“Στόχος οι αναποφάσιστοι …. ας προσέχουν περισσότερο….”

Στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης και όλα τα κόμματα δίνουν τα ρέστα τους για να πάρει το καθένα για τον εαυτό του το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των αναποφάσιστων…..

Οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά την έκβαση της προεκλογικής αυτής μάχης και θα καθορίσουν την επόμενη μέρα της πορείας της χώρας και των πολιτών της…..

Αυτοί είναι που θα αποφασίσουν, αν θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στα κακώς κείμενα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων προς της 6ης Μαίου 2012 ή αν θα πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική των μνημονίων και την εφαρμογή των εντολών της

Στην κορύφωση της προεκλογικής μάχης και όλα τα κόμματα δίνουν τα ρέστα τους για να πάρει το καθένα για τον εαυτό του το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των αναποφάσιστων…..

Οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά την έκβαση της προεκλογικής αυτής μάχης και θα καθορίσουν την επόμενη μέρα της πορείας της χώρας και των πολιτών της…..

Αυτοί είναι που θα αποφασίσουν, αν θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στα κακώς κείμενα των πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων προς της 6ης Μαίου 2012 ή αν θα πρέπει να συνεχίσουμε την πολιτική των μνημονίων και την εφαρμογή των εντολών της τρόικας…..

Θα γίνει η μεγάλη ανατροπή ή όχι……;

Και τι συνεπάγεται άραγε αυτής της ανατροπής, εάν επιτευχθεί…..;

Άλλωστε όπως και να έχει, με ευρώ ή με εθνικό νόμισμα  τη φτώχεια δε τη γλιτώνουμε…..

Τουλάχιστον να διασώσουμε τον πλούτο του μυαλού και της ψυχής των Ελλήνων…..

 

Για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά, τούτες οι εκλογές είναι οι πιο βουβές και ταυτόχρονα και οι πιο επικίνδυνες-αν και οικολογικές, αφού γλιτώσαμε την αφισορύπανση και τα πεταμένα προεκλογικά φυλλάδια των υποψηφίων στους δρόμους- και καθοριστικές για το μέλλον του ελληνικού λαού…..

Αυτή τη φορά δεν αποτελεί καθόλου σχήμα λόγο το “δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει….”……

Και αυτό για πλέον έχουν ανατραπεί ιδεολογίες και πρότυπα……

Τίποτε δε θεωρείται δεδομένο……ήρθαν τα πάνω -κάτω στη ζωή των Ελλήνων μετά τις εκλογές του 2009…..

“Εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού βρεθήκαμε”…..δηλώνουν οι ψηφοφόροι των εθνικών εκλογών του 2009 που έδωσαν τότε ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ  για να κυβερνήσει το καράβι…..

Το καράβι, τουτέστιν τη χώρα, που όχι μόνο το έριξε στην ξέρα, αλλά το μισοβύθισε κιόλας…..

Τώρα μετά τη μεγάλη πλάνη και κοροϊδία οι ίδιοι οι ψηφοφόροι καλούνται να εμπιστευτούν εκείνον που θα βγάλει το καράβι σε ασφαλή νερά…..

Μια απόφαση κρίσιμη και καθοριστική που δύσκολα θα μπορέσουν να την πάρουν, αφού δεν ξέρουν ποιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα….

Ο εμπαιγμός με την  ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη έχουν γίνει πλέον δυσδιάκριτες μέσα στο πολιτικό παιχνίδι και στον προεκλογικό αγώνα…..

Για αυτό, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, όποιος έχει καεί από το χυλό φυσά και το γιαούρτι….

 

Για πρώτη φορά από την ηλικία των 18 ετών όταν πλέον εισήλθα στη μεγάλη οικογένεια των ψηφοφόρων δηλώνω αναποφάσιστη…..

Νιώθω σε κάθε μου σκέψη και κρίση να ισχύει το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…..

Και εγώ στη μέση να μην έχω ένα χέρι βοηθείας…..και αν μου απλώνεται κάποιο -εννοείται από τα 32 κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής-εγώ να το κοιτώ με τεράστια καχυποψία και δυσπιστία…..

Οι πολιτικοί αρχηγοί-γιατί ο όρος ηγέτης δεν τους αξίζει- έχουν καταφέρει να μας ναρκώσουν και να  ευνουχίσουν την πολιτική μας σκέψη και κρίση…..

Το πολιτικό ζώο του Αριστοτέλη, κατάντησε άβουλο υποχείριο στις ορέξεις κάποιων ακραίων ιδεολογιών, για τις οποίες οι παλαιότερες από εμάς γενιές αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να τις κρατήσουν παροπλισμένες στο περιθώριο…..

Όμως εξαιτίας λανθασμένων αποφάσεων και ενεργειών των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, φτάσαμε να συγχέουμε τη σημερινή υποτιθέμενη δημοκρατία με το φασισμό και τις ακροδεξιές ιδεολογίες, οι εκφραστές των οποίων φαντάζουν πλέον ως οι σωτήρες και εκδικητές της σημερινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες…..

Είναι τραγικό να ακούς από νέους ανθρώπους να λένε ότι τάσσονται υπέρ των ακροδεξιών κομμάτων, μόνο και μόνο γιατί αυτά θα μπορέσουν να ρίξουν ένα χέρι ξύλο στους κακούς και να καθαρίσουν τον τόπο από αυτά που ταλανίζουν τον Έλληνα….

Από την άλλη βέβαια, δεν ξέρω αν θα πρέπει να τους κρίνω με επιείκεια, γιατί αν αναλογιστώ ότι σε καιρό δημοκρατίας, όπως καλή ώρα τώρα, έχουν γίνει οι μεγαλύτερες ανατροπές στα κεκτημένα μετά από σκληρούς αγώνες, δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων, είτε εργαζομένων, είτε συνταξιούχων, είτε ανέργων, είτε νέων και γενικά των φορολογούμενων πολιτών……

Αλλά από την άλλη, αν θέλω να δείρω-μεταφορικώς και ίσως και κυριολεκτικώς-κάποιον πολιτικό αρχηγό, γιατί να μην το κάνω η ίδια και να νιώσω την ευχαρίστηση της εκτόνωσης και να το αναθέσω σε κάποιον που μέχρι χθες ήταν απειλή για την ελευθερία και ευημερία μιας κοινωνίας…..;

 

Δηλώνω αναποφάσιστη σε τούτες τις εκλογές και γνωρίζω επίσης ότι το πως  θα λειτουργήσω την ερχόμενη Κυριακή, μαζί με τους υπόλοιπους χιλιάδες των αναποφάσιστων, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο την επαύριο της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης του Μάη στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα…..

Για αυτό και θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι εμείς οι αναποφάσιστοι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και ειλικρινείς όταν θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη για να ασκήσουμε το αναφαίρετο δημοκρατικό μας δικαίωμα -που ευτυχώς ακόμη δε μας το έχουν καταλύσει- θέτοντας ως κριτήριο το κοινό και όχι το ίδιον συμφέρον…..

Ας φροντίσουμε τούτη τη φορά την ψήφο μας να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αρκεί να λειτουργήσει ορθά η λογική και η κριτική σκέψη μακριά από συναισθηματισμούς και πολιτικές καταβολές και επιρροές….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button