«Το Πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί»

Ο πρόεδρος της Σκόντα Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος τοποθετήθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σούπερ Λιγκ και αφού έριξε ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ΕΠΟ, μίλησε για τους λόγους που η Λίγκα ξεκίνησε το Πρωτάθλημα και εξέφρασε την άποψή του για ένα… ερασιτεχνικό-επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Πανόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Sentra τόνισε ότι η Σούπερ Λιγκ μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή προκειμένου να βρεθεί λύση στο…

Ο πρόεδρος της Σκόντα Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος τοποθετήθηκε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σούπερ Λιγκ και αφού έριξε ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ΕΠΟ, μίλησε για τους λόγους που η Λίγκα ξεκίνησε το Πρωτάθλημα και εξέφρασε την άποψή του για ένα… ερασιτεχνικό-επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Πανόπουλος με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Sentra τόνισε ότι η Σούπερ Λιγκ μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή προκειμένου να βρεθεί λύση στο… μπάχαλο και υποστήριξε ότι η Λίγκα έπρεπε να προστατέψει την αξιοπιστία της Nova, προκειμένου να μην βγει χαμένη και η ίδια.

Για την διαφωνία της Σκόντα Ξάνθης με την υποψηφιότητα του Παπουτσάκη είπε: «H Σκόντα Ξάνθη δεν διαφώνησε γιατί συμμετείχαν οι δύο ομάδες, η ΠΑΕ είπε ότι θα είναι απούσα από την αρχή. Είναι λογικό ότι δεν συμφωνούμε να ψηφίσουν κάποιοι που δεν ξέρουμε αν αύριο θα είναι στην πρώτη Eθνική, είναι παράλογο να ψηφίσουν καλώς ή κακώς. Η θέση της Ξάνθης από την αρχή όμως δεν υτποστήριξε την υποψηφιότητα του κύριου Παπουτσάκη, με όλο το σεβασμό θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη φάση ίσως να μην ήταν ο κατάλληλος. Πιθανόν για εμάς, καλύτερα να γινόταν η ψηφοφορία όπως είχαμε πει, η εκλογή του προέδρου με κλήρωση και ανάλογα με ό,τι αναδείκνυε η κληρωτίδα θα ψηφίζαμε. Αυτό δεν θα δημιουργούσε τις διαμάχες που είχαν δημιουργηθεί με τον κύριο Πατέρα και τον κύριο Μαρινάκη από την αρχή» και πρόσθεσε:

«Θέλω να πω ότι η Λίγκα έχασε μια μοναδική ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι ο κύριος Παπουτσάκης έχασε ευκαιρία να είναι το πρόσωπο των ημερών, αν δεχόταν να μην ήταν υποψήφιος με 15 ψήφους εκ των οποίων οι δύο αμφισβητούμενοι. Θα ήταν νομίζω μία λύση που θα τάραζε τα νερά και δυστυχώς τη χάσαμε».

Εν συνεχεία, ο Πανόπουλος έριξε σαφέστατες ευθύνες στην ΕΠΟ: «Η Σούπερ Λιγκα είναι ένας από τους παράγοντες του ελληνικού ποδόσφαιρου, είναι ένας συναιτερισμός που υπόκειται σε κάποιους ελέγχους. Η ΕΠΟ είναι η μαμά και η Σούπερ Λιγκ το παιδί. Την μεγαλύτερη ευθύνη νομίζω για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου την έχει η ΕΠΟ. Ξεκινάμε από το Γενάρη, γίνανε μεταγραφές με ασφαλιστικές ενημερώτητες όπως γίνανε, αν η ΕΠΟ έκανε σωστά τη δουλειά της, όλα αυτά θα είχαν εξαλειφθεί. Πέρα από τα στημένα έχουμε και άλλου έίδους μπάχαλα. Το κομμάτι που μπορούμε να πάρουμε τις ευθύνες μας, μπορούμε να τα καλύψουμε και έχει και η ΕΠΟ σοβαρές ευθύνες. Θα είχαμε τη μισή ταλαιπωρία από αυτήν που τραβάμε τώρα».

Για το αν όλοι αποποιούνται των ευθυνών τους με αφορμές συγκεκριμένα πρόσωπα: «Δεν έχετε άδικο, αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με κάποια πράγματα. Εγώ έχω εισπράξει ότι η Σούπερ Λιγκ κατηγορείται γιατί όλοι εμείς αποφασίσαμε, σαν Σούπερ Λιγκ μιλάω άσχετα αν η Σκόντα ήταν ενάντα, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η Νόva είχε μια συγκεκριμένη θέση η οποία ήταν `κύριοι δεν μας ειδοποίησε κανείς για αναβολή,και δεν συζητήθηκαν ρήτρες`. Ετσι η Λίγκα βγήκε στη σέντρα, εκτέθηκε. Η Νόva η οποία είναι μια εταιρεία που χρηματοδοτεί το ποδόσφαιρο, είναι από τα μεγαλύτερα έσοδα του. Δεν βγήκε να πει το αυτονόητο, γιατί έπρεπε να προστατέψει την εικόνα της. Η Σoύπερ Λιγκ έπρεπε να αναρωτηθεί: Η Νόva ξεκαθάρισε τη θέση της, εμείς αν πάμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα τι ζημιές μπροούμε να κάνουμε; Πρώτα η Νόva θα χάσει το προιόν, δεύτερο την αξιοπιστία της για τα όσα προαναγγέλλει. Αν δεν στηρίξουμε εμείς τη Νόva, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει συνέπεια, ρισκάρει η Νόva να χάσει κομμάτι συνδρομητών, μέχρι να συνεχίσει το Πρωτάθλημα. Κι αν περάσει και λιγο χρονικό διάστημα, ρισκάρει πολύ. Ηταν ένα σημαντικό κομμάτι αυτό στις συσκέψεις της Σούπερ Λιγκ. Και εκεί έπρεπε να σκεφτείς τον συνεργάτη σου, χωρίς να στο έχει πει ο ίδιος το πως εσύ θα τον προφυλάξεις. Και εγώ αυτό το πιστεύω, θα δημιουργούταν ζημιά. Αν η Νόva δεν έχει ύπαρξη, δεν θα μπορεί να σε πληρώσει».

Για το αν υπάρχει δυανατότες άμεσης βελτίωσης: «Εκ τω πραγμάτων δεν θα είναι έτσι τα πράγματα, στις 11-12 του μηνός είναι σχεδόν απίθανον να έχουμε οριστικές αποφάσεις. Τελικά ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Η Σούπερ Λιγκ μπορούσε να τα παίξεις όλα για όλα, με σημαντικές οικονομικές συνέπειες και στο τέλος να βρισκόμασταν όλοι χωρίς τη Νόva. Το πιο πιθανόν είναι να πάμε σε εραστεχνικό-επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εκεί το βλέπω. Γύρω στα 2 εκ για τις μικρομεσαίες ομάδες έσοδα και για τις μεγάλες γύρω στα 5. Θα ήταν αυτό το οποίο θέλαμε; Εγώ αυτή τη στιγμή θα ήμουν επιφυλακτικός για να σας απαντήσω».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το Πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή:«Κάναμε μία αγωνιστική, αυτό δεν σημαίνει ότι στην δεύτερη ή την τρίτη δεν μπορούν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η γνώμη μου είναι ότι αν υπάρχει αβεβαιότητα πρέπει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι αξιόπιστο να συνεχίσουμε έτσι. Κατεβαίνουν ομάδες, ανεβαίνουν και πολύ φοβάμαι ότι κάποια ομάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ξεκινάει ένα πρωτάθλημα στο οποίο δεν γνωρίζουμε τους 16 εταίρους. Μπορεί να τεθεί και νομικό θέμα και να έχει αναδρομική ισχύ. Δεν ξέρω κατά πόσο είμαστε καλυμένοι ξεκινώντας αυτό το Πρωτάθλημα. Να μην κάνουμε χάρη σε όσους έστησαν τα οποιαδήποτε παιχνίδια να καταφέρουν να φτάσει στο μηδέν το ποδόσφαιρο. Εχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον όσον αφορά τη Σούπερ Λίγκα δεν έχω διαπιστώσει πρόθεση να κουκουλοθούν τα πράγματα. Θέλουμε να παιχτεί ποδόσφαιρο και να προφυλάξουμε τον πάρτνερ που λέγεται Νόva».

Για εμμονή του Μαρινάκη να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι στο μυαλό του πρέπει να λειτούργησε η θέση του συνδρομητικού καναλιού αν δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα .Εμείς είχαμε πει όχι, αλλά πιθανόν να ρισκάραμε κάποια πράγματα .Ποτέ δεν είναι αργά. Ξεκίνησε, αλλά μπορεί να διακοπεί. Λάθη δεν κάνουν μόνο οι νεκροί και έχουμε τη δυνατότητα να επανορθώσουμε. Να κάτσουμε να αξιολογήσουμε και η Σούπερ Λιγκ και η Νόva αν αξίζει να διορθωθεί αυτό το πρωτάθλημα».

Για το τέλος αυτού του δρόμου και αν βλέπει αχτίδα φωτός: «Εάν ληφθούν οι δικαστικές αποφάσεις, εάν δηλαδή εφαρμοστούν οι νόμοι πιστεύω ότι θα υπάρχει αχτίδα φωτός για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι όλοι εμείς θα γίνουμε σοφότεροι και λιγότερο πονηροί και πολύ πιο αυτάρκεις. Θα κοιτάμε να είμαιστε προσγειωμένοι, με τα πόδια στο έδαφος και αυτή την έπαρση που σε εμάς κάνει κακό θα πρέπει να σταματήσουμε να την έχουμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button