ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μια ευαισθητοποιημένη Ξανθιώτισσα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μας έστειλε μια επιστολή με την οποία απευθύνεται στο Μητροπολίτη Ξάνθης ζητώντας από αυτόν να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί ένας χώρος στο κομμάτι του καπνικού σταθμού για την ανέγερση ενός μεγαλύτερου ναού. Δημοσιεύουμε την επιστολή όπως έχει:

Μια ευαισθητοποιημένη Ξανθιώτισσα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα μας έστειλε μια επιστολή με την οποία απευθύνεται στο Μητροπολίτη Ξάνθης ζητώντας από αυτόν να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί ένας χώρος στο κομμάτι του καπνικού σταθμού για την ανέγερση ενός μεγαλύτερου ναού. Δημοσιεύουμε την επιστολή όπως έχει:
Σεβασμιώτατε
14 Μαϊου, γιορτή της μητέρας
Μεγάλη μέρα για μας τις μάνες σήμερα, όταν κάνοντας μια αναδρομή στο τι έχουμε κάνει για την οικογένειά μας, για τα παιδιά μας, μας κάνει υπερήφανες. Είμαι κάτοικος της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονος.
Μια περιοχή παραμελημένη εδώ και χρόνια απ’ όλους.
Μεγάλωσα μέσα στη φτώχια αλλά είχα πολύ αγάπη από τους γονείς μου. Ανθρωποι της εργατιάς, αλλά και άνθρωποι του Θεού και της Εκκλησίας.
Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και στο να δίνω αγάπη και να έχω υπομονή, να πιστεύω και να λατρεύω το Θεό έπαιξε για μένα ο ιερέας της ενορίας που μεγάλωσα, ο παππούλης μου όπως έλεγα όταν ήμουν παιδί μέχρι που τελείωσα και το Λύκειο.
Το κατηχητικό του Σαββάτου, τα καθοδηγητικά λόγια και τη μεγάλη αγάπη δε θα την ξεχάσω ποτέ γιατί στιγμάτισαν τη ζωή μου και μπόρεσα και εγώ να τα διδάξω στα παιδιά μου και να προσπαθώ με αγώνα να τα κρατήσω στη δύσκολη κοινωνία με τόσους πειρασμούς που υπάρχουν σήμερα.
Μου έκανε εντύπωση όμως και ένιωσα πολύ άσχημα όταν μια μέρα περνώντας έξω από το εκκλησάκι με ρώτησαν τα παιδιά μου. Τι νεκροταφεία είναι αυτά μαμά; Τους εξήγησα ότι τα νεκροταφεία είναι Εβραϊκά.
Και η εκκλησία μου λένε; Κι αυτή είναι Εβραϊκή;
Εκεί ήταν που έπεσα από τα σύννεφα.
Ενιωσα ανίκανη μάνα, αλλά παράλληλα και πικρία γιατί δεν οφελεί μόνο εμείς οι μάνες να κάνουμε τα παιδιά μας καλούς χριστιανούς μιας και στα σχολεία πέραν του δημοτικού έχουν λιγοστέψει τις ώρες των θρησκευτικών.
Είμαι πολύ χαρούμενη τώρα που χάρην σ’ εσάς Σεβασμιότατε λειτουργεί το εκκλησάκι μας. Θα το ονομάσω έτσι γιατί είναι μικρό και ας είναι γεμάτο από κόσμο.
Χτυπάει η καμπάνα επιτέλους και εδώ.
Βλεπω τα παιδιά να έρχονται στην εκκλησία κάθε Κυριακή, βλέπω γεροντάκια που πρωί – πρωί πριν χτυπήσει η καμπάνα βρίσκονται εκεί.
Βλέπω μανούλες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά να περιμένουν στην ουρά να κοινωνήσουν τα παιδιά τους. Και τον ιερέα μας τον πατέρα Ιωάννη τον καλό μας ιερέα, αυτό το καλό παιδί, όπως τον ονομάζουν οι Ξανθιώτες να τους αγκαλιάζει όλους με αγάπη γεμάτος χαρά, γεμάτος όνειρα, αντλώντας αγάπη, πολλή αγάπη από τον κόσμο ίσως και ευγνωμοσύνη γιατί με την υπονομή του και την αγάπη του γεμίζει την εκκλησία.
Η περιοχή μας έχει αναπτυχθεί και αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Μάθαμε τι σημαίνει και τι είναι παράκληση, πως είναι η αγρυπνία και αυτό σας λέω και πάλι χάριν του καλού μας ιερέα που φροντίσατε εσείς να στείλετε Σεβασμιώτατε στο εκκλησάκι μας.
Αλλά αυτό το εκκλησάκι ολοένα γεμίζει και περισσότερο.
Οπως έχω πληροφορηθεί έγιναν κάποιες ενέργειες να παραχωρηθεί ένας χώρος στο κομμάτι του Καπνικού Σταθμού όπου προβλέπεται να γίνουν σχολεία κι όπως άκουσα το νομάρχη Ξάνθης να λέει δημοτικό και γυμνάσιο. Εκεί πιστεύουμε πως και με την παρέμβαση της δικής σας εφ’ όσον υπάρχει καλή διάθεση από όλους τους φορείς να δοθεί και σε μας ένας χώρος να κάνουμε έναν μεγαλύτερο Νομό.
Τον πρώτο λόγο έχετε εσείς Σεβασμιότατε.
Οι κάτοικοι πάντως φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αυτό το χώρο αλλά θέλουν και τη στήριξή σας.
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας
Μια μάνα από την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα
Ευχαριστώ (Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button