« Υγρότοποι και τουρισμός- Μια θαυμάσια εμπειρία»

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ως υπενθύμιση της ημερομηνίας υπογραφής, από 100 χώρες παγκοσμίως, της Συνθήκης των Υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν.

Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, ως υπενθύμιση της ημερομηνίας υπογραφής, από 100 χώρες παγκοσμίως, της Συνθήκης των Υγροτόπων, στις 2 Φεβρουαρίου 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν. Σήμερα ο αριθμός των χωρών που έχουν υπογράψει τη συνθήκη ανέρχεται στις 158.

Την ημέρα αυτή σε όλο τον κόσμο λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος των πολιτών σε σχέση με τις αξίες και τις λειτουργίες των υγροτόπων.

Φέτος το θέμα των εκδηλώσεων είναι « Υγρότοποι και τουρισμός- Μια θαυμάσια εμπειρία».

 Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας προσπαθώντας να αναδείξει την ανάπτυξη του βιώσιμου  οικοτουρισμού μέσα  στους υγροβιοτόπους, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, και σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση διοργανώνει εκδηλώσεις σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1 Φεβρουαρίου 2012, Π.Ε. Ροδοπης

09:00-10:00π.μ   Δημαρχείο Ν.Σιδηροχωρίου, «Παρουσίαση Αξιών των                                        Υγροτόπων και Δυνατοτήτων Ανάπτυξης μέσω του                                                           Οικοτουρισμού»

1 Φεβρουαρίου 2012, Π.Ε Καβάλας

 10:30-11:00π.μ                  Απελευθέρωση δύο γερακίνων, πίσω από το Κέντρο                                                      πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button