Σειρά η πανξανθιώτικη σύσκεψη για την τραγική εικόνα του νομού

Με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους δημάρχους Βιστωνίδας, Νίκο Ζλάτκο και Αβδήρων, Εύα Τσακίρη, χθες Πέμπτη, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης κλείνει σιγά-σιγά τον κύκλο των επαφών που είχε ξεκινήσει στις αρχές καλοκαιριού με τις αρχές και φορείς του τόπου στην προσπάθειά της να υπάρξει ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας του και της μείωσης της ανεργίας στο νομό.

Με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τους δημάρχους Βιστωνίδας, Νίκο Ζλάτκο και Αβδήρων, Εύα Τσακίρη, χθες Πέμπτη, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Ξάνθης κλείνει σιγά-σιγά  τον κύκλο των επαφών που είχε ξεκινήσει στις αρχές καλοκαιριού με τις αρχές και φορείς του τόπου στην προσπάθειά της να υπάρξει ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο προτάσεων για την ανάκαμψη της οικονομίας του και της μείωσης της ανεργίας στο νομό.


Η σειρά των επαφών ξεκίνησε με τη συνάντηση της διοίκησης του ΕΚΞ με το Βουλευτή Ξάνθης της Ν.Δ., Αλέξανδρο Κοντό, συνεχίστηκε μεταξύ άλλων με το νομάρχη, Γιώργο Παυλίδη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων Νομού Ξάνθης, Βασίλη Σκαρλάτο, τους προέδρους της ΟΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου, Σωτήρη Τσιακίρογλου και Γιάννη Αλεξιάδη,  και το Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα.. Ενώ εκκρεμούν  τα ραντεβού με τους Βουλευτές Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Μάντατζη Τσετίν και Σωκράτη Ξυνίδη.


Για την ιστορία θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία που ανέλαβε το ΕΚΞ ήταν απόρροια των δυσμενών επιπτώσεων στο νομό από την οικονομική κρίση. Επιπτώσεις που γίνονται όλο και πιο εμφανείς με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ..


Από την πλευρά του το ΕΚΞ μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε  και την καταγραφή της πραγματικής εικόνας που παρουσιάζει ο νομός στον τομέα της εργασίας πρόθεσή του είναι να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια όλων των αρχών και φορέων της  Ξάνθης  οι οποίοι αφού καταλήξουν από κοινού σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης  θα προωθηθεί προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.


Παράλληλα σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα των εργαζομένων της Ξάνθης, Άγγελο Μπεμπεκίδη το ΕΚΞ έχει ένα πλήρη φάκελο με τις θέσεις και προτάσεις του ΕΚΞ τις οποίες και καταθέτει στις αρχές και φορείς που επισκέπτεται στο πλαίσιο της ενημερωτικών επαφών που έχει μαζί τους.


Στη χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Βιστωνίδας, και ο Δήμαρχος Νίκος Ζλάτκος τάχθηκε αλληλέγγυος στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει, καταθέτοντας και την πρόταση κάθε χρόνο όλες οι αρχές και οι φορείς του τόπου να κάθονται μαζί σε ένα τραπέζι και να συζητούν για τα προβλήματα του νομού αναζητώντας και λύσεις για αυτά.


Αμέσως μετά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Βιστωνίδας, το μεσημέρι επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Αβδήρων, Εύα Τσακίρη, όπου αφού την ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει, συζήτησαν και το πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ ζητώντας της να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα.


Σε δηλώσεις του στον «Α» αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί από τις μέχρι τώρα συναντήσεις με αρχές και φορείς του τόπου ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης , σημείωσε ότι είναι θετικό στην πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ενώ παράλληλα υπογράμμισε χαρακτηριστικά «όλοι μέχρι τώρα δηλώνουν προβληματισμένοι από την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ο νομός. Παραδέχονται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς επικρατεί στασιμότητα σε ότι έχει σχέση με το κεφάλαιο ανάπτυξη. Ήδη και οι δήμοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα που καταφθάνουν. Για αυτό λοιπόν πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις αν θέλουμε να αποτρέψουμε τα ακόμη χειρότερα που αναμένουν όλοι. Και προς την κατεύθυνση συμφωνούν όλοι. Ότι  δηλαδή θα πρέπει κάπως να αντιδράσουμε από κοινού για να σταματήσει αυτή η αρνητική πορεία του τόπου μας. Η κατάσταση είναι τραγική και ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, αυτό είναι το μήνυμα που εμείς ως Εργατικό Κέντρο εισπράττουμε».


Τέλος να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τις αρχές και φορείς του τόπου, θα ακολουθήσει μια πανξανθιώτικη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, όπου και θα κατατεθούν επίσημα  οι θέσεις και οι προτάσεις όλων.


Η διοίκηση του ΕΚΞ , λαμβάνοντας υπόψη το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι το μήνα Αύγουστο θα βρίσκονται σε άδεια, μελετά προσεχτικά την ημερομηνία που θα αποφασίσει για την πραγματοποίηση της πανξανθιώτικης σύσκεψης , έτσι ώστε να μπορούν όλοι να δώσουν το παρόν.


Πάντως βασικός της στόχος είναι το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να έχει πραγματοποιηθεί, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης των αρχών και φορέων του Νομού Ξάνθης πριν από τα εγκαίνια της  Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης , προκειμένου να το καταθέσουν στον πρωθυπουργό.


 


                                                                                       Δέσποινα Γκούμα


  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button