Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης στην Αλεξανδρούπολη

 

 

 

 

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χτες ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Σπύρος Δανέλλης στο πλαίσιο ομιλίας του, για τις προϋποθέσεις για ολιστική βιωσιμότητα της Αγροτικής Οικονομίας στην Ημερίδα που οργάνωσε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με θέμα “Γεωργικά Φάρμακα & Υγεία” . Η παρουσία του κ. Δανέλλη ήταν καταλυτική σε μια ευρύτερη συζήτηση που άνοιξε για τις δυνατότητες της ελληνικής αγροτικής παραγωγής στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, βρέθηκε συνοδευόμενος από εθελοντές του Ποταμιού, στην πρότυπη κτηνοτροφική φάρμα στη Μέστη του νομού Έβρου, όπου παράγεται ελληνικό γάλα με 7 σημεία υπεροχής. Συνομίλησε με τον κ. Αθανάσιο Παπαζηλάκη, χημικό μηχανικό και ιδρυτή της Εβροφάρμα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζηλάκη «Η Ελλάδα από εισαγωγέας γάλακτος, μπορεί να γίνει αυτάρκης σε πρώτη ύλη αν επενδύσει στην κτηνοτροφία, αν επενδύσει στο «μοντέλο Campus» που σήμερα έχει πετύχει να παράγει το 1,5% της συνολικής ελληνικής παραγωγής σε αγελαδινό γάλα. Το μοντέλο που προτείνει η μητρική εισηγμένη γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα», επενδύει σε πτυχία, σύγχρονη τεχνολογία και καινοτομία στον πρωτογενή τομέα, επιτυγχάνοντας μέσα σε μία 8ετία να δεκαπλασιάσει την παραγωγή της σε αγελαδινό γάλα.»

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button