ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

Πολύ σημαντική η συμμετοχή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία όπως ανέφερε ο πρόεδρος Δημήτρης Γαλανόπουλος άγγιξε το 90%.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης ήταν κλειστές,  εξέφρασε όμως την απογοήτευση του για τη μηδαμινή συμμετοχή των συναδέλφων του στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

 

Πολύ σημαντική η συμμετοχή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η οποία όπως ανέφερε ο πρόεδρος Δημήτρης Γαλανόπουλος άγγιξε το 90%.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης ήταν κλειστές,  εξέφρασε όμως την απογοήτευση του για τη μηδαμινή συμμετοχή των συναδέλφων του στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

“Ο Θεός να βάλει το χέρι του” είπε χαρακτηριστικά αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και όπως τόνισε. η Κυβέρνηση κοντόφθαλμα κοιτάζει μόνο την εξοικονόμηση της πέμπτης δόσης του δανείου απόρροια του πρώτου μνημονίου,  αδιαφορώντας για την απελπισία που θα σπείρει στους κόλπους των εργαζομένων αν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο.

Τα δε μέτρα του μεσοπρόθεσμου είναι χειρότερα από αυτά του μνημονίου τονίζει. Κόβονται οι φοροαπαλλαγές και πάνω από 1000 φάρμακα βρίσκονται εκτός λίστας και το τελειωτικό χτύπημα θα έρθει με την ψήφιση του ενιαίου.  Ήταν τόσο μικρή, ανέφερε,  η συμμετοχή των συναδέλφων του στην πορεία που ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου αναγκάστηκε να κρατήσει το πανό. “Είναι ντροπή”.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος  της ΑΔΕΔΥ  Χ. Ευστρατίου, μόνο το  20% περίπου των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα απήργησε και φυσικά οι παρόντες στη συγκέντρωση του εργατικού ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού.

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

Η κυρία Δώρα Αηδονοπούλου, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της Ξάνθης,  μας είπε ότι δεν δόθηκαν στοιχεία για το ποσοστό συμμετοχής στον ιδιωτικό τομέα, όμως από την παρουσία των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων στο Εργατικό Κέντρο βγαίνει ξεκάθαρα η εικόνα της απεργιακής κινητοποίησης.

 

ΔΕΗ

 

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων υπαλλήλων της ΔΕΗ στον κλάδο των Διοικητικών και Τεχνικών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διακοπές παροχής ρεύματος, εξ αιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας,  ο συνδικαλιστής της Επιχείρησης κ. Κουραμίδης Στέργιος  ανέφερε ότι δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα σε μερίδα επαγγελματιών όπως οι αγρότες αφού,  όπως τόνισε,  υπάρχουν δύο συνεργεία τεχνικών που βρίσκονται όλη την ημέρα στα χωράφια και ο χρόνος επισκευής της βλάβης που παρουσιάζεται στα αντλητικά τους συγκροτήματα την ώρα που ποτίζουν τα χωράφια τους γίνεται με ελάχιστη καθυστέρηση. Άλλωστε συνέχισε υπάρχει τεχνικό συνεργείο απεργοσπαστών που είναι σε επιφυλακή όπου και αυτό συντελεί στην τάχυστη επισκευή των βλαβών ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο αιχμής για τους αγρότες.

 

ΑΓΡΟΤΕΣ

 

“Αγανακτισμένοι” δηλώνουν οι αγρότες δια στόματος του συνδικαλιστή τους Κ. Γλερίδη λόγω των συχνών διακοπών παροχής ρεύματος της ΔΕΗ.

“Μας έχουν τρελάνει. Δεν μπορούμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας”.

 ο κ. Γλερίδης αναφέρει ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν έχουν την στήριξη της κοινωνίας για αυτό που κάνουν και όπως υποστηρίζει από τις συχνές διακοπές ρεύματος καίγονται τα αντλητικά τους συγκροτήματα και το κόστος επισκευής είναι βαρύ για τους αγρότες που πλήττονται πολύ άσχημα από την οικονομική κρίση.

Άλλο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αυτήν την περίοδο αιχμής είναι ότι με τις συχνές διακοπές του ρεύματος και κατ επέκταση τις συχνές βλάβες χάνεται ο προγραμματισμός του ποτίσματος που είναι το σημαντικότερο μέρος στην καλλιεργητική διαδικασία, γιατί όλες οι άλλες εργασίες έχουν γίνει και μένει μόνο το σωστό και προγραμματισμένο πότισμα.

Αυτό όμως, όπως αναφέρει ο κ. Γλερίδης πλέον με τις τακτικές διακοπές ρεύματος ανατρέπεται με άμεση επίπτωση στην τελική συγκομιδή.

 “Αυτό είναι καταστροφή για τους αγρότες και πρέπει κάποια στιγμή οι συνδικαλιστές τους να σοβαρευτούνε. Δεν νομιμοποιούνται να συμπεριφέρονται έτσι σε μία κοινωνική ομάδα που αποδεδειγμένα πλήττεται”.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

 

Είναι δυνατόν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας να ζητά την προβολή από όλα τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει στην πόλη μας με ομιλητή τον Σωκράτη Ξυνίδη, όταν έχει ήδη συμφωνήσει με τρία μέσα ενημέρωσης για να είναι χορηγοί επικοινωνίας;;;

ΚΓ

 

 ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

 ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ;;;

 

Παλαιότερα η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης και η Τροχαία μας ενημέρωναν τακτικά-κάθε εβομάδα-για τις δραστηριότητες τους και τις παραβάσεις που σημείωναν.

Γιατί σταμάτησαν αυτήν την ενημέρωση μας ρωτάνε αναγνώστες.

Θα θέλαμε να μαθαίνουμε για τις παράβασεις που σημειώνονται για μη χρήση προστατευτικού κράνους (πόσες οι κλήσεις και τα προστιμα), για παράνομη στάθμευση, για υπερβολική ταχύτητα, για ζώνες, για χρήση κινητού τηλεφώνου, για στάθμευση σε πεζοδρόμια, για θόρυβο εξατμίσεων μοτοποδηλάτων, για μέθη κλπ)                                          

ΚΓ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button