ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Με την ολοκλήρωση του Γ’ Κ.Π.Σ. και την επιτυχή εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER + στο Νομό Ξάνθης που την ευθύνη διαχείρισης και υλοποίησής του έχει η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης Α.Ε., μεταβαίνει στην επόμενη προγραμματική περίοδος και στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ” 2007 – 2013.

    Με την ολοκλήρωση του Γ’ Κ.Π.Σ. και την επιτυχή εφαρμογή του τοπικού προγράμματος  LEADER + στο Νομό Ξάνθης που την ευθύνη  διαχείρισης και υλοποίησής του έχει η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης Α.Ε., μεταβαίνει στην επόμενη προγραμματική περίοδος και στην εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ”  2007 – 2013. 


    Η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης Α.Ε. προκειμένου να σχεδιάσει το Τοπικό της Πρόγραμμα στα πλαίσια της προκήρυξης του Άξονα 4 “Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER” του ΠΑΑ θεωρεί σημαντική τη συμβολή του τοπικού πληθυσμού στην αποτύπωση των αναγκών και των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής.  


     Στα πλαίσια της ευρείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης Α.Ε. διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις στον Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 και ώρα 20:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέλισσας και την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008 και ώρα 20:30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ερασμίου με σκοπό την άμεση επαφή με τον τοπικό πληθυσμό την καταγραφή των προτάσεών του και την εξειδίκευση των έργων και των ποσοστών χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, σε επενδύσεις αγροτουρισμού, μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μονάδων χειροτεχνίας – οικοτεχνίας κ.λ.π.


    Η θετική ανταπόκριση του τοπικού πληθυσμού είναι πολύ σημαντική ώστε να σχεδιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και πληρέστερα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής παρέμβασης, το νέο Τοπικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση των συγκεκριμένων περιοχών. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button