια κυνηγητική καραμπίνα. Στη συνέχεια, αφού έστρεψε αυτήν κατά των θαμώνων που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, πυροβόλησε μια φορά, χωρίς όμως να τραυματίσει κάποιον από αυτούς.Κατασχέθηκε η κυνηγητική καραμπίνα, την οποία, όπως προέκυψε, δεν κατείχε νόμιμα ο δράστης.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. 

 

Θανατηφόρο τροχαίο

Στις 22-6-2012, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Καβάλας, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 45χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της. 

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.  

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button