Θα κατεδαφίζονται οι αυθαίρετες κεραίες τηλεφωνίας

   Η εικόνα που παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας και ζωής την Παρασκευή και η στιχομυθία που ακολούθησε μεταξύ του συμβούλου της αντιπολίτευσης Δ. Βορίδη και του δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη κάθε άλλο παραπέμπει σε δημοκρατικό διάλογο.

   Η εικόνα που παρουσιάστηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας και ζωής την Παρασκευή και η στιχομυθία που ακολούθησε μεταξύ του συμβούλου της αντιπολίτευσης Δ. Βορίδη και του δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη κάθε άλλο παραπέμπει σε δημοκρατικό διάλογο.

   Οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης χαρακτήρισαν τον Δ. Βορίδη λαϊκιστή.

  Άλλοι χαρακτήρισαν την εμμονή του στην νομιμότητα εκτός πραγματικότητας, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι κακό, όπως τονίζουν σκεπτόμενοι δημότες, κάποια θέματα που στο παρελθόν περνούσαν με συνοπτικές διαδικασίες να εξετάζονται και να συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο, να παίρνονται οι ανάλογες δεσμεύσεις και φυσικά να ελέγχεται η υλοποίηση των αποφάσεων.

Στην επιτροπή ποιότητας και ζωής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστος Μούρκας πρότεινε τη λήψη απόφασης που θα καθορίζει πώς θα αντιμετωπίζεται με ενιαίο τρόπο η παράνομη τοποθέτηση κεραιών στον αστικό ιστό, τονίζοντας ότι αυτό δεν αφορά μόνο τον αστικό ιστό της Ξάνθης αλλά ολόκληρο το Δήμο.

τον λόγο πήρε ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Βορίδης ο οποίος ανέφερε ότι εφ όσον ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε την πολιτική βούληση να μπει ένα τέλος στις αυθαιρεσίες σαφώς και θα στηριχθεί από την αντιπολίτευση αρκεί, όπως τόνισε να μπει σε όλες που αφορούν την πολεοδομία. “Ακόμη να αναφερθώ στο κατάστημα Αρχόντισσα. η οποία ακόμη δεν έχει έγκριση εργασιών ανέγερσης, έχει μόνο έγκριση εργασιών κατεδάφισης και συνεχίζει τις οικοδομικές δραστηριότητες”

Στην συνέχεια αναφέρουμε τον διάλογο αυτούσιο.

Ο δήμαρχος αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι είναι εκτός θέματος. “Πρώτον είσαι εκτός θέματος. Δεύτερον δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ και να λες ότι σε κατέβει. Κάποτε πρέπει να σεβαστείτε το όργανο. Δεν έχεις τον λόγο τελείωσε. Επί του θέματος. Θέλετε να προηγηθεί η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών λόγω των αυθαιρέτων κεραιών”;

Ο κ. Βορίδης προσπάθησε να εξηγήσει στον κ. Δήμαρχο ότι εφ όσον ο κ. Μούρκας εξέφρασε την βούληση να… Ο δήμαρχος τον διέκοψε και συνέχισε σε επιθετικό ύφος. “Όχι δεν σας αφήνω να συνεχίσετε. Δεν έχεις τον λόγο, επί του θέματος”.

ΒΟΡΙΔΗΣ: “Μιλάω επί του θέματος, αφήστε με να συνεχίσω”.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: “Όχι δεν σας αφήνω να συνεχίσετε. Επί του θέματος. Ναι ή όχι”;

“Επί του θέματος. Θα το στηρίξουμε και στην συνέχεια θα το ελέγξουμε”.

“Πολύ ωραία. Εγκρίνεται ομόφωνα. Δεύτερο θέμα…”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button