Διόδια Ιάσμου

Διόδια Ιάσμου

 

Είναι απορίας άξιο πώς λειτουργεί αυτό το κράτος όταν πρόκειται να δημιουργήσει εισπρακτικές υποδομές.

Το θέμα αναφέρεται στη δημιουργία των Διοδίων του Ιάσμου.

Πότε το μελέτησαν, πότε το δημοπράτησαν και πότε το έστησαν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι.

 

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης

των Μετόχων της ΣΕΚΑΠ

Διόδια Ιάσμου

 

Είναι απορίας άξιο πώς λειτουργεί αυτό το κράτος όταν πρόκειται να δημιουργήσει εισπρακτικές υποδομές.

Το θέμα αναφέρεται στη δημιουργία των Διοδίων του Ιάσμου.

Πότε το μελέτησαν, πότε το δημοπράτησαν και πότε το έστησαν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι.

 

Αναβολή της Γενικής Συνέλευσης

των Μετόχων της ΣΕΚΑΠ

 

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς επιδιώκουν και ποιες ελπίδες έχουν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ με αυτήν την 20ήμερη  αναβολή που ζήτησαν από τους Μετόχους και έγινε αποδεκτή, όμως η ιστορία είναι στημένη και το ξέρουν και το έχουμε ξαναγράψει. Ή η ΑΤΕ θα πουλήσει την ΣΕΚΑΠ ή θα πουληθεί η ίδια.

Η απάντηση του κ. Πράτσου σε σχετικό ερώτημα της εφημερίδας μας ήταν ότι μέχρι να πουληθεί η ΑΤΕ έχουμε χρόνο ακόμα μπροστά μας.

Μάλλον λησμονεί ο κ. Πράτσος ότι και η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ είχανε χρόνο αλλά ρήμαξαν.

 

Τι άλλαξε τελικά;

Συντηρείται η ίδια πελατειακή σχέση μεταξύ των επιχειρηματιών και  ο δημόσιο

 

Με αφορμή τα παράπονα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ξάνθης που λένε ότι  καθυστέρησαν να πληρωθούνε από τον εργολάβο γιατί το νοσοκομείο καθυστέρησε να τον πληρώσει, βγαίνει το τελικό ερώτημα. Τι άλλαξε τελικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο;

Η διαφορά είναι ότι  αντί να τους προσλάβει το δημόσιο, τους προσλαμβάνει ο εργολάβος αλλά τους πληρώνει και πάλι το δημόσιο.

Το μόνο κέρδος από όλη την ιστορία τελικά, αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, είναι ότι το νοσοκομείο στην προκειμένη περίπτωση αποφεύγει όλη εκείνη την γραφειοκρατική διαδικασία της πρόσληψης κατά πρώτον και κατά δεύτερον δεν μπορούν οι γυναίκες εργαζόμενες να λείπουν πέραν του προκαθορισμένου χρόνου για άδεια κύησης. “Ευτυχώς γλυτώσαμε από εκείνη την γάγγραινα κάθε τρείς και λίγο να λείπουν οι εργαζόμενες σε άδεια. Την μία για την γέννα, την μία για να μεγαλώσουν το παιδί και την άλλη γιατί πονούσε το κεφάλι τους και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, συνέχισε το υψηλόβαθμο στέλεχος, έρχεται μέρα που όταν είσαι προϊστάμενος σε μία υπηρεσία που ενώ έχει εγγεγραμένες γυναίκες υπαλλήλους, δεν έχεις για να κάνεις την δουλειά σου”

Ήθελα να ήξερα αν τους δικούς του εργαζομένους ο εν λόγω εργολάβος τους είχε διαθέσει να καθαρίσουν μία ιδιωτική επιχείρηση, θα άφηνε απλήρωτους τους εργαζομένους του μέχρι να τον πληρώσει η ιδιωτική επιχείρηση;

Και για να λέμε  και του στραβού το δίκιο καλό είναι σε τέτοιες δουλειές να προτιμούνται οι ντόπιοι εργολάβοι καθαριότητας με τους οποίους ο δημόσιος φορέας που αναλαμβάνει για να προσφέρει τις υπηρεσίες του είναι Ξανθιώτες και πονά τον εαυτό του και τον εργαζόμενο αλλά κυρίως ο προϊστάμενος ή ο διοικητής του Νοσοκομείου στην προκειμένη περίπτωση  ξέρει με ποιόν έχει να κάνει. Ενώ η σύμβαση με μία εταιρεία που έχει την έδρα της στην Αθήνα ή σε όποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη,  διαχειρίζεται αυτά τα θέματα απρόσωπα μέσω κάποιου διευθυντικού στελέχους.

 

Ο Χ. Πούλιος γύρισε ορεξάτος

από τις διακοπές του

 

Αφού γέμισε τις μπαταρίες του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος έστειλε και ένα Δελτίο τύπου για την ΕΑΠΑΞ, έτσι για να τον ξαναθυμηθεί ο κόσμος.

 

 

Μας “μάλωσε” ο κ. Μούρκας;

 

Δεν ξέρω αν στις προθέσεις του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Χ. Μούρκα ήταν να με “μαλώσει” γιατί έγραψα  ότι δεν έγινε το κάγκελο στο “Μονοπάτι της Ζωής”, αλλά στην επικοινωνία του μαζί μου αφου “κάλμαρε” μου εξήγησε ότι το έργο δεν έγινε γιατί αδιαφόρησαν οι Τεχνικές υπηρεσίες αλλά γιατί δεν υπήρχαν λεφτα.

Παραθέτουμε την δήλωση του αυτούσια και τα συμπεράσματα δικά σας:

“Όσον αφορά το θέμα “Μονοπάτι της Ζωής” που γράφτηκε στην εφημερίδα σας, επειδή είναι γνωστό όσο αφορά την κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος, δεν πήρε τα προβλεπόμενα χρήματα για το Τεχνικό έργο ακόμη, δεν πήρε καθόλου χρήματα, κατανοείτε ότι δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε το έργο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να γίνει από τα συνεργεία του δήμου, για να καταφέρουμε όμως να κατασκευάσουμε αυτό το εργάκι με τα συνεργεία, έπρεπε να είχανε ολοκληρωθεί οι διεργασίες των προμηθειών και απ’ ότι γνωρίζετε στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν τ’ αποτελέσματα των δημοπρασιών, θα προχωρήσουμε στην αγορά των ανάλογων υλικών και θα ολοκληρώσουμε και την συντήρηση του συγκεκριμένου χώρου, όπως και την τοποθέτηση των φωτιστικών. Αυτά θα γίνουν από τις υπηρεσίες του δήμου μέσω προμηθειών και πιστεύουμε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερών το αργότερο”.

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι τα δημοσιεύματα μου δεν έχουν να κάνουν με το πρόσωπο του εκάστοτε Αντιδημάρχου αλλά με την πολιτική του ιδιότητα και μόνο. Αυτό προς άρση παρεξηγήσεως γιατί τουλάχιστον από το ύφος του αγαπητού κ. Μούρκα κατάλαβα, εκτός αν κατάλαβα λάθος, ότι με πήρε στο τηλέφωνο για να με “μαλώσει” για το σχετικό μου δημοσίευμα και για να καταλήξουμε κάπου, δεν με ενδιαφέρει αν θα με “μαλώσει” ο κάθε πολιτικός που κριτικάρω,  αλλά με ενδιαφέρει ότι εφ όσον αποφάσισε να προσφέρει, απλά ΠΡΕΠΕΙ να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. 

Τα συγχαρητήρια μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες που προίσταται ο Αντιδήμαρχος Χ. Μούρκας.

 

ΜΠΡΑΒΟ

 

Θα πρέπει να συγχαρώ τον δήμο και κατ επέκταση τις τεχνικές υπηρεσίες γιατί μόλις ο “ΑΓΩΝΑΣ” έκανε το ρεπορτάζ που αφορούσε τα τσιμεντένια παγκάκια, μέσα στο πάρκο πίσω από την Του Θεού Σοφίας και που αυτά ήταν τοποθετημένα στο κέντρο της παιδικής χαράς με άμεσο κίνδυνο να τραυματισθεί κάποιο παιδάκι, με περισή ευαισθησία στο θέμα, αθόρυβα και σε ανύποτο χρόνο μετέφερε τα παγκάκια στην άκρη.

Θα πρέπει να γράφονται και τα σωστά.

 

 

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ….

 

Στην Ξάνθη εκδήλωση του ΣΕΒΕ με ομιλητή τον Ξανθιώτη υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, με χορηγό (για ποια έξοδα;) και χορηγούς επικοινωνίας τρία μέσα ενημέρωσης (γιατί όχι όλα τα μέσα;)

ΚΓ

 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ

Τα πεζοδρόμια έχουν γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων!

 

Παράπονα από μητέρες που δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν με τα καροτσάκια και τα παιδιά τους αφού πεζοδρόμια σε γειτονιές της πόλης μας έχουν γίνει χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Αλήθεια κύριε διοικητά της Τροχαίας μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσες παραβάσεις σημειώθηκαν για σταθμευση αυτοκινήτων σε πεζοδρόμια;;;

ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button