Υπέροχες στιγμές

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Τουρνουά Bocce που διοργανώθηκε από το 2o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Τουρνουά Bocce που διοργανώθηκε από το 2o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Ξάνθης στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ στα Πηγάδια το διήμερο 24-25 Μαΐου.
«Ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες» ήταν το σύνθημα του τουρνουά, το οποίο «αγκαλιάστηκε» από τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το άθλημα του Bocce συμμετέχοντας ταυτόχρονα σ’ αυτήν την υπέροχη γιορτή.
Την Πέμπτη το πρωί και μετά το καλωσόρισμα από τον Προϊστάμενο του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και από το Δ/ντή Π.Ε. Ξάνθης και τους χαιρετισμούς των επισήμων, πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό μέρος με την παρουσίαση των σχολικών ομάδων που έλαβαν μέρος ενώ ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές της άφιξης των αθλητών του προπονητικού προγράμματος Bocce των Special Olympics Hellas. Ο καιρός το πρωινό της Πέμπτης, μπορεί να μετέθεσε το αγωνιστικό μέρος για την Παρασκευή, όμως το απόγευμα στο κατάμεστο χώρο συνεδρίων του Le Chalet πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Μπότσε, ένα άθλημα για όλους».
Στην ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία εισηγητές ήταν η κα. Τρομπέτα Ειρήνη Κ.Φ.Α. – συντονίστρια του αθλήματος Bocce στα Special Olympics Hellas, ο κος. Κουτσογιάννης Τάσος (Sport Manager του αθλήματος Bocce στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011), ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης (Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής 8ης Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και 17ης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics) και ο κος. Τσάπατος Στέλιος (Κ.Φ.Α. και επίσημος διαιτητής του αθλήματος Bocce. Μέσα από τις ομιλίες, τα βίντεο και τις παρουσιάσεις που επιμελήθηκαν οι παραπάνω εισηγητές, παρουσιάστηκε αρχικά το άθλημα του Bocce στο κοινό ενώ παράλληλα τονίστηκε ο ιδιαίτερος ρόλος των Special Olympics, της συμμετοχής στους αγώνες και η μεγάλη σημασία του εθελοντισμού.
Την Παρασκευή το πρωί διεξήχθησαν οι αγώνες Bocce μεταξύ των αθλητών, τους οποίους χάρηκαν τόσο οι συμμετέχοντες, όσο το φυσικά κοινό και οι εθελοντές που βοήθησαν σημαντικά στο υπέροχη και απόλυτα πετυχημένη αυτή διοργάνωση, το 1ο Τουρνουά Bocce. Τέλος να σημειώσουμε πως επίσημος χορηγός ήταν η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button