Για ποιο… ΠΑΣΟΚ μιλάμε;

Αν και αντισυμβατικό με την ιδιότητά μου, εντούτοις είναι γνωστό ότι ασχολήθηκα ενεργά με την πολιτική και τα κοινωνικά, όχι ως πολιτευόμενος, αλλά ως ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ένα ΠΑΣΟΚ, που είχε βάσεις κοινωνικές, βάσεις δημοκρατικές, βάσεις πατριωτικές, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για τα άλλα κόμματα.

Από τη Νεολαία, αντιτάχθηκα σε όσους χρησιμοποίησαν το Κίνημα για να τακτοποιηθούν επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Αργότερα, αλλά και μέχρι σήμερα, έμεινα εκτός… «συστήματος», γιατί πολύ απλά ήμουν – κατά την γε

Αν και αντισυμβατικό με την ιδιότητά μου, εντούτοις είναι γνωστό ότι ασχολήθηκα ενεργά με την πολιτική και τα κοινωνικά, όχι ως πολιτευόμενος, αλλά ως ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κινήματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ένα ΠΑΣΟΚ, που είχε βάσεις κοινωνικές, βάσεις δημοκρατικές, βάσεις πατριωτικές, χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για τα άλλα κόμματα.

Από τη Νεολαία, αντιτάχθηκα σε όσους χρησιμοποίησαν το Κίνημα για να τακτοποιηθούν επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά.

Αργότερα, αλλά και μέχρι σήμερα, έμεινα εκτός… «συστήματος», γιατί πολύ απλά ήμουν – κατά την γενική ομολογία των… κρατούντων – «επικίνδυνος», μιας και είχα άποψη, θέση και φυσικά δεν ανεχόμουν να επιβιώνουν οι «φελλοί» έναντι της αυλοκολακείας τους!

Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία πέντε χρόνια, με Πρόεδρο τον Γ. Παπανδρέου – που όπως έγραψα και σε άλλο σημείωμά μου ποτέ ήταν ΠΑΣΟΚ ο ίδιος… – διαδραμάτισε τον πιο καταστροφικό ρόλο, μειοδότησε έναντι της πατρίδας παραδίδοντας το σύνολο των κυριαρχικών κοινωνικών και εθνικών δικαιωμάτων στους δανειστές, έχοντας απολέσει και την Κινηματική και Σοσιαλιστική του ταυτότητα.

Σήμερα, οι ψηφοφόροι – όσοι απέμειναν – του ΠΑΣΟΚ, καλούνται να εκλέξουν νέο αρχηγό ανάμεσα στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Χρ. Παπουτσή.

Αλλά κανείς από τους δύο δεν εξηγεί στο λαό και τους ψηφοφόρους, για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε;

Και σε ποια εποχή μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, όταν το υποτιθέμενο Κινηματικό κόμμα εξουσίας και ανατροπών κυνήγησε κάθε έννοια κινημάτων στην Ελλάδα με μοναδικό γνώμονα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών;

Για ποιο ΠΑΣΟΚ να μιλήσουμε, όταν ο υποψήφιος Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, συνυπέγραψε την κοινωνική καταδίκη με τα μέτρα που προστατεύουν τα χρήματα των δανειστών και καταδικάζουν τους πολίτες στην εξαθλίωση;

Για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε, όταν ο έτερος υποψήφιος Πρόεδρος Χρήστος Παπουτσής, έβαλε τα ΜΑΤ να προστατεύουν τη Βουλή και τον εαυτό του και άφησε στο έλεος… των γνωστών κουκουλοφόρων την περιουσία της Αθήνας και των ελλήνων πολιτών;

Αν αυτό το ΠΑΣΟΚ διεκδικούν να δώσουν στο λαό οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπουτσής, τότε δυστυχώς… το ΠΑΣΟΚ τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ απέθανε…!

Κανείς απ’ όλους εμάς δεν μπορεί να δεχθεί ότι με την μεταπολίτευση, δεν μπόρεσε το ΠΑΣΟΚ να βρει τον προσανατολισμό του, ένα ΠΑΣΟΚ, που είτε κάποιοι το αναγνωρίζουν είτε όχι, μέσα στη σωρεία λαθών που έκανε, έφερε την απόλυτη Δημοκρατία στη χώρα μετά τη Χούντα και κυρίως έφερε τον λαό στην εξουσία.

Βεβαίως, κάποιοι το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» το μετέτρεψαν στο «λαός στην ασυδοσία» και ιδού τα αποτελέσματα. Θα συμφωνήσω απολύτως. Όμως προκρίνω ότι ένα τέτοιο κόμμα εξουσίας, με σημαντικό μερίδιο στην κοινωνία και στη διεθνή κοινή γνώμη, οφείλει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα που επιβάλλουν οι εξελίξεις, χωρίς όμως να υποστέλλει τη σημαία των ιδρυτικών του δεσμεύσεων έναντι του λαού, δηλαδή να ξεχνά το ιδεολογικό του στίγμα.

Ο Γ. Παπανδρέου, αφήνει πίσω του μία δυσμενή κληρονομιά, που μόνο ως βαρίδιο μπορεί να χαρακτηριστεί για το Κίνημα.

Η… νομενκλατούρα των laptop και οι ανεπάγγελτοι και απαίδευτοι που μάζεψε γύρω του (σ.σ. ο λαός τους λέει και χαρτογιακάδες…) κατάφεραν να κάνουν πολλά για τους εαυτούς τους, να παραδώσουν τη χώρα στους δανειστές και να διαλύσουν το κόμμα, μιας και τους πείραζε από την έδρα των γραφείων μέχρι… και ο καφετζής!

Αν λοιπόν οι κ.κ Βενιζέλος και Παπουτσής θέλουν να συντηρήσουν ένα κόμμα εξουσίας, απλά για να διατηρηθούν οι ίδιοι στο σύστημα αγνοώντας τον λαό και τη βάση που πίστεψε κάποτε το ΠΑΣΟΚ ως Κίνημα Αλλαγής, τότε… εμείς δεν θα μπορέσουμε!

Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και πρέπει να παραμείνει Κίνημα ανατροπών και όχι συσχετισμών.

Τα λάθη είναι γνωστά:

-Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε τα… παλικαράκια των συνεταιριστικών που έφαγαν τα φράγκα…

-Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε και συντήρησε τους κηφήνες του εργατοσυνδικαλιστικού τομέα…

-Το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη Ν.Δ. γιγάντωσαν τον δημόσιο τομέα, για να έχουν μία σίγουρη δεξαμενή ψήφων!

Θα τα συνεχίσει;

Αν ναι, τότε ας το έχουν να το χαίρονται.

Αν όχι και πιστεύουν όλοι αυτοί που αξιώνουν την ηγεσία του Κινήματος, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξανα εμπνεύσει το λαό, τότε περιμένουμε να δούμε την πραγματική πολιτική πλατφόρμα, που θα δίνει ελπίδα στο λαό και το εθνος. Ως κόμμα, ως εργαλείο της δημοκρατίας, αυτό οφείλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Ελπίζω να μην ξαναδώ στο ΠΑΣΟΚ Τσουκάτους… Πανταγιάδες… Γερουλάνους… και όλους αυτούς που έκαναν το ΠΑΣΟΚ κόμμα της μίζας…!

Ελπίζω να μην ξαναδώ στην Ξάνθη δοτούς Γραμματείς και αρεστά μέλη σε νομαρχιακές, που μόνο ως χειροκροτητές μπορούν να αναφερθούν στο πολιτικό τους βιογραφικό.

Γιατί αυτοί είναι η αιτία του σημερινού πέμπτου κόμματος της Βουλής που λέγεται ΠΑΣΟΚ….

Σχετικά Άρθρα

Back to top button