ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εδώ και μέρες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια πανελλαδικά να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή. Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων παίρνουν αποφάσεις και οργανώνουν την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών από τα μέλη τους. Στην Ξάνθη την Παρασκευή 16/9 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – Μ.Α.Σ. – Σύλλογος Γυναικών), όπου ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε να μπει σε όλα τα Δ.Σ.

Εδώ και μέρες γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια πανελλαδικά να οργανωθεί ο αγώνας ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή. Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων παίρνουν αποφάσεις και οργανώνουν την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών από τα μέλη τους. Στην Ξάνθη την Παρασκευή 16/9 πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – Μ.Α.Σ. – Σύλλογος Γυναικών), όπου ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε να μπει σε όλα τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών οργανώσεων του νομού το ζήτημα.

Σε αυτά τα πλαίσια οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ έθεσαν το ζήτημα να πάρουν θέση και να καλέσουν τα μέλη τους οργανωμένα να αρνηθούν να καταβάλουν το χαράτσι στις συνεδριάσεις της Δευτέρας 19/9 στα  Δ.Σ. του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης. Η στάση των δυνάμεων του οπορτουνισμού (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) ήταν ενδεικτική του τι εννοούν «αγώνας από τα κάτω». Πρωτοστάτησαν στο να μην παρθεί άμεσα απόφαση από τα Δ.Σ. που να καλεί τα μέλη τους να αρνηθούν να πληρώσουν και να οργανώσουν σε αυτήν την κατεύθυνση τον αγώνα, αλλά απόφαση καλέσματος των Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ να πάρουν θέση. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, λοιπόν, πρέπει να λειτουργούν απλά σαν ιμάντας μεταφοράς των αποφάσεων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ταυτόχρονα, τη στιγμή που σε λίγες μέρες (30/9)  λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης, η καθυστέρηση αυτή σημαίνει πρακτικά προσπάθεια υπονόμευσης της προσπάθειας μπλοκαρίσματος των χαρατσιών. Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Καμιά ολιγωρία! Αν κατορθώσουμε να ακυρώσουμε στην πράξη την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης θα συμβάλουμε στην εξάλειψη της μιζέριας, του φόβου, της λογικής δε γίνεται τίποτα και ο καθένας να κλαίει τη μοίρα του. Κανένας μόνος του. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη ζωή της εργατικής τάξης. Το χρέος δεν μπορούμε να το πληρώσουμε. Να γίνεται κατανοητό ότι η έννοια παρεμποδίζω σημαίνει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να δυσκολεύεται η κυβέρνηση, η ΕΕ να παίρνει αποφάσεις και να βρίσκει μπροστά της δυσκολίες, εμπόδια, για να περνάει τα μέτρα.

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ,

ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Πέμπτη 22/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ 11π.μ. Πλατεία Ελευθερίας.

Τετάρτη 28/9 παραδίδουμε μαζικά στην εφορία τα εντάλματα πληρωμής.

 

Επιτροπή Εκπαιδευτικών Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button