Καθαρές θέσεις για τις ρυθμίσεις παράκτιας ζώνης του εθνικού πάρκου

Προχθές, Τρίτη, ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του φορέα Διαχείρισης “του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας -Ισμαρίδας”, κ. Μάνο Κουτράκη και στελέχη του, στα γραφεία του στο Πόρτο-Λάγος. Κατά τη συνάντηση, παρουσία συνεργατών του, έγινε μια γενική αναφορά εκ μέρους του φορέα για τα θέματα που εκκρεμούν και κυρίως για τις αλλαγές που επίκεινται και τις θέσεις του.

Προχθές, Τρίτη, ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του φορέα Διαχείρισης “του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας -Ισμαρίδας”, κ. Μάνο Κουτράκη και στελέχη του, στα γραφεία του στο Πόρτο-Λάγος.


Κατά τη συνάντηση, παρουσία συνεργατών του, έγινε μια γενική αναφορά εκ μέρους του φορέα για τα θέματα που εκκρεμούν και κυρίως για τις αλλαγές που επίκεινται και τις θέσεις του.


Ο Νομάρχης Ξάνθης κατέθεσε και επεσήμανε ως θέσεις του :


i. Την πρόβλεψη δημιουργίας θυλάκων τουριστικής ανάπτυξης σε επιλεγμένα (ικανού αριθμού) σημεία της παράκτιας ζώνης μήκους περί τα 100 χ/τρα όλου του πάρκου.


ii. Το δικαίωμα τοποθέτησης “soft” κατασκευών, όπως συμβαίνει σε άλλα πάρκα, επί του αιγιαλού στα σημεία όπου υπάρχουν πλαζ, κατά τη διάρκεια μόνο των καλοκαιρινών μηνών.


iii. Την πρόβλεψη θέσεων και μαρινών για σκάφη αναψυχής, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και βαλκανικών χωρών, όπως και την προς τα δυτικά επέκταση του λιμανιού του Πόρτο Λάγους.


iv. Την ομοιόμορφη αναπτυξιακή μεταχείριση του αιγιαλού σε όλα τα σημεία του, καθ’ όλη την ακτογραμμή, στα πλαίσια της νομιμότητας, με στόχο τόσο την διαφύλαξη του περιβάλλοντος αλλά και την σταθερή οικονομική ανάπτυξη.


v. Τη συνύπαρξη ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος, με καθαρούς κανόνες, που να γίνονται σεβαστοί από την κοινωνία των πολιτών.


vi. Την εφαρμογή στην πράξη μέτρων για τις υφάλμυρες περιοχές, αλλά και για τη διάσωση της λίμνης Βιστωνίδας.


vii. Τη λήψη όλων των αποφάσεων, με διαβούλευση με όλους τους φορείς, την αυτοδιοίκηση και τις οικολογικές οργανώσεις.


Σχετικά ο Νομάρχης ανέφερε:


“Σεβόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον, το οποίο έχουμε οδηγό στον προγραμματισμό ανάπτυξης της περιφέρειας. Διατυπώνουμε, δημόσια, καθαρές θέσεις για την παράκτια ζώνη, για να ληφθούν υπόψη, αφού είναι καίρια στόχευσή μας τα επόμενα χρόνια.


Οι υπερβολές, οι ακραίες θέσεις και ρυθμίσεις δεν γίνονται ανεκτές προς καμία κατεύθυνση. Κανείς μας δεν μπορεί να ακυρώσει γεωφυσικά στρατηγικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιφέρειάς μας, όπως είναι οι παραλίες μας”.


Από το Γραφείο Τύπου


του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού Α.Μ.Θ.


“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button