Έκθεση φωτογραφίας της Διονυσίας Αλεξιάδη

  Ταξιδεύτρια – φωτογράφος χαρακτηρίζει τον εαυτό της η κυρία Διονυσία Αλεξιάδη η οποία εκθέτει τη δουλειά της στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

  Η καταγωγή της είναι από τη Ζάκυνθο και τα ταξίδια που οργανώνει σε όλες τις γωνιές του κόσμου έχουν κυρίως φωτογραφικό σκοπό.

  Ταξιδεύτρια – φωτογράφος χαρακτηρίζει τον εαυτό της η κυρία Διονυσία Αλεξιάδη η οποία εκθέτει τη δουλειά της στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

  Η καταγωγή της είναι από τη Ζάκυνθο και τα ταξίδια που οργανώνει σε όλες τις γωνιές του κόσμου έχουν κυρίως φωτογραφικό σκοπό.

Ο όγκος του φωτογραφικού υλικού που διαθέτει είναι μεγάλος και στην παρούσα φωτογραφική της έκθεση απεικονίζεται η Ινδία, η Βιρμανία, η Αλάσκα η Νότιος Αφρική και η Παταγονία.

Η επιλογή που έκανε η κ. Αλεξιάδου είχε ως σκοπό να επισκεφτούν την έκθεση της οι μαθητές των σχολείων, προκειμένου να δούνε και άλλες γωνιές του πλανήτη.

“Φωτογραφίζω από πολύ μικρή. Τα ταξίδια μου είχαν πάντοτε σαν σκοπό την φωτογράφηση.

Στα 18 μου επισκέφτηκα την Αγία Πετρούπολη γιατί επηρεάστηκα από αυτά που διάβασα και μιλούσαν για παλάτια και για τρούλους. Το επόμενο ταξίδι αφορούσε την Αίγυπτο και μετά το Ισραήλ όπου για την ηλικία των 18 ετών δεν ήταν καθόλου εύκολα”.

Παράλληλα όπως αναφέρει η κ. Αλεξιάδου με την φωτογραφία, ασχολείται με την ζωγραφική, όμως η γοητεία της φωτογραφίας την κέρδιζε όλο και περισσότερο.

Είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και το χόμπι της είναι η φωτογραφία.

Απαντώντας στο ερώτημα πόσο η φωτογραφία και η ζωγραφική δένει με τη διακόσμηση ενός εσωτερικού χώρου απάντησε. “Τα πάντα έχουν σχέση με την αισθητική και η αισθητική είναι μέσα από τα μάτια μας και είναι από τον χώρο που ζούμε μέχρι το τι θα φορέσουμε επάνω μας και το “κλικ” που θα κάνει η μηχανή μου βλέποντας μέσα από το φακό το θέμα μου”.

 

Ρόδη Κράτσα

Παρούσα η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα η οποία ανέφερε ότι ο χώρος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ταιριάζει απόλυτα να φιλοξενεί μία έκθεση με τίτλο “ταξιδεύοντας Ανατολικά”, διότι η Θράκη και ιδιαίτερα αυτός ο χώρος είναι πάντα ένας χώρος ανοικτός στην πολυπολιτισμική κοινωνία και στις ποιοτικές εκδηλώσεις.

“Είναι λοιπόν μία ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχω σε αυτήν την έκθεση και πιστεύω ότι θα την επισκεφθούν τα επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της Θράκης.

Η έκθεση με την υψηλή αισθητική και τα ποικίλα μηνύματα που την χαρακτηρίζουν, δεν είναι απλά ένα φωτογραφικό υλικό αλλά είναι σκηνές από την καθημερινότητα, από τον τρόπο παραγωγής και τρόπο κοινωνικής συνάντησης και το βλέμμα ενός παιδιού αφήνουν πολλά μηνύματα οι φωτογραφίες της Διονυσίας και αφήνει στον καθένα να τα ανακαλύψει μέσα από την δουλειά της”.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταφερόμενη η συζήτηση στα καθ υμάς και στην οικονομική κρίση ζητήθηκε από την κυρία Κράτσα ως αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου να μας μεταφέρει την εικόνα που επικρατεί για τη χώρα μας στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απάντηση της ήταν λιτή.

“Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα σήμερα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να τις αξιοποιήσουμε”.

Επίσης τόνισε ότι απέτυχε η πολιτική της χώρας μας στο θέμα του μνημονίου και εκείνο που προέχει είναι ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική η χώρα.

Έκανε αναφορά στις θέσεις της ΝΔ και τόνισε ότι η Κυβέρνηση αφ ενός πρέπει να καταλάβει ότι απέτυχε η πολιτική της και ότι πρέπει να την αλλάξει και αφ ετέρου πρέπει η Κυβέρνηση να πείσει τους εταίρους και τις αγορές ότι ξεκινά η ανάκαμψη της Ελλάδας.

Πρέπει όπως τόνισε στη συνέχεια να εφαρμόσει μία αναπτυξιακή πολιτική και ανορθολογισμό των δημοσίων δαπανών. Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την επίτροπο κ. Δαμανάκη ανέφερε:

“Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς ήθελε να πει η κ. Δαμανάκη. Ρωτήστε την ίδια. Όσο έχουμε μηνύματα καταστροφικά για την Ελλάδα από διάφορους αξιωματούχους, δεν νομίζω ότι βοηθάμε την κατάσταση.

Η κ. Δαμανάκη είχε πολλές ευκαιρίες να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου διότι δεν έφτασε η Ελληνική Οικονομία σε αυτή την κατάσταση απότομα. Κάθε τρίμηνο τα στοιχεία που είχαμε ήταν ένα βήμα προς την ύφεση. Σήμερα το μόνο που κάνουμε είναι να προκαλούμε τις αγορές”.

Η Ελληνική κυβέρνηση, είπε στην συνέχεια, πρέπει η ίδια να υιοθετήσει μία πολιτική που εκφράζει την ίδια και το κόμμα που την στηρίζει.

Η δύναμη της είναι στην συνοχή της και στο κόμμα που την στηρίζει.

“Από την άλλη πρέπει οι ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι το μίγμα που μας έχουν επιβάλλει δεν οδηγεί στην Ανάκαμψη. Οι αγορές τιμωρούν αυτούς που δεν μπορούν να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Οι έλληνες ευρωβουλευτές τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν καταφέρνουν να περάσουν κάποια μηνύματα στο ευρωκοινοβούλιο, η κ. Κράτσα απάντησε λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά των ευρωβουλευτών αυτή.

Οι ευρωβουλευτές κρατούν τις διόδους επικοινωνίας της χώρας μας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Σκοπός μας είναι να κρατάμε ανοιχτό τον διάλογο. Βλέπουμε ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και στους ευρωπαίους αξιωματούχους των Κυβερνητικών οργάνων, άρα στόχος μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή τη συζήτηση για το Ελληνικό πρόβλημα”.

Συναίνεση

“Εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και ο ρόλος μας είναι διακριτός και έχουμε διαφορετικό πολιτικό στίγμα από το κόμμα που Κυβερνά. Το τραγικό είναι ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ο ίδιος συνοχή και συναίνεση στο ίδιο του το κόμμα και θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει τη συνοχή και συναίνεση μεταξύ της κυβέρνησης του και του κόμματος του και μέσα στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αυτούς επέλεξε ο Ελληνικός λαός να κυβερνήσουν και πρέπει να ασκήσουν με υπευθυνότητα τα καθήκοντα τους. Εμείς επιτελούμε στο ακέραιο τον θεσμικό μας ρόλο και είναι η πρώτη φορά στην Ελληνική ιστορία που αντιπολίτευση κάνει δημιουργικές προτάσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις συζητήσεις προκειμένου να βγούμε από την κρίση αλλά να συναινέσουμε σε τι;”.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button