ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 10:00 το πρωί.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ. της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης στις 10:00 το πρωί. Μαζί εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έδωσαν βροντερό παρόν, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα και οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

            Στην κεντρική ομιλία του ο Τάκης Νεοφυτίδης, μέλος της Γρ. Ξάνθης του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε εκτενώς στον τιτάνιο αγώνα που δίνεται από τους εργαζόμενους στην ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ (όπου, στην πύλη του εργοστασίου,  φέτος έγινε η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα) διανύοντας τον 6ο μήνα απεργίας. Γιατί ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, όλο τον εργαζόμενο λαό. Γι’ αυτό όλες οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των Χαλυβουργών, όπως και στην Ξάνθη, όπυ συγκεντρώθηκαν χρήματα για την οικονομική τους ενίσχυση.

Επίσης επισήμανε στους εργαζόμενους ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε και τις εκλογές στις 6 Μάη. Με την ψήφο μας να μετατρέψουμε την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια σε δύναμη ενάντια στην ΕΕ, στην πλουτοκρατία, υπέρ της ανασύνταξης του κινήματος, και της κλιμάκωσης του αγώνα. εμείς οι εργάτες δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις προεκλογικές σειρήνες. Το δικό μας συμφέρον είναι, στις 7 του Μάη, όλοι όσοι είναι με την ΕΕ, με την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, με τους κοινωνικούς διαλόγους και την ταξική ειρήνη, να βγουν από την κάλπη ανίσχυροι, φοβισμένοι, να πιάσουν πάτο.

 

 

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ.  Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button