Η Ν. Δ συσπειρώνει τη βάση της

Στην Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου προσκεκλημένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Ξάνθης και της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης. Ο κ. Παπανικολάου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

   Στην Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου προσκεκλημένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Ξάνθης και της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης.


   Ο κ. Παπανικολάου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.


Παρουσία σύσσωμων των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, του βουλευτή της Ν.Δ. Αλέξανδρου Κοντού, του Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργου Παυλίδη και των δημάρχων Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, Σταυρούπολης, Γιώργου Καρασακαλίδη, Βιστωνίδος Νίκου Ζλάτκου, της νεολαίας του κόμματος, καθώς και των απλών μελών της ΝΟΔΕ Ν.Δ, του Νομού Ξάνθης,  ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έστειλε το μήνυμα της νίκης στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Σημείωσε πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την αυθεντική ευρωπαϊκή επιλογή, προσθέτοντας ότι είναι και η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών.


   Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για απουσία πολιτικών προτάσεων και προγραμμάτων και τόνισε ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας απαντά στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής με υπευθυνότητα, με σχέδιο, με γενναίες αποφάσεις και διεκδικήσεις.


   Κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες δυναμικά, καθώς  η ψήφος τους κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα συσπείρωσης της βάσης και περιορισμού στο ελάχιστο το ενδεχόμενο της αποχής, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα της νίκης.


   Νωρίτερα , ο Γιώργος Παπανικολάου προσερχόμενος στο χώρο της εκδήλωσης, όπου τον ανέμεναν για να τον υποδεχτούν ο πρόεδρος της Δημοτικής  Τ.Ο  Ν.Δ. Ξάνθης Μιχάλης Πουσπουρικάς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ξάνθης, κ. Παμπουκίδης, έκανε δηλώσεις στους  εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, και απαντώντας στη σειρά ερωτημάτων που του ετέθησαν.


   -Για το κλίμα που διαμορφώνεται για το κυβερνών κόμμα  ενόψει της ευρωκάλπης και η όλη σκαναδαλολογία


   “Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα είναι καλύτερα για μας. Κάθε μέρα που περνά η Ν.Δ. συσπειρώνει τη βάση, τους ανθρώπους που είναι κοντά στην παράταξή μας.  Οτι και αν κάνει η παράταξη του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποδώσει. Η γνωστή του τακτική λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να αναφέρονται σε ψεύδη και να επικαλούνται ανύπαρκτά γεγονότα δεν πρόκειται να τους βγάλει πουθενά. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι, ξέρουν πάρα πολύ καλά τις τακτικές του και δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανέναν.


   Θυμίζουμε σε όλους ότι η υπόθεση της MAYO έχει κριθεί στα ελληνικά δικαστήρια.  Ο Κ. Λαλιώτης έχει καταδικαστεί και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε την αποζημίωση. Ας μας πει καλύτερα το ΠΑΣΟΚ πού πήγε το ένα εκατομμύριο ευρώ που ο ίδιος ο κ. Τσουκάτος δήλωσε ότι κατέθεσε ως μίζα από τη SIEMENS στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ”.


   -Για τη διαφυγή στελεχών της SIEMENS


   “Όπως ξέρετε η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, τη σεβόμαστε απόλυτα και βεβαίως για ότι ευθύνες υπάρχουν, αν υπάρχουν, αυτές θα αποδοθούν”.


   -Για το μέλλον της χώρας μέσα στην Ε.Ε. 


 “Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη  με κέντρο τον άνθρωπο, με κέντρο κάθε ευρωπαίο πολίτη, με κέντρο την Ελλάδα. Μια Ευρώπη στην οποία θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με καλύτερους όρους τα εθνικά μας θέματα, να έχουμε αποτελέσματα στην ίδια μας την καθημερινότητα, στις αγροτικές επιδοτήσεις, στη μετανάστευση, στην εργασία, στην παιδεία, για καθε νέο, για κάθε νέα , για κάθε Έλληνα συμπολίτη μας. Στοχεύουμε στο ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει στις 7 Ιουνίου”.


-Συμμετοχή των νέων


“Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει το κλίμα των εθνικών εκλογών, καθώς δεν εκλέγονται εθνικές κυβερνήσεις. Σε  ευρωπαϊκό επίπεδο νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στην Ελλάδα. Εγώ το μόνο που σα υπενθυμίζω είναι το παράδειγμα των φοιτητικών εκλογών στις 13 Μαϊου, όπου 150.000 νέες και νέοι ψήφισαν σε όλη την Ελλάδα, στις σπουδαστικές και φοιτητικές εκλογές και η παράταξή μας η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ ήρθε πρώτη λαμβάνοντας 40,5 % και δεύτερη η ΠΑΣΠ με 26,5 %. Αυτό και μόνο νομίζω ότι είναι ενα πολύ σημαντικό δείγμα γραφής που θα φανεί και στις 7 Ιουνίου”.


-Συνεργασία νέων σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου


“Το πιστεύουμε αυτό. Είναι το πρώτο το οποίο θα πρέπει να κάνουμε όσοι βρεθούμε εκεί και εκπροσωπούμε τη νέα γενιά. Το 75-80% της νομοθεσίας που παράγεται στη χώρα μας και σε κάθε κράτος μέλος , ξεκινά από την Ε.Ε. και τα όργανά της. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους νέους στην Ευρώπη και αντιστοίχως τα όργανα της Ε.Ε. να γίνουν πιο προσιτά σε κάθε ευρωπαίο πολίτη, σε κάθε Έλληνα πολίτη. Και σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία έρχεται να αλλάξει καθοριστικά τη δημοκρατική διαδικασία μέσα στην Ε.Ε. και για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως θα εκλεγεί αυτή τη φορά, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και άρα οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες”. 


 Δέσποινα Γκούμα 


ΦΩΤΟ:Κεσίσογλου Κυριάκος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button