«ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ»

Μπορεί αυτή τη δύσκολη συγκυρία να λείπουν τα πρότυπα από τον Ελληνικό λαό όμως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, πριν είναι πολύ αργά, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την κάκιστη εικόνα που έχει η χώρα μας μέσα και έξω από τα σύνορά της. «Έχει την δύναμη να πιστεύει και όταν πιστεύει θαυματουργεί». Αυτά λέει ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων με αφορμή τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας.

Μπορεί αυτή τη δύσκολη συγκυρία να λείπουν τα πρότυπα από τον Ελληνικό λαό όμως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, πριν είναι πολύ αργά,  να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αντιστρέψουμε την κάκιστη εικόνα που έχει η χώρα μας μέσα και έξω από τα σύνορά της. «Έχει την δύναμη να πιστεύει και όταν πιστεύει θαυματουργεί». Αυτά λέει ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων με αφορμή τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας.


Η αβεβαιότητα του αύριο μπορεί, αν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής,  να μετατραπεί σε βεβαιότητα και σιγουριά αρκεί τα χνάρια που θα ακολουθήσουμε να είναι κοντά στο θεό και τον άνθρωπο.


 


ΛΥΠΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 


Μπορεί η χώρα μας να δοκιμάζεται συνεχώς και να πληγώνεται χωρίς να νοιάζεται κανείς για αυτό, ωστόσο ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να προσπαθήσει με όποιον τρόπο μπορεί για να αλλάξει πορεία στη ζωή του, προκειμένου και πάλι η Ελλάδα,  να λάβει μια καλή θέση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, τονίζει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης.


«Να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες για να αλλάξουμε  πορεία στη ζωή μας». Μια φράση την οποία  τονίζει για  μια ακόμη φορά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, αναφερόμενος σε όλα αυτά τα δεινά που καθημερινά πληγώνουν την χώρα μας.


Είναι καιρός αναφέρει να επαναπροσδιορίσουμε τα πιστεύω μας και τους στόχους μας και να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.


Ο Ελληνικός λαός επέτρεψε σε πρότυπα που δεν του αρμόζουν να του καθοδηγούν την ζωή και να τον υποχρεώνουν να βαδίζει σε δρόμους που δεν του αρμόζουν.


Ο Σεβασμιότατος πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα αν ξαναγυρίσουμε στις ανθρώπινες αξίες που πάντοτε είχαμε και που ήταν κοντά στο θεό και τον άνθρωπο.


Δεν διστάζει να πει ότι υπάρχει ελπίς αρκεί να το πιστέψουμε.


Σύμφωνα με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ξάνθης κκ Παντελεήμονα, ίσως έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού για καταλάβουμε πως από εκεί και έπειτα υπάρχει το χάος και ότι θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε στροφή 180 μοιρών.


Πολλοί θεωρούν ότι ίσως είναι αργά όμως αξίζει να το προσπαθήσουμε. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να φέρουμε και πάλι την Ελλάδα, εκεί που της αξίζει.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Alexpavlikianos@gmail.com


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button