“ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟ”

Η φράση ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του παραεμπορίου είπε ότι περιμένει από το Γενικό Γραμματέα της Διευρυμένης Περιφέρειας την εγκύκλιο που να του ζητά τα ονόματα των συμετεχόντων στα κλιμάκια πάταξης του παραεμπορίου. Σε τρείς ημέρες δεσμεύθηκε ο κ. Καραλίδης θα του στείλει τα ονόματα των συμμετεχόντων και αυτομάτως θα οργανωθούν και θ’ αναλάβουν δράση.

 Η πρωτοβουλία της ευθύνης των ελέγχων του παραεμπορίου ανήκει στον κ.

Η φράση ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του παραεμπορίου είπε ότι περιμένει από το Γενικό Γραμματέα της Διευρυμένης Περιφέρειας την εγκύκλιο που να του ζητά τα ονόματα των συμετεχόντων στα κλιμάκια πάταξης του παραεμπορίου. Σε τρείς ημέρες δεσμεύθηκε ο κ. Καραλίδης θα του στείλει τα ονόματα των συμμετεχόντων και αυτομάτως θα οργανωθούν και θ’ αναλάβουν δράση.

 Η πρωτοβουλία της ευθύνης των ελέγχων του παραεμπορίου ανήκει στον κ. Σώκο γιατί όταν τέθηκε το ζήτημα ελέγχου και οργάνωσης, μόνος του έδωσε την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες με τη λογική ότι λόγω της απόστασης δεν είναι δυνατό να ελέγξει το όλο σύστημα.

 Κατά δήλωση του Φώτη Καραλίδη τέλος του Οκτωβρίου θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα του παραεμπορίου.

 Όταν ρωτήθηκε για το κόστος των υπερωριών, είπε ότι αυτό έχει ρυθμιστή.

 Υπομονή μεχρι τέλος Οκτωβρίου.

 

 ΑΠΟΥΣΙΕΣ

 

 Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τη βράβευση των πολιτιστικών συλλόγων από τη δημοτική κοινότητα Ξάνθης, οι οποίοι συμμετείχαν στις γιορτές παλιάς πόλης  και την έκαναν γνωστή στο πανελλήνιο και όχι μόνο.

 Εκείνος που δέχτηκε τα περισσότερα επικριτικά σχόλια ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος όχι μόνο δεν παρέστει αλλά δεν έστειλε και ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του ως εκπρόσωπο. Μάλιστα ακούστηκε το σχόλιο ότι δεν είναι δυνατόν αυτός που θέλει να γίνει ο “αυριανός δήμαρχος” της πόλης να μην τιμά τους συνδημότες του.

 Όσο για το Νίκο Ανταμπούφη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης τον οποίον οι πολίτες τον έχουν συνδυάσει με την κουλτούρα και τον πολιτισμό και όταν μάλιστα συμμετέχει στο πολιτιστικό όργανο του δήμου (Κέντρο Πολιτισμού) ως μέλος, δεν τίμησε με την παρουσία του τη βράβευση των συνδημοτών του.

 Είναι νομιμοποιημένη να λειτουργεί η Κυβέρνηση κατ αυτόν τον τρόπο;

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ:

 “Σύμφωνα με αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά όχι, δεν είναι”.

 

Συνεχίζοντας ο Γ. Χρηστίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πήρε μία λαϊκή εντολή σύμφωνα με τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις και εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα. “Όταν ο Καραμανλής μιλούσε για πάγωμα των μισθών, αυτοί έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο το πάγωμα των μισθών. Βλέπουμε στην πράξη όχι μόνο πάγωμα των μισθών αλλά μείωση και μείωση των μισθών και των συντάξεων και τον πάντων. Άρα η εντολή που πήρε από τον λαό το ΠΑΣΟΚ ήταν διαφορετική”.

  

Λιτότητα   και στις εκδηλώσεις

 του δήμου Ξάνθης

 

Μάλλον πέρασαν οι καλές μέρες αφού φέτος η δημοτική αρχή, αντί για το καθιερωμένο τραπέζι στους πολιτιστικούς συλλόγους που ελάμβαναν μέρος στις γιορτές παλιάς πόλης, τους βράβευσε με έπαινο χωρίς κέρασμα…

 

 

Γιάννης Χρηστίδης:

 “Δεν θέλω να πιστεύω  ότι ήταν μία πολιτική  κίνηση η αποχή τους”.

 

 Αναφερόμενος στην μη παρουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης στη βράβευση των πολιτιστικών συλλόγων την Κυριακή το πρωί στο δημοτικό μέγαρο, ο Γιάννης Χρηστίδης απέφυγε να σχολιάσει επικριτικά το γεγονός και πιθανολόγησε ότι έτυχε. “Δεν μπορώ να πώ την άποψη μου, δεν γνωρίζω τον λόγο για τον οποίο απέιχαν. Δεν θέλω να πιστεύω ότι ήταν μία κίνηση πολιτική. Δεν νομίζω ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι εναντίον των γιορτών παλιάς πόλης. Πιστεύω ότι και η αντιπολίτευση εκτιμά την προσφορά όλων των πολιτιστικών συλλόγων”.

 ΑΓΩΝΑΣ: “Θα μπορούσαν να είχαν ορίσει εκπροσώπους”.

 Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: “Δεν το ξέρω. Ίσως”.

 

 

Τα ΟΧΙ πληθαίνουν

 

Πληθαίνουν τα ΟΧΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.

 Στην αρχή ήταν ένα το όχι, μετά έγιναν δύο και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο έγιναν πολύ περισσότερα.

 Οι νέοι κυρίως δημοτικοί σύμβουλοι (όχι ηλικιακά), είτε της συμπολίτευσης, είτε της αντιπολίτευσης, είναι κυρίως αυτοί που αντιδρούν εκφράζοντας την κοινή γνώμη.

 Είναι δέκτες των θέλω της τοπικής κοινωνίας και με την άρνηση τους σε μέχρι τώρα πρακτικές λήψης αποφάσεων, βεβαιώνουν ότι δεν θέλουν αυτές να παίρνονται ερήμην τους. Θέλουν να καταθέτουν την άποψη τους και όταν χρειάζεται έξω από την παραταξιακή γραμμή ψηφίζουν κατά συνείδηση.

 Όπως δείχνουν τα πράγματα στην κατά συνείδηση ψήφο συμμετέχουν όλο και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ανεξαρτήτου παρατάξεως και πολιτικών γραμμών. Έχουν αντιληφθεί, ευτυχώς για τους Ξανθιώτες, ότι τα προβλήματα είναι κοινά και δεν γνωρίζουν χρώμα και παράταξη.

 Να σημειώσουμε εδώ ότι οι σύμβουλοι που “ρισκάρουν” την παραταξιακή τους πορεία βάζοντας πιο μπροστά το συμφέρον των συνδημοτών τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων και θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση από πολλούς συναδέλφους τους.

 

 

Προσπάθεια    “να μαντρώσει “

 τους βουλευτές του το ΠΑΣΟΚ

 

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος και Υπουργός οικονομικών της Ελλάδος,  στην ουσία δεν είπε τίποτε καινούριο παρά μόνον τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης ενόψει και τις ψήφισης του ειδικού τέλους, το οποίο θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ, και είχε συγκεκριμένους αποδέκτες.

 Οι αποδέκτες ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τους οποίους οι περισσότεροι συναισθανόμενοι το βάρος της ανικανότητας της Κυβέρνησης στους ώμους τους, σκέφτονται να φύγουν από το “κοπάδι”.

 Αν ο κ. Βενιζέλος κατάφερε να μαντρώσει τους βουλευτές, θα φανεί στη σημερινή (χθεσινή) ψηφοφορία.

 

 ΑΚΟΜΨΟΣ  Ο ΤΡΟΠΟΣ

 

Ήταν λίγο άκομψος ο τρόπος που ο Θανάσης Ξυνίδης χωρίς να έχει απτά στοιχεία στα χέρια του μίλησε για την κατάθεση του Αγκόρτσα στο δικαστήριο.

 

 ΣΤΟ ΕΣΠΑ   Ο ΔΡΟΜΟΣ

ΕΥΛΑΛΟΥ-ΤΟΞΟΤΩΝ

 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος  Ευλάλου-Τοξοτών ύψους 6,6 εκ. ευρώ. Ερωτηθείς αν θα απαντήσει σε αυτά που δηλώνει ο κ. Παυλίδης, πρώην Νομάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια ΑΜΘ, μας είπε ότι ο ίδιος τις απαντήσεις του τις δίνει με έργα και όχι με λόγια, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο έργο απεντάχθηκε τρείς φορές με σοβαρές ελλείψεις, σημειώνοντας ότι την Άνοιξη του 2012 θα μπει εργολάβος στο έργο.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button