ΕΤΟΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο Ν. Καλιαμπάκας, της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον καλωσόρισε στην Ξάνθη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του, λέγοντας ότι μετά τη συνέντευξη θα επισκεφθεί τη ΣΕΚΑΠ και θα ενημερωθεί από τους εργαζομένους.

Θ’ ακολουθήσει η ολομέλεια για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και η επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης.

Αναφερόμενος στην ΣΕΚΑΠ κ. Βίτσας είπε ότι οι επενδυτές είναι αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστο ποιους και τι εκπροσωπούν.

Ξεκινώντας την εισήγηση του ο κ.

Ο Ν. Καλιαμπάκας, της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον καλωσόρισε στην Ξάνθη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του, λέγοντας ότι μετά τη συνέντευξη θα επισκεφθεί τη ΣΕΚΑΠ και θα ενημερωθεί από τους εργαζομένους.

Θ’ ακολουθήσει η ολομέλεια για τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και η επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης.

Αναφερόμενος στην ΣΕΚΑΠ κ. Βίτσας είπε ότι οι επενδυτές είναι αμφιβόλου ποιότητας και άγνωστο ποιους και τι εκπροσωπούν.

Ξεκινώντας την εισήγηση του ο κ. Βίτσας είπε ότι τα 2 εκ Έλληνες που βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να αντιδράσουν στο πολυνομοσχέδιο είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.

Αναφερόμενος στις περικοπές που υφίστανται οι εργαζόμενοι, τις χαρακτήρισε τραυματικές και καυτηρίασε παράλληλα την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στην αναφορά του για την έκτη δόση του δανείου από τους τροϊκανούς είπε ότι πλέον μπαίνει ζήτημα αξιοπρέπειας του Ελληνικού Λαού και όλες αυτές οι θυσίες που κάνει είναι χωρίς αντίκρισμα.

Μπορεί, όπως τόνισε να “παίζει” το σενάριο τάχα για την σωτηρία της πατρίδας αλλά στην ουσία υπάρχει η χρεοκοπία της κοινωνίας.

Κάνοντας αναφορά στη σύνοδο κορυφής είπε ότι οι ευρωπαίοι έκαναν μία τρύπα στο νερό και αυτός είναι ο λόγος που έχουν προσδιορίσει την Τετάρτη ως ημέρα των τελικών αποφάσεων και σαφώς δεν θα βρεθούν λύσεις που λύνουν το πρόβλημα της χώρας. “Αυτές οι πρωτοβουλίες, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πειραματόζωο”.

Τόνισε την ανάγκη να αντισταθεί η κοινωνία και να συμβάλλει στο μεγάλο λαϊκό κίνημα, προκειμένου όλα αυτά που αποφασίζονται να μην υλοποιηθούν και εφαρμοστούν στην πράξη.

Να μην πληρωθούν τα χαράτσια, γιατί ο λαός και δεν έχει χρήματα να τα πληρώσει αλλά και δεν πρέπει.

Σημείωσε ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθούν οι δομές αλληλεγγύης και να πληρώσουν την κρίση αυτοί που δημιούργησαν το χρέος. Είπε ότι το χρέος είναι δημιούργημα τοκογλυφικών πρακτικών που οδηγούν τη χώρα σε αφανισμό, η κυβέρνηση συνέχισε, πρέπει να υπερασπιστεί την Ελληνική Κοινωνία και όχι την εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.

Πρότεινε τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, πάγωμα πληρωμών και περίοδο χάριτος αποπληρωμής του υπολοίπου χρέους.

Πρέπει να κοινωνικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και είναι καιρός πλέον να ανατραπεί η Κυβέρνηση κάτω από το βάρος της λαϊκής δυσαρέσκειας αλλά τόνισε πρέπει να φύγει με δημοκρατικό τρόπο και όχι με ακρότητες και είπε όχι σε κυβέρνηση της ΝΔ.

Είπε όχι σε σενάρια συναινετικών λύσεων και ακολούθησε η πρόταση του ενός νέου κυβερνητικού σχήματος με δυνάμεις της αριστεράς.

Ακολούθησε η ανάλυση για το τι πρέπει να κάνει η νέα Κυβέρνηση.

Πρέπει, σημείωσε, να επιδιώξει την  άμεση απομάκρυνση μνημονίου και συμφωνιών με την Τρόικα.

Να ανακτήσει άμεσα τον έλεγχο των δημόσιων επιχειρήσεων, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια κ.λ.π.

Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων και επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να κάνει αναδιανομή του πλούτου.

Να θεσπίσει νέο φορολογικό νόμο φορολογώντας τις μεγάλες επιχειρήσεις και την εκκλησία.

Να στηρίξει τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική ασφάλιση, να απαιτήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Επίσης πρέπει να γίνει η αναθεώρηση του Συντάγματος και να προωθηθεί η λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας προ πάντων όμως όχι λευκή επιταγή στις Κυβερνήσεις.

Να καταργηθεί το δημόσιο ως έχει με τη σημερινή του μορφή, το οποίο λειτουργεί σαν στοιχείο δημιουργίας πελατειακών σχέσεων με τα κόμματα εξουσίας. Να είναι παραγωγικό και αποτελεσματικό μαζί  με τους συνεταιρισμούς και τις δημόσιες επιχειρήσεις με γνώμονα τη δημιουργία ανάπτυξης.

Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της χώρας, όπως η Αγροτική Οικονομία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ποιοτικός τουρισμός, η αξιοποίηση των ελαφρών μετάλλων, η ναυτιλία και τα ναυπηγεία.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τόνισε,  κινείται σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση με αυτήν που πρεσβεύει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι διατυπώνουν απλά αυτά που λέει ο λαός και αυτό θα επιτευχθεί με ενιαία δράση σε κοινωνικό επίπεδο, ενιαία δράση μέσα στο κίνημα και μέσα στους θεσμούς.

Εκανε αναφορά για το ποιος θα μπορούσε να συμμετέχει σε μία εκλογική συνεργασία συγγενική προς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Οικολόγοι αριστεροί, Ανταρσία, Οικολόγοι πράσινοι, ΔΗΜΑΡ, Προσωπικότητες, όπως η Σακοράφα, ο Κουρουμπλής. Αν αυτό, σημείωσε δεν μπορεί να γίνει προεκλογικά, μπορεί αυτό να γίνει μετεκλογικά.

Κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη λαθεμένη του στάση. “Δεν έχει νόημα” είπε χαρακτηριστικά “να γίνονται ξεχωριστές συγκεντρώσεις, κάναμε κριτική αλλά καλούμε σε ενότητα. Θα φανούν σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα και οι ηγεσίες θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και τελικός κριτής θα είναι ο λαός”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button