«Τώρα αποφάσισαν να πουν την αλήθεια….;»

Καλά, αυτοί οι πολιτικοί, είτε είναι πρώην και επίτιμοι, είτε είναι νυν και πρόεδροι, βάλθηκαν να τρελάνουν τον κόσμο….
Ξαφνικά αποφάσισαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μιλήσουν για αλήθειές….
Εδώ θα επικαλεστώ και πάλι κάποιες παροιμίες….
Περιττό να επισημάνω τη λατρεία μου στη λαϊκή θυμοσοφία και τρόπο σκέψης, καθότι το έχετε καταλάβει….

Καλά, αυτοί οι πολιτικοί, είτε είναι πρώην και επίτιμοι, είτε είναι νυν και πρόεδροι, βάλθηκαν  να τρελάνουν τον κόσμο….


Ξαφνικά αποφάσισαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μιλήσουν για αλήθειές….


Εδώ θα επικαλεστώ και πάλι κάποιες  παροιμίες….


Περιττό να επισημάνω τη λατρεία μου στη λαϊκή θυμοσοφία και τρόπο σκέψης, καθότι το έχετε καταλάβει….


Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα  και είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα ή μήπως σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές….. ή μια πιθαμή μακριά από τον κώλο μου και όπου θέλεις ας είναι….


Οι παραπάνω παροιμίες και λαϊκές εκφράσεις περιγράφουν κατά την άποψή την πολιτική πραγματικότητα και παράνοια που ζούμε σήμερα ….


 


Βγήκε λοιπόν προχθές ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού για να μας πει ότι η χώρα ήταν πτωχευμένη από το 1990, το γνώριζαν όλοι  και ότι για αυτό ευθύνονται τα δυο μεγάλα κόμματα….


Σιγά το νέο…τι τα μικρά θα είχαν την ευθύνη…..;


Τα κόμματα εξουσίας είναι αυτά που κάνουν παιχνίδι δεκαετίες τώρα….


Ο επίτιμός λοιπόν της Ν.Δ.-που μετά τα όσα είπε πολύ αμφιβάλλω αν θα τον αποκαλούν έτσι ή θα έχει θέση στο κόμμα πια , αφήστε που του ευχήθηκαν και καληνύχτα σας κύριε Μητσοτάκη- εξαπέλυσε μύδρους κατά των κυβερνήσεων που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και φυσικά δεν άφησε απέξω ούτε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή….


«Η Ν.Δ.  με απογοήτευσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή»….


«Κριτικάρω αρνητικά την περίοδο Καραμανλή γιατί ήταν μια περίοδος που η Ν.Δ. θα μπορούσε να κάνει καλύτερα πράγματα….Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές, έπρεπε να πάρει τα μέτρα και αν ήταν να βουλιάξουμε σας βουλιάζαμε με τη σημαία ψηλά»…


Και φυσικά την… καλή του …την κουβέντα δεν την άφησε να πέσει χάμω ούτε και για τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον χαρακτήρισε «λαϊκιστή» αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική του θέση, ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα σε διάστημα δεκαοκτώ μηνών….


 


Ο επίτιμος λοιπόν ξαναχτύπησε και το πολιτικό παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, άσχετα αν αυτός εμφανίζεται ως ενωτικός καλώντας σε εθνική συνεννόηση τα δυο μεγάλα κόμματα για το καλό της χώρας και των Ελλήνων και διαμηνύοντας να αφήσουν στην άκρη τις εξεταστικές για την οικονομία και το μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας κωμικές, γελοίες και επιζήμιες για τον τόπο τέτοιες τακτικές….


Το μέγα ερώτημα και ο προβληματισμός όλων όσων άκουσαν τις δηλώσεις και επισημάνεις του είναι αν δεν ήταν η Ντόρα εκτός της Ν.Δ. θα έβγαινε on kamera  για να πει αυτά που είπε…..


Μπορεί ο άνθρωπος να είπε κάποιες αλήθειες και να συμφωνούμε όλοι στα βασικά, ωστόσο επειδή η πολιτική είναι ύπουλη και πρέπει να εστιάζεις σε αυτά που κρύβει από πίσω και όχι σε αυτά που παρουσιάζει ως εικονική πραγματικότητα, άλλο αληθοφανές και άλλο αληθινό, αναζητείς αυτό που κρύβεται από πίσω…..


Και σίγουρα υπάρχουν σκοπιμότητες….


Ο Επίτιμος το έχει μαράζι να δει την κορούλα του αρχηγό κόμματος και αυριανή πρωθυπουργό….


Αφήστε που ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται για αυτόν…. άσπονδος… φίλος και κόκκινο πανί….


Ήταν η αιτία που έπεσε η κυβέρνησή του, αλλά και που έδιωξε την κόρη από τη Νέα Δημοκρατία ….


 


Από την άλλη όμως τον κόσμο ποσώς τον ενδιαφέρει πλέον αν ήξεραν οι πολιτικοί αρχηγοί των δυο μεγάλων κομμάτων για την πτώχευση της χώρας μας ….


Το θέμα είναι τι έκαναν και τι θα κάνουν …..


Γιατί οι μόνοι που δε θίγονται από τις συνέπειες της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου είναι οι πολιτικοί μας….


Γιατί απλούστατα δεν καλούνται να τα βγάλουν πέρα με ένα μισθό των 800 και 1000 ευρώ στην καλύτερη των περιπτώσεων….


Οι έχοντες και κατέχοντες θέσεις εξουσίας παραμένουν μέχρι στιγμής αλώβητοι…..


Για αυτό σε ξένο κώλο εκατό ξυλιές, όταν έρθει  όμως η σειρά του δικού τους εκεί θέλει ο κόσμος να τους δει τι θα πράξουν…..  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button