ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ…ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ…ΘΕΑΘΗΚΑΝ…

*Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί η κίνηση του βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν να συνυπογράψει κείμενο με αναφορά σε “τουρκική” μειονότητα.
Για μείζον πολιτικό θέμα μιλά το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας επίσημη θέση από πλευράς κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένη.
Το κείμενο, στο οποίο γίνεται λόγος περί “τουρκομουσουλμανικής μειονότητας” παρουσίασε η εφημερίδα “Ο Κόσμος του Επενδυτή”.
Πρόκειται για ανακοίνωση με αφορμή τη μετάφραση παραμυθιών σχολικών βιβλίων στην πομακική διάλεκτο και έχει υπογραφεί από 606 στελέχη της μειονότητας της Θράκης.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται εξαιρετικά ενοχλημένη για το νέο επεισόδιο με το βουλευτή Ροδόπης και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega κάλεσε τον Αχμέτ Ιλχάν να αποφύγει οποιαδήποτε δήλωση θα μπορούσε να δώσει συνέχεια. Κατά πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του βουλευτή με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Απόστολο Σταύρου. *Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Αμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχετικά με τις ενέργειες του βουλευτή της Ν.Δ., Αχμέτ Ιλχάν:
“Δημιουργείται μείζον πολιτικό και κοινοβουλευτικό θέμα για την κυβέρνηση, καθώς εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ορκίστηκε στο Σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού κράτους, αρνείται τις διεθνείς συνθήκες στις οποίες έχει προσχωρήσει και σέβεται η χώρα μας.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά. Το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού κάθε πολίτη δεν μπορεί να ακυρώνει την έννομη τάξη και τη διεθνή νομιμότητα, μέρος της οποίας αποτελεί η συνθήκη της Λωζάνης.
Η σημερινή Ελλάδα έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και πολιτικό σύστημα που εγγυώνται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της μουσουλμανικής μειονότητας”.
*Κάλπες την Τρίτη και την Τετάρτη σε οκτώ πανεπιστήμια της χώρας για την ανάδειξη των νέων πρυτάνεων. Οι εκλογές θα γίνουν για τελευταία φορά με το σημερινό σύστημα, στο οποίο αποφασιστικό ρόλο παίζουν οι φοιτητικές παρατάξεις. *Με επισκέψεις κορυφαίων στελεχών στη Θράκη θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα της Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης.
Την Παρασκευή βρέθηκε στην Ξάνθη η βουλευτής και πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι “θα κρίνουν τους υποψήφιους νομάρχες του ΠΑΣΟΚ με βάση τις ικανότητες και το ήθος τους και όχι με βάση τη θρησκεία τους”.
“Αντιδράσεις θα υπάρχουν πάντα, είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού”, δήλωσε η κυρία Παπανδρέου, συμπληρώνοντας όμως ότι οι “δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών ήταν απαράδεκτες γιατί αμφισβήτησαν ανοιχτά τη ισονομία και την ισοπολιτεία των κατοίκων στην περιοχή της Θράκης”.
Το ΠΑΣΟΚ -τόνισε η Β.Παπανδρέου- επέλεξε για υποψήφια υπερνομάρχη στην περιοχή μια νέα και ικανή γυναίκα, θέλοντας από τη μια να δείξει ότι όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις και από την άλλη ότι υπάρχουν άξιες και ικανές γυναίκες που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button