Βραβεύθηκε Ξανθιώτισσα γιατί βρήκε στο δρόμο 5000 ευρώ και τα παρέδωσε στην Αστυνομία

“Δεν το σκέφτηκα καθόλου” απαντά η Μαρία Μιχαηλίδου, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας. “Όπως ήταν μέσα στον φάκελο τον πήρα και τον έδωσα στην Αστυνομία”.

“Δεν το σκέφτηκα καθόλου” απαντά η Μαρία Μιχαηλίδου, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας. “Όπως ήταν μέσα στον φάκελο τον πήρα και τον έδωσα στην Αστυνομία”.

 Βραβεύτηκε η Μαρία Μιχαηλίδου, γιατί πριν από ένα χρόνο ακριβώς σε δρόμο της Ξάνθης βρήκε μέσα σ΄ ένα φάκελο το ποσόν των 5.000 ευρώ και τον παρέδωσε στην Αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, η οποία όπως ορίζει η νομοθεσία φύλαξε τα χρήματα για ένα χρόνο και αφού δεν εμφανίσθηκε κανένας να τα ψάξει, αυτά δόθηκαν στην ίδια.

 Με τη διέλευση ενός έτους ο Αστυνομικός διευθυντής Γ. Γκοδοσίδης κάλεσε την κυρία Μιχαηλίδου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της παρέδωσε το ποσόν των 5000 ευρώ αφού κανένας δεν τα ζήτησε.

 Η οικονομική κατάσταση της κυρίας Μιχαηλίδου δεν είναι και από τις καλύτερες, με δεδομένο ότι στο Πόρτο Λάγος διαθέτουν ένα μικρό μαγαζάκι που πουλά ψάρια και τα φέρνουν δύσκολα πέρα.

 Τελικό συμπέρασμα η καλοσύνη και η ανθρωπιά μπορεί να αργεί να αμειφθεί αλλά αμείβεται.

 Ο κ. Γκοδοσίδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ανέφερε ότι η πράξη της κ. Μιχαηλίδου αποδεικνύει περίτρανα τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομίας και πολιτών. “Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως η χειρονομία της κ. Μιχαηλίδου  και φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των Πολιτών. Ο πολίτης κάθε στιγμή μπορεί να ζητήσει την στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς εφαρμόζουμε την ισχύουσα νομοθεσία. Τα χρήματα αυτά τα είχαμε φυλαγμένα και όταν ήρθε ο χρόνος και δεν βρέθηκε ο κάτοχος των χρημάτων καλέσαμε την κ. Μιχαηλίδου και της επιστρέψαμε τα χρήματα”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button