Έκλεισε με επιτυχία το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2000- 2006

Η κατάθεση της αίτησης κλεισίματος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2000- 2006 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 σηματοδοτεί την ολοκλήρωσή του η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά, το ΠΕΠ ΑΜ-Θ περιλαμβάνει 1.501 έργα, προϋπολογισμού 1.072.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί τα 1.476 ενώ τα υπόλοιπα 25 έργα έχουν χαρακτηριστρεί ως ημιτελή για λόγους διαχειριστικούς, η δε ολοκλήρωσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης διετίας.

Η κατάθεση της αίτησης κλεισίματος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2000- 2006 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 σηματοδοτεί την ολοκλήρωσή του η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.


Συνολικά, το ΠΕΠ ΑΜ-Θ περιλαμβάνει 1.501 έργα, προϋπολογισμού 1.072.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί τα 1.476 ενώ τα υπόλοιπα 25 έργα έχουν χαρακτηριστρεί ως ημιτελή για λόγους διαχειριστικούς, η δε ολοκλήρωσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης διετίας.


Η Γενική Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ κ. Θεοδώρα Κόκλα σχολίασε αναφορικά με το κλείσιμο του Γ΄ΚΠΣ ότι “παρόλο που υπήρξε ορατός κίνδυνος απώλειας σημαντικών πόρων από το ΠΕΠ ΑΜ-Θ αντιμετωπίστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά, όπως το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά, χάρις στις προσπάθειες των στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.


Στόχος της συγκεκριμένης διαρθρωτικής παρέμβασης ήταν η δημιουργία αξιόλογων υποδομών,  η επιτάχυνση των ρυθμών της πραγματικής σύγκλισης με τις άλλες 14 χώρες της τότε Ε.Ε. αλλά και η ισόρροπη κατανομή της ευημερίας σε ολόκληρη τη χώρα. Το ΠΕΠ ΑΜ-Θ ως εργαλείο χρηματοδότησης έθεσε σοβαρές βάσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής συνοχής και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Περιφέρειάς μας”.


Η έκθεση κλεισίματος του ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 2000- 2006 εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου και κρίθηκε απόλυτα επιτυχής από την Αρχή Πληρωμής καθώς και στελέχη του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. 



Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Σχετικά Άρθρα

Back to top button