Το μεγάλο Αρδευτικό ξεκινά από το Δήμο Αβδήρων

Να και μια ευχάριστη είδηση για το νομό μας, όπως έγραψε χθες πρωτοσέλιδα ο “ΑΓΩΝΑΣ”. Δημοπρατείται επιτέλους το μεγάλο έργο της άρδευσης της πεδιάδας του Νομού Ξάνθης από τα νερά του ποταμού Νέστου.

   Να και μια ευχάριστη είδηση για το νομό μας, όπως έγαψε χθες πρωτοσέλιδα ο “ΑΓΩΝΑΣ”.


   Δημοπρατείται επιτέλους το μεγάλο έργο της άρδευσης της πεδιάδας του Νομού Ξάνθης από τα νερά του ποταμού Νέστου. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός υλοποίησε τη δέσμευσή του. Άλλωστε δε μεσολάβησαν πολλοί μήνες από τότε που είχε δηλώσει στους τοπικούς δημοσιογράφους, πως το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2009 θα ξεκινούσε η δημοπράτηση του έργου με την προκήρυξη Διεθνούς Δημόσιου Διαγωνισμού, καθώς είχε ολοκληρωθεί η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.


   Η υλοποίηση κατασκευής του έργου θα ξεκινήσει από το Δήμο Αβδήρων, θα συνεχίσει στις αγροτικές εκτάσεις των οικισμών του Δήμου Τοπείρου και θα ολοκληρωθεί αφού θα έχει κατασκευαστεί το υπόγειο δίκτυο στον κάμπο του νομού. Το έργο θα παραδίδεται προς χρήση σταδιακά.


   Πρόκειται για ένα πράγματι πολύ μεγάλο τόσο σε έκταση και κόστος έργο, όσο και σε σπουδαιότητα, καθώς θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, όσο και στη προστασία του περιβάλλοντος και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα. 



   Την Κυριακή και ώρα 1 το μεσημέρι ο κ. Κοντός θα δώσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Νατάσα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button