ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΠΑΞ Η ΜΠΕΤΥ ΠΑΤΣΙΔΟΥ

Το είδαμε κι αυτό! Στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ στις 30 Ιουνίου, όπου υποτίθεται ότι θα λαμβάνονταν και αποφάσεις λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας δεν παρουσιάστηκε κανένας μέτοχος , πλην του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης. Ούτε καν ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης! Και θα μιλούσαμε για παρωδία αν δεν ήταν τραγωδία. Τέτοιες εκφυλιστικές καταστάσεις δεν έχουμε ξαναδεί! Και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Ένα είναι βέβαιο.

Το είδαμε κι αυτό! Στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ στις 30 Ιουνίου, όπου υποτίθεται ότι θα λαμβάνονταν και αποφάσεις λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας δεν παρουσιάστηκε κανένας μέτοχος , πλην του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης. Ούτε καν ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης! Και θα μιλούσαμε για παρωδία αν δεν ήταν τραγωδία. Τέτοιες εκφυλιστικές καταστάσεις δεν έχουμε ξαναδεί! Και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Ένα είναι βέβαιο.

Το είδαμε κι αυτό! Στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞ στις 30 Ιουνίου, όπου υποτίθεται ότι θα λαμβάνονταν και αποφάσεις λύσης και εκκαθάρισης της εταιρείας δεν παρουσιάστηκε κανένας μέτοχος , πλην του εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης. Ούτε καν ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης! Και θα μιλούσαμε για παρωδία αν δεν ήταν τραγωδία. Τέτοιες εκφυλιστικές καταστάσεις δεν έχουμε ξαναδεί! Και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Ένα είναι βέβαιο. Ότι κάποιοι προσπαθούν συνειδητά πλέον να απαξιώσουν και να κλείσουν άρον – άρον μια αμαρτωλή εταιρεία θεωρώντας ότι έτσι θα «σφουγγαρίσουν» όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και βέβαια ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνουν οι υπάλληλοι, που αφού τους χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια τους πετάνε τώρα στο δρόμο.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο γιατί μένουν απαθείς;

Τόσα χρόνια δεν συγκινήθηκαν από όσα κατά καιρούς αναδείξαμε για την ΕΑΠΑΞ. Ούτε και τώρα; Οι συμπολίτες παρακολουθούν και κρίνουν.

 

 

 

Δημοτική Παράταξη

 

«Πολίτες για την Αλλαγή»

 

 

Υ.Σ. Δημοσιοποιούμε σήμερα την επιστολή παραίτησης μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΠΑΞ και Δημοτικής Συμβούλου κ. Πατσίδου, ελπίζοντας και προσδοκώντας ότι έστω και τώρα οι μέτοχοι, οι αρμόδιοι, οι συνδημότες μας θα ευαισθητοποιηθούν.

 

Προς τον Πρόεδρο

και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΠΑΞ

ΘΕΜΑ: ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ.

Φού έλαβα υπ’ όψιν μου 1) την μη γενομένη Γενική Συνέλευση της εταιρίας ΕΑΠΑΞ της 30ης Ιουνίου 2011, όπου δεν προσήλθε κανένας μέτοχος για την οποία α) δεν γνωρίζω αν προσκλήθηκαν νόμιμα οι μέτοχοι, β) δεν γνωρίζω αν τηρήθηκαν τα όσα υπαγορεύει ο Ν. 2190/20 άρθρ. 26 σχετικά με την πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης και γ) τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παρά του ότι είμαι μέλος του Δ.Σ. τα πληροφορήθηκα στις 30-06-2011, με δική μου επιμονή, παρά τις υπαγορεύσεις του Νόμου ότι το Δ.Σ. ορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στην Γενική Συνέλευση. Σημειωτέον ότι με δική μου επιμέλεια πληροφορήθηκα την παραπάνω ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης ώστε να παραβρεθώ σ’ αυτήν, δηλ. παρά το γεγονός ότι η εταιρία θα προέβαινε σε λύση και εκκαθάριση, όπως προκύπτει από 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το μέλος του Δ.Σ. δεν έπρεπε να γνωρίζει την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης………

2) την έλλειψη ενημέρωσης για την λειτουργία της εταιρίας και την πρόσβασή μου σε έγγραφα που αφορούν την οικονομική της διαχείριση, την οποία δικαιούμαι ως μέλος του Δ.Σ. Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μονίμως μειοψηφούσα, ουδέποτε όμως καταγράφηκε η θέση μου, ουδέποτε μου κατέδειξαν πρακτικό συνεδρίασης Δ.Σ. ώστε να το υπογράψω και ουδέποτε μου επετράπη να δω τα πρακτικά, πλην του πρακτικού Νο 105/8-4-2011 το οποίο μου εστάλη στο γραφείο μου προς υπογραφή και το οποίο δεν υπέγραψα, λόγω του ότι δεν απεικόνιζε την αλήθεια της συνεδρίασης, ούτε κατέγραφε τις θέσεις μου και τα όσα είπα κατά την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αφού εξέφρασα τις διαφωνίες μου στον Πρόεδρο του Δ.Σ., με διαβεβαίωσε ότι θα το αλλάξει και θα με καλέσει να το υπογράψω, πράγμα που δεν συνέβη μέχρι σήμερα.

3) την διαπίστωση ότι συμβαίνουν γεγονότα εν αγνοία μου και την παράθεση ψευδών στοιχείων από μέρος του Προέδρου-Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας. Κατά την ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2011, οπότε και προσήλθα στα γραφεία της εταιρίας από μόνη μου για την Γενική Συνέλευση, διαπίστωσα μετά από επιμονή μου ότι υπάρχει ένα πρακτικό Νο 106, με ημερομηνία 15-06-2011, στο οποίο φαίνομαι απούσα με θέμα “παραίτηση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου”. Σε ερώτημά μου στον Πρόεδρο τι σημαίνει αυτό το πρακτικό, μου απάντησε ότι δήθεν δεν με βρήκε για να με καλέσει στο συγκεκριμένο Δ.Σ. και ότι τελικά η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Διαπίστωσα λοιπόν ότι στην εταιρία συμβαίνουν πάρα πολλά, τα οποία δεν γνωρίζω αλλά και ούτε μπορώ να μάθω αφού δεν μου επιτρέπεται να έχω πρόσβαση σε έγγραφα της εταιρίας που κάθε μέλος Δ.Σ. δικαιούται.

4) την διαπίστωση -μετά το έγγραφο που εξέδωσε η παράταξη “Πολίτες για την αλλαγή” στην οποία ανήκω στις 29-06-2011, τα οποία εγώ πληροφορήθηκα μια μέρα πριν- ότι είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που δεν γνωρίζω για την εν λόγω εταιρία, αφορούν δε μεγάλα χρηματικά ποσά και καταδεικνύουν την αδιαφανή λειτουργία αυτής της εταιρίας.

5) το γεγονός ότι το μόνο έγγραφο που έχω είναι αυτό του ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2010, το οποίο έλαβα με δική μου επιμονή, παρά του ότι είμαι μέλος του Δ.Σ. και δεν μου δίδεται τίποτε άλλο, παρά τις γραπτές αιτήσεις μου, ήτοι α) την με αριθμ. πρωτ. 55/30-6-2011 αίτησή μου για να λάβω τα πρακτικά του 2011 και τα από 4-7-2011 έγγραφά μου προκειμένου να λάβω οικονομικές καταστάσεις και στοιχεία διαχείρισης της εταιρίας, να λάβω γνώση για το μέλλον της εταιρίας και να ενημερωθώ για την άποψη των μετόχων, για τα οποία καμία απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι και σήμερα.

Σημειωτέον ότι και για την προηγούμενη χρονιά έλαβα τα παραπάνω έγγραφα με εισαγγελική συνδρομή. Εξαιτίας της μη νόμιμης λειτουργίας της ΕΑΠΑΞ, την οποία κατ’ επανάληψη έχω θίξει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε κάθε Δ.Σ. της εταιρίας, περίμενα να ακούσω τις απόψεις των μετόχων στην παραπάνω αναφερόμενη ημεροχρονολογία της 30ης Ιουνίου 2011. Μετά την μη προσέλευσή τους όμως και εξαιτίας όλων όσων έμαθα μέχρι σήμερα όπως τα παραθέτω στο παρόν έγγραφο, καθώς και ότι δεν έχω γνώση για τις προθέσεις του Προέδρου και των μετόχων για την τύχη της εταιρίας, ούτε γνωρίζω τυχόν σκοπιμότητες, Σας δηλώνω την παραίτησή μου από ένα Δ.Σ. που τύποις υπάρχει και καταγγέλω την μη σύννομη λειτουργία της εταιρίας όσον αφορά το τυπικό μέρος των συνεδριάσεων, της τήρησης πρακτικών και της ενημέρωσης των μελών του Δ.Σ. Κλείνοντας θέλω να εκφράσω και την προσωπική μου θέση, την οποία ήδη έχω πει δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η λύση της εταιρίας δεν σημαίνει και άφεση αμαρτιών για κανέναν, το έλλειμα όπως προκύπτει από τον ισολογισμό είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να αιτιολογηθεί από που προέκυψε και να βρεθούν οι υπαίτιοι, αν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνεται ένα τέτοιο χρέος στο Δήμο Ξάνθης δηλ. στις πλάτες των συνδημοτών μας.

Δέσποινα Πατσίδου

Σχετικά Άρθρα

Back to top button