«Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ξάνθης…..»

Μετά από αρκετές αναβολές-ας όψονται τα κεντρικά όργανα και οι βουλαί του αρμόδιου υπουργείου, άναψε το πράσινο φως για τις επιμελητηριακές εκλογές….

Προκηρύχθηκαν για τις αρχές του Δεκέμβρη, όπως ήδη έχει γίνει πια γνωστό και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα …..

Οι μνηστήρες του επιμελητηριακού θώκου της Ξάνθης έχουν έτοιμους τους συνδυασμούς τους, τύπωσαν και τα ψηφοδέλτιά τους και αναμένουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, τις  παραγωγικές τάξεις του νομού να επιλέξουν τον καλύτερο…..

Οι εκλογές διεξάγονται στη δυσκολότερη  και κρισιμότερη χρονικά περίοδο γ

Μετά από αρκετές αναβολές-ας όψονται τα κεντρικά όργανα και οι βουλαί του αρμόδιου υπουργείου, άναψε το πράσινο φως για τις επιμελητηριακές εκλογές….

Προκηρύχθηκαν για τις αρχές του Δεκέμβρη, όπως ήδη έχει γίνει πια γνωστό και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μέρα …..

Οι μνηστήρες του επιμελητηριακού θώκου της Ξάνθης έχουν έτοιμους τους συνδυασμούς τους, τύπωσαν και τα ψηφοδέλτιά τους και αναμένουν τα μέλη του Επιμελητηρίου, τις  παραγωγικές τάξεις του νομού να επιλέξουν τον καλύτερο…..

Οι εκλογές διεξάγονται στη δυσκολότερη  και κρισιμότερη χρονικά περίοδο για τον κάθε πολίτη και στην προκειμένη για τον κάθε επαγγελματία, έμπορο και βιοτέχνη…..

Η οικονομική κρίση, αλλά και η κοινωνική και πολιτική, το σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσει και την προσέλευση των μελών –ψηφοφόρων σε αυτές τις Εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης……

Η άρνηση και η αμφισβήτηση, ο θυμός, η οργή και η αγανάκτηση θα κυριαρχήσουν στην εκλογική συμπεριφορά των μελών….

 

Ο κόσμος πλέον και μόνο στο άκουσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ανασύρει στο θυμικό του όλα τα αρνητικά ερεθίσματα και γεγονότα και η προδιάθεση που του γεννάται μόνο θετική δεν είναι…..

Άλλωστε  και το έργο του Επιμελητηρίου Ξάνθης δεν είναι τέτοιο που να μαρτυρά τη σημαντική και ουσιαστική προσφορά του στα μέλη και στην κοινωνία της Ξάνθης…..

Μπορεί ο ρόλος του να είναι θεσμικός και γνωμοδοτικός, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν έχει και την καλύτερη έξωθεν μαρτυρία…..

Το συμπέρασμα αυτό δε βγαίνει αβίαστα  από τη στήλη, αλλά ως απόρροια των όσων λέγονται από τα ίδια τα μέλη και μη μέλη, από τις παραγωγικές τάξεις της Ξάνθης…..

Το παράπονό τους είναι ότι δε χρησιμοποιήθηκε όσο θα έπρεπε ως μοχλός πίεσης προς τα κεντρικά, αλλά και ως αναπτυξιακό εργαλείο…..

 

Δεν ασχολήθηκε με τα απλά καθημερινά προβλήματα του επαγγελματία, του έμπορου και του βιοτέχνη, αλλά επικεντρώθηκε στις εμπορικές αποστολές πρεσβειών και προγραμμάτων για λίγους……

Μα πάνω από όλα η λειτουργία του Επιμελητηρίου δεν μπόρεσε να μείνει έξω από πολιτικά και κομματικά παιχνίδια…..

Πολλές φορές οι συνεδριάσεις του θύμιζαν μικρή βουλή,  με την κάθε παράταξη να προσπαθεί να υπερασπιστεί τις ενέργειες του κόμματος στο οποίο άνηκε και το οποίο βρισκόταν στην κυβέρνηση…..

Ακόμη και σε αυτή την πραγματικά δύσκολη και αβέβαιη περίοδο που ζούμε, που ο θάνατος του εμποράκου είναι πλέον καθημερινή πραγματικότητα, που η αγορά γνωρίζει τέτοια ύφεση που ένας θεός ξέρει μετά από πόσα χρόνια θα έρθει η ανάκαμψη, οι μνηστήρες του Επιμελητηριακού θώκου της Ξάνθης δεν κατάφερναν να βάλουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν έναν ενιαίο ψηφοδέλτιο…..

 

Ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα ενώνει όλες τις υγιείς, άξιες και ικανές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους  να καταφέρουν να συσπειρώσουν όλα τα μέλη και τον επαγγελματικό κόσμο της Ξάνθης σε έναν κοινό αγώνα για τη διάσωση όσων ακόμα  έχουν απομείνει …..

Γιατί τα μηνύματα και οι προβλέψεις μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι για  όλους μας….

Τρεις οι συνδυασμοί στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης και τα αίματα έχουν ανάψει για τα καλά…..

Ούτε δημοτικές ή βουλευτικές εκλογές να είχαμε…..

Ο κάθε συνδυασμός βγαίνει και παρουσιάζει το πρόγραμμά του και υπόσχεται για μια ακόμη φορά τα ανέφικτα…..

Σε ένα περιβάλλον οικονομικό με ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές ,  με κανόνες της αγοράς  που κινούνται και  λειτουργούν  σε ευρύτερα πλαίσια και όχι τοπικιστικά, όπου ο σκληρός ανταγωνισμός είναι αποδεκτός από το κράτος και την πολιτεία δεν μπορείς π.χ. να λες ότι θα ανοίξεις πόλεμο με τα πολυκαταστήματα….

Οι καταναλωτές αποβάλουν από μόνοι τους ότι δεν είναι καλό και ότι δεν τους συμφέρει…..

Το ζητούμενο λοιπόν είναι το πώς θα προσαρμοστούν και θα εκσυγχρονιστούν στα νέα δεδομένα οι Ξανθιώτικες επιχειρήσεις, το πώς θα γίνουν ανταγωνιστικές, αλλά και ελκυστικές στον καταναλωτή……

 

Σε μια περίοδο λοιπόν που τα προβλήματα είναι μεγάλα και κοινά και που υποτίθεται ότι θα πρέπει να ενώνονται όλοι για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού,  που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ύφεση, η ανεργία και η επιδημία των λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Μωραϊτης, Αθανασιάδης και Τσιακίρογλου  κατεβάζουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια και διεκδικούν ο καθένας για τον εαυτό του τα ηνία του Επιμελητηρίου της Ξάνθης….

Ο καθένας έχει το δικό του όραμα και το δικό του δρόμο που θα ακολουθήσει για να το πετύχει και ίσως για αυτό και να μην κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο…..

Ή μήπως ο λόγος είναι άλλος και έχει να κάνει με τα κομματικά ….;

Παρόλο που βέβαια οι δύο από τους τρεις δηλώνουν ανεξάρτητοι…..

Τα προβλήματα πάντως των μελών του Επιμελητηρίου δεν έχουν κομματικές αποχρώσεις  και ταμπέλες….είναι κοινά για όλους και δυσεπίλυτα…..   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button