“Να δημιουργηθεί μία ομάδα ειδικών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους δημότες για το θέμα της έκτακτης εισφοράς στην ΔΕΗ”

Ο Σπύρος Μαζαράκης, διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, λόγω της δουλειάς του και της καθημερινής επαφής με πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας, έχει ίσως την πιο σφαιρική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ξάνθης.

Δυστυχώς, σύμφωνα με αυτά που καταθέτει ο Σπύρος Μαζαράκης, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είχαν την τύχη να βρεθούν με ένα σπίτι και έρχεται σήμερα, με ληστρικό και άδικο τρόπο η πολιτεία να τους<

Ο Σπύρος Μαζαράκης, διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, λόγω της δουλειάς του και της καθημερινής επαφής με πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας, έχει ίσως την πιο σφαιρική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ξάνθης.

Δυστυχώς, σύμφωνα με αυτά που καταθέτει ο Σπύρος Μαζαράκης, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είχαν την τύχη να βρεθούν με ένα σπίτι και έρχεται σήμερα, με ληστρικό και άδικο τρόπο η πολιτεία να τους

Ο Σπύρος Μαζαράκης, διευθυντής του ΟΑΕΔ Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, λόγω της δουλειάς του και της καθημερινής επαφής με πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας, έχει ίσως την πιο σφαιρική εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ξάνθης.

Δυστυχώς, σύμφωνα με αυτά που καταθέτει ο Σπύρος Μαζαράκης, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είχαν την τύχη να βρεθούν με ένα σπίτι και έρχεται σήμερα, με ληστρικό και άδικο τρόπο η πολιτεία να τους πάρει μέσω  της ΔΕΗ την έκτακτη εισφορά. Με αυτό το σκεπτικό ο δημοτικός Σύμβουλος ζητά από το δήμο Ξάνθης να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου ν’ ανακουφιστούν οι συνδημότες μας.

Εγκληματικά, και υπό το κράτος πανικού θεωρεί ότι η πολιτεία νομοθέτησε την είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αυτήν την χρονική περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση.

ο κ. Μαζαράκης αναφέρθηκε στους 15.000 καταγεγραμμένους ανέργους  και όλα αυτά τα άτομα που επισκέπτονται τον ΟΑΕΔ έχουν σοβαρή ανάγκη. Ο αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων και των υψηλόμισθων είναι μεγάλος και ήδη οι περικοπές στα εισοδήματα τους είναι μεγάλες  και σαν μην έφτανε όλο αυτό, το κράτος θεσμοθέτησε επιπλέον την έκτακτη εισφορά αποτελειώνοντας τους. Το χειρότερο όλων, όπως σημείωσε, είναι ότι η περιοχή μας έχει πολλούς μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους και δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά ακινήτου.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μαζαράκης είπε ότι σε αυτούς τους συμπολίτες μας πρέπει να σταθεί αρωγός ο Δήμος.

Ο κ. Μαζαράκης στην τοποθέτηση του, ως δημοτικός σύμβουλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων στην οποία δεν ακούστηκε  καμία δέσμευση του δημάρχου.

Δεν περιμένει κάποιο δυναμικό αποτέλεσμα από αυτήν τη συνάντηση. Μίλησε για τις προσπάθειες πολλών δήμων, οι οποίοι έρχονται να στηρίξουν τους πολίτες με αποφάσεις και πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι η παράταξη του θα θέσει θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί αναζητώντας την ξεκάθαρη θέση του δημάρχου, θεωρώντας σημαντική μία ομόφωνη απάντηση του δημοτικού συμβουλίου  στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, σε σχέση με το γεγονός πώς αν δεν πληρώσουν, θα κοπεί το ρεύμα.

Επικρότησε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με εξώδικό του ενημέρωσε τη ΔΕΗ και την έβαλε προ των ευθυνών της σε εκείνους τους δημότες που θα κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης προτείνει την σύσταση μιας ομάδας ειδικών, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους πολίτες για το παραπάνω θέμα. Θα μπορούσαν παράλληλα να πάρουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, το επιμελητήριο, ο εμπορικός σύλλογος καθώς και δικηγορικός σύλλογος.

Οι δήμοι, σημείωσε, γνωρίζουν τους πολίτες και τα προβλήματα τους και η άμεση  δημοκρατία βρίσκει εφαρμογή. “Να βρει τρόπο ο δήμος, ο οποίος έχει και τις νομικές του υπηρεσίες, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ακόμη και να συνεργασθεί με δήμους, οι οποίοι πρωτοπορούν σε αυτό το θέμα και να πάρει ξεκάθαρη θέση”

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της πολιτικής ευθύνης εκπροσωπώντας την παράταξη του και αφού ενημέρωσε τον αρχηγό του Χ. Πούλιο, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της μείζονος αντιπολίτευσης και στην ανάγκη πίεσης στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να πιεστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος να καταγραφεί η ακριβής θέση του σώματος.

Το χαρακτήρισε παρανοϊκό αυτό που συμβαίνει  με τη θέσπιση του ειδικού τέλους.  Είναι ένα ειδικό τέλος  που λήφθηκε με προχειρότητα, όπου παρ όλο το μειωμένο τέλος που θα πληρώσουν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ζητούν να πληρώσουν πρώτα το “χαράτσι” και μετά να μπούνε στη διαδικασία με sms να ζητήσουν τη μείωση του ποσού.

Θεωρεί εγκληματικό το γεγονός μέσα στο καταχείμωνο οι πολίτες να μην έχουν ρεύμα στα σπίτια τους και εξέφρασε την σκέψη του, κατά πόσο νόμιμο είναι αυτό που έγινε, σημειώνοντας πώς αν είναι νόμιμο είναι ηθικό απέναντι στους πολίτες;

 

Μαύρη εργασία

ο Σπύρος Μαζαράκης αναφέρθηκε στο δεύτερο θέμα που θα θέσει η μείζονα αντιπολίτευση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και αφορά τη μαύρη εργασία στο δήμο, σημειώνοντας ότι γίνεται με τη λογική ότι δεν υπάρχει εκείνο το νομικό υπόβαθρο που να μπορεί ο δήμος να προσλαμβάνει άτομα για μία συγκεκριμένη εργασία και μοιραία οι πρόεδροι των Οργανισμών και οι Αντιδήμαρχοι έναν τρόπο για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, όμως έτσι ανοίγει ένας φαύλος κύκλος, όταν κάποιοι συμπολίτες μας δουλεύουν και πληρώνονται χωρίς κανένας να γνωρίζει από πού και πώς. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνδημότες μας, οι οποίοι εργάστηκαν και γυρνάνε από αντιδήμαρχο σε αντιδήμαρχο και ρωτούν πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Υπάρχει και άλλη περίπτωση όπως να παίρνει κάποιος ταμείο ανεργίας και να πληρώνεται στν δήμο. βέβαια μόλις το αντιλαμβάνεται ο ΟΑΕΔ, κόβεται αυτομάτως το επίδομα ανεργίας. Στην τελική θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση στο δήμο και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για το τι θα γίνει για αυτό το μεγάλο θέμα”.

Ο Σ. Μαζαράκης έβαλε το θέμα και από μία άλλη διάσταση  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή “παραβαίνει” το νόμο προκειμένου ν’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, στην περίπτωση του να βοηθήσει έστω “παρανομώντας” τους αδύναμους οικονομικά συνδημότες μας, σχετικά με το τέλος της ΔΕΗ, τονίζοντας πώς εφ όσον αυτοί οι εργαζόμενοι εργάστηκαν στο δήμο και οι ανάγκες στήριξης των οικογενειών τους είναι μεγάλες, ο δήμος θα πρέπει να βρεί τον τρόπο να τους πληρώσει, αφήνοντας σαφέστατα υπόνοιες για πολιτική εκμετάλλευση των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό όπως και του ειδικού τέλους της ΔΕΗ, θα εξαντληθεί στο δημοτικό συμβούλιο όταν αυτό ορισθεί.                                    

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button