Ψήφισμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης για το χαμό Σάββα Μετοικίδη

Το Δ. Σ.

Το Δ. Σ. του Διδασκαλικού Συλόγου Ξάνθης εκφράζει τη βαθιά θλίψη και οδύνη όλων μας για τον πρόσφατο χαμό του συναδέλφου μας δάσκαλου, Σάββα Μετοικίδη.  Ένας εξαίρετος συνάδελφος, παιδί της ξανθιώτικης γης, ο Σάββας Μετοικίδης, έθεσε τέλος στη ζωή του το Σάββατο 21 Απριλίου 2012.

Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Σάββας, από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης, διακρίθηκε από τα νιάτα του για την αγωνιστικότητά του, τη φιλοτιμία και τη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, την ευαισθησία του και το πνεύμα αλληλεγγύης που διέθετε, πάντα δίπλα στους συναδέλφους του, κοντά σε κάθε παιδί του σχολείου του.

         Μαχόμενος δάσκαλος της καθημερινής σχολικής πράξης, είτε στα πομακοχώρια του Κέχρου -όπου δούλεψε για 5ετία- είτε στα σχολεία της Αθήνας, είτε στο τμήμα ένταξης, όπου συνέχισε μετά τη διετή μετεκπαίδευση στην Ειδική αγωγή, είτε ακόμη στα Σχολείο Μεταναστών, όπου εθελοντικά παρέδιδε μαθήματα ελληνικής γλώσσας. Αλλά και συνεπής αγωνιστής, με έντονη συμμετοχή στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες και γενικότερα στο εκπαιδευτικό και λαϊκό κίνημα. Τέτοιοι άνθρωποι αφήνουν πάντα δυσαναπλήρωτο κενό πίσω τους.       

Εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του, καθώς και στα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Α΄ Αθηνών (στον οποίο ο Σάββας Μετοικίδης πρόσφερε ως ενεργός συνδικαλιστής ως το τέλος), αποχαιρετάμε το συνάδελφό μας Σάββα Μετοικίδη και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε στους δρόμους που κι αυτός περπάτησε, αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο αύριο.

Στη μνήμη του Σάββα, ο  Διδασκαλικός Σύλλογος  Ξάνθης  καταθέτει  το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως ενίσχυση στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης.

                                                            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γραμματέας

Ντούμος Δημήτρης                                                                          Ταμπάκης Θεολόγος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button