Μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο…

Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει αργά, αλλά σταθερά και ίσως τελευταία και σε πιο εντατικούς ρυθμούς μπαίνουμε σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο, που μάλλον θα έχει μια διαφορετική χροιά ένεκα του άγρυπνου βλέμματος του ΔΝΤ και της Τρόικα. Οι κανόνες που θα ισχύσουν στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχουν αποφασισθεί με το σχετικό νόμο και για την εφαρμογή τους συστάθηκαν στις περιφέρειες της χώρας και οι προβλεπόμενες επιτροπές παρακολούθησης και ελέγχου των υποψηφίων για το πόσο θα ακολουθήσουν κατά γράμμα όρους διαφάνειας στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει αργά, αλλά σταθερά και ίσως τελευταία και σε πιο εντατικούς ρυθμούς μπαίνουμε σε μια ακόμη προεκλογική περίοδο, που μάλλον θα έχει μια διαφορετική χροιά ένεκα του άγρυπνου βλέμματος του ΔΝΤ και της Τρόικα.


Οι κανόνες που θα ισχύσουν στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχουν αποφασισθεί με το σχετικό νόμο και για την εφαρμογή τους συστάθηκαν στις περιφέρειες της χώρας και οι προβλεπόμενες επιτροπές παρακολούθησης και ελέγχου των υποψηφίων για το πόσο θα ακολουθήσουν κατά γράμμα όρους διαφάνειας στις προεκλογικές τους εκστρατείες.


Περιορισμένες δαπάνες και μάλιστα διαφανείς στον προεκλογικό αγώνα, ελάχιστες εμφανίσεις στα ΜΜΕ, όχι πανό και αφίσες, όχι φέι-βολάν και πλαστικές σημαίες, όχι μεγάφωνα και ηχορύπανση και αφισορύπναση και γενικά μετρημένος από κάθε πλευρά ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων.


Η αλήθεια είναι πως από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έφερε στο προσκήνιο τον “πράσινο” προεκλογικό αγώνα, εισάγοντας έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. Τώρα κατά πόσο εφαρμόστηκε από όλους στην πράξη ή κατά πόσο θα εφαρμοστεί, είναι ένα ερώτημα. Άλλωστε υπάρχει και η πλευρά εκείνων που λένε ότι οι κανόνες υπάρχουν για να παραβιάζονται.


Πάντως το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και ο Γιάννης Ραγκούσης με την ψήφιση και του εκλογικού νόμου, χρέος τους είναι να δώσούν τις νεότερες και επικαιροποιημένες οδηγίες προς “ναυτιλλόμενους” υποψηφίους, πράγμα και το οποίο κάνουν με τις σχετικές εγκυκλίους που απέστειλαν στις κατά τόπους περιφέρειες της χώρας.


 



Οι εξής δυο που στο τέλος θα γίνουν ένα….;


Το μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον σε τούτες τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης επικεντρώνεται στο Δήμο Τοπείρου, καθώς υπάρχει ένας ανεξάρτητος υποψήφιος και ένας κομματικός που έχουν έναν κοινό στόχο, να “εκθρονίσουν” από το δημαρχιακό θώκο τον επί δώδεκα συναπτά έτη δήμαρχο Στέλιο Χατζηευαγγέλου.


Ο Σωτήρης Στολίδης με την “Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών” και ο Θωμάς Μίχογλου ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., καλούνται να αναμετρηθούν απέναντι στο νυν δήμαρχο, αλλά και να διαπιστώσουν και την αποδοχή που έχουν  από την τοπική κοινωνία.


Το τελευταίο μάλιστα  είναι που θα καθορίσει και την τελική τους στάση πριν από την ώρα της κάλπης.


Μάλιστα σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με το Σωτήρη Στολίδη άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


“Ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε  μαζί. Εγώ δεν αποκλείω τίποτε ακόμη και από την πρώτη Κυριακή. Στόχος μας είναι να πάει ο τόπος μπροστά”, σημείωσε με νόημα, στέλνοντας δια της πλαγίας οδού το δικό του μήνυμα προς το Θωμά Μίχογλου.


 



Επανέρχεται και πάλι


το όνομα του Τιμοσίδη


Πριν από ένα περίπου μήνυμα ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ έβαζε τέλος στα  σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι στόχος του. Το θέμα όμως της υποψηφιότητάς του επανέφεραν τα προχθεσινά φύλλα των κυριακάτικων εφημερίδων των Αθηνών, καθιστώντας τον φαβορί  για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜ-Θ από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος.


Αν και απέχουμε περίπου δέκα ημέρες από την 3η του Σεπτέμβρη όπου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών του κόμματος, βάζοντας τέλος στις όποιες φήμες, ωστόσο τα στοιχήματα συνεχίζονται.


Γιαννακίδης, Τιμοσίδης, Σγουρίδης, ή κάποιο όνομα έκπληξη;


Αν και οι περισσότεροι στοιχηματίζουν υπέρ του Κομοτηναίου Άρη Γιαννακίδη.


 


Από νομάρχης δήμαρχος…


Την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του πέτυχε ο νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, αφού με την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στρέφει το ενδιαφέρον του στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Έτσι λοιπόν πήρε το χρίσμα από τον Αντώνη Σαμαρά και κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.


Μάλιστα για χθες Δευτέρα 23 Αυγούστου είχε προγραμματίσει να προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις για τις θέσεις για το Δήμο Καβάλας και για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου


Δε μένει παρά να διαπιστώσει εάν ο προεκλογικός αγώνας που θα δώσει θα είναι δυσκολότερος από ότι όταν κατέβαινε υποψήφιος νομάρχης.


 



Αυλαία με τις καλύτερες των εντυπώσεων


για τις Γιορτές Νέστος


Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την άψογη διοργάνωση της νομαρχίας Ξάνθης και των φορέων και Συλλόγων που στηρίζουν όλα αυτά τα δώδεκα χρόνια το θεσμό και φέτος ο Νέστος αποτέλεσε πόλο έλξης πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι συμμετείχαν στις τριήμερες εκδηλώσεις των Γιορτών Νέστος, των γιορτών της φύσης και του πολιτισμού.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής με τη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Δάντη και του Γιώργου Παπαδόπουλου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους όλοι και κυρίως ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης και η πρόεδρος της ΝΕΤΑΞ, Πέπη Στάντζιου, καθώς με την κατάργηση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ερωτηματικό υπάρχει αναφορικά με το μέλλον των Γιορτών Νέστος, αν και εξέφρασαν την ευχή η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση να τις στηρίξει και να δώσει συνέχεια στο θεσμό.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button