Στην Ξάνθη βρέθηκε ο νέος Γραμματέας Οργανωτικού Μ. Αγγελάκας

Στα πλαίσια και της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη το Σαββάτο, στην Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο νέος Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., πρώην Ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Ο κ. Αγγέλακας συνοδευμένος από κλιμάκιο της Επιτροπής συναντήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου Ελισσώ με τα τοπικά στελέχη και όργανα της ΝΟΔΕ Ξάνθης, όπου και προέδρευσε της κομματικής σύσκεψης.

Στα πλαίσια και της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης στη Θεσσαλονίκη το  Σαββάτο, στην Ξάνθη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο νέος Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., πρώην Ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Αγγελάκας.


Ο κ. Αγγέλακας συνοδευμένος από κλιμάκιο της Επιτροπής  συναντήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου Ελισσώ με τα τοπικά στελέχη και όργανα της ΝΟΔΕ Ξάνθης, όπου και προέδρευσε της κομματικής σύσκεψης.


Στο χώρο της εκδήλωσης τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Στέλιος Μωραϊτης, καθώς και ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλλαντής, ενώ το παρόν έδωσαν τα περισσότερα κομματικά στελέχη της Ξάνθης, αυτοδιοικητικά και μη.


Νωρίτερα ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., Μανώλης Αγγελάκας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, όπου και αναφέρθηκε στο σχέδιο δράση του κόμματος για τη νέα χρονιά, στο επικείμενο συνέδριο, αλλά και στους άμεσους στόχους, ενώ άσκησε και έντονη κριτική στο έργο της κυβέρνησης.


Μιλώντας στου δημοσιογράφους ο κ. Αγγελάκας τόνισε ότι η Ν.Δ. ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και ξεκινά ένα γύρω επαφών με τα στελέχη της προκειμένου να ξαναβρεθούν, σε πρώτη φάση,  με όλους εκείνους τους πολίτες που ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και στις τελευταίες εκλογές δεν την εμπιστεύτηκαν. «Θέλουμε να μας εμπιστευτεί και πάλι το μισό εκατομμύριο των Ελλήνων που έφυγε από κοντά μας. Στόχος μας να μας ακούσει η κοινωνία και να μας εμπιστευτούν οι πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πρώτη στρατηγική προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι να ασκήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεσμικό αντιπολιτευτικό της ρόλο και να καταθέτει προτάσεις προς όφελος των πολιτών.


Στο μεταξύ άσκησε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση και τα οικονομικά μέτρα που πήρε, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ατελέσφορα,  χωρίς αποτέλεσμα, καθώς στερούνται κάθε αναπτυξιακής τροχιάς, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλα σκληρά μέτρα. «Το ΠΑΣΟΚ τώρα παρουσιάζει την πραγματική και κρυφή του ατζέντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στο Συνέδριο της Ν.Δ. στις 25-27 Ιουνίου, ότι πρόκειται για συνέδριο αρχών και θέσεων, το οποίο και θα σημάνει τη νέα εποχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Για το λόγο αυτό όπως σημείωσε, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., έχει προγραμματιστεί ένα φιλόδοξο σχέδιο προσυνεδριακών εκδηλώσεων, μια από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στην Κομοτηνή με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη.


Άμεσος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές  με τη μάχη να επικεντρώνεται στις περιφερειακές, καθώς θα είναι και αυτή που στείλει και το πολιτικό μήνυμα.


Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού έργου της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι  έκανε σπουδαίο μεταρρυθμιστικό έργο , έβαλε τις κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα, υλοποίησε μεγάλα έργα. Ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το ποια ήταν τελικά η αιτία που οδήγησε στην ήττα της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο κόσμος περίμενε κάποια καλύτερη συμπεριφορά από κάποια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών.


Επεσήμανε ότι στο εσωτερικό του κόμματος θα γίνει η αυτοκάθαρση και ότι κανείς δεν περισσεύει και ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα πάνε και πάλι μπροστά τη Ν.Δ.


Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Καλλαντζής , τόνισε την ειλικρινή συμπεριφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, την οποία και αποδεικνύει στην πράξη και υπεραμύνθηκε της θέσης του. «Μέσα από τις προσυνεδριακές διαδικασίες θα φανεί και το νέο πρόσωπο της Ν.Δ.  Είναι ειλικρινές πράγματι αυτό που είπε για το σφουγγάρι που είπε. Πρέπει επίσης πρώτα να μαζέψουμε την οικογένεια. Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι αμφίδρομο στο εσωτερικό του κόμματος».


Τέλος από την πλευρά του ο κ. Καλλαντζής παραδέχτηκε ότι ως ένα βαθμό φταίει και η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την κατάσταση στη χώρα. «Σαφώς και φταίμε. Έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ωστόσο το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Το μεγαλύτερο χάλι το δημιούργησε η πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ επί διακυβέρνησης πατέρα Παπανδρέου».


Στο μεταξύ ο κ. Αγγελάκας επανέλαβε από την πλευρά του ότι το ΠΑΣΟΚ ξεγέλασε τον κόσμο και ότι η Ν.Δ. είχε και έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να βγάλ τη χώρα από την οικονομική κρίση, όπως με την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ. Των ΣΔΙΤ και των στεγαστικών δανείων στα νέα ζευγάρια».


Σε ότι αφορά την αξιοποίηση των στελεχών, ο Νίκος Αγγελάκας σημείωσε «αποτελούν δύναμη τα στελέχη μας και θα τα αξιοποιήσουμε ως πομπούς μας με οργανωμένο και ομοιογενοποιημένο πολιτικό λόγο».


Τέλος στο ερώτημα που έθεσε ο «Α» για το στόχο της νίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις διαδικασίας που θα ακολουθηθούν για την επιλογή των υποψηφίων, για το αν θα έχουν λόγο οι τοπικές κοινωνίες με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, σαν αυτή που εφαρμόστηκε για την εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, όπως και το πώς κρίνει το σχέδιο Καλλικράτης, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.


-Για το σχέδιο Καλλικράτης


«Καταρχήν θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι θεωρούμε τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας απαραίτητη και για αυτό είχαμε σχεδιάσει τη διοικητική μεταρρύθμιση. Τη σχεδιάσαμε με σοβαρότητα και δείγμα σοβαρότητας είναι ότι δεν προχωρήσαμε να την υλοποιήσουμε διότι δεν μπορούσαμε να τη χρηματοδοτήσουμε. Δείγμα ανευθυνότητας του ΠΑΣΟΚ είναι ότι αυτή τη στιγμή φέρνει ένα σχέδιο με τα εξής χαρακτηριστικά, κανείς δε γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι γίνεται. Είχαμε 1070 δήμους, μας λέει ο κ. Ραγκούσης ότι θα γίνουν 370, άρα σε κάποιο συρτάρι υπάρχει ένα σχέδιο που μένει κρυφό ακόμη και σήμερα από την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ.


Το δεύτερο χαρακτηριστικό το οποίο επίσης είναι σημαντικό, ότι όποιον και να ρωτήσετε από την πολιτική σκηνή της χώρας, θα σας κοστολογήσει τη διοικητική μεταρρύθμιση σε ένα ποσό που κυμαίνεται ανάμεσα σε 4-5 δις. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρουσιάσει κανένα σχέδιο το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό. Ακούμε μεταφορά αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και ουδείς γνωρίζει το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό το εγχείρημα. Πηγαίνουμε δηλαδή στο κενό, τα προβλήματα θα φανούν μπροστά μας. Άρα ο Καλλικράτης θα εφαρμοστεί για άλλη μια φορά με προχειρότητα, εφόσον προχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, με όρους αδιαφανείς, με θολή ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικοί  θα το καταδικάσουν, βέβαια κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα το ψηφίσει. Το ζήτημα δεν είναι να νομοθετούμε και να θεσμοθετούμε, το θέμα είναι να το κάνουμε σωστά και να είναι αποτελεσματικό και λειτουργικό».


-Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές       


«Όσον αφορά τώρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για μας η μάχη η πολιτική θα δοθεί στις Περιφέρειες. Εκεί θα βάλουμε τους καλύτερούς μας, εκεί θα παλέψουμε διότι  ξέρουμε ότι είναι μια πολιτική μάχη με βαθύ νόημα και μήνυμα. Σε ότι αφορά τους δήμους πρωτεύουσες των νομών ή τους μικρότερους δήμους θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη διαβούλευση που είναι και μοδάτη λέξη από την αντίστοιχη Γραμματεία του κόμματός μας, της οποία προϊσταται ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος με τους συνεργάτες του γυρίζει όλη τη χώρα, συζητάμε  με τους αυτοδιοικητικούς, ακούμε, στη φάση αυτή ακούμε , δεν έχουμε ξεκαθαρίσει ακόμη με ποιον τρόπο θα πάμε. Θ πάμε γρήγορα, θα πάρουμε αποφάσεις, αλλά πρέπει να δούμε ποιο είναι το περιβάλλον και η φιλοσοφία . Να ξέρετε πάντως ότι υπάρχουν άλλα δεδομένα. Νέο δεδομένο είναι ο Καλλικράτης, η διοικητική διαίρεση της χώρας, νέο δεδομένο θα είναι πιθανά ότι ο Δήμαρχος θα εκλέγεται με το 50% έναντι του 42% που είναι σήμερα. Υπάρχουν λοιπόν θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη συμμαχιών, διαλόγου με άλλες κοινωνικές ομάδες που πρέπει τώρα να συζητήσουμε μαζί. Άρα όλα αυτά είναι στο τραπέζι, θα βγάλουμε γρήγορα κανόνα, αλλά θα δούμε και κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ξέρετε άλλα πράγματα μπορεί να ισχύουν αυτή τη στιγμή στην Ξάνθη, που μας φιλοξενεί απόψε, και άλλα πράγματα μπορεί να ισχύουν για τη Ρόδο ή την Κρήτη. Δεν μπορεί να βγει κανόνας που να ισχύει για όλα.


Όσο για το αν ακολουθηθούν ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, όπως με αυτή της εκλογής του  προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο, όλα είναι υπό σκέψη. Δεν αποκλείουμε τίποτε».


-Για τους εν ενεργεία δημάρχους          


«Θα σας απαντήσω με τα λόγια του προέδρου μας, ο οποίος είπε ότι για τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς το ταμείο θα γίνει με τη λήξη της θητείας τους. Κατά συνέπεια τελειώνει η θητεία, θα κριθεί ο κάθε αυτοδιοικητικός με τα πεπραγμένα του και το κόμμα θα λάβει θέση. Α πριόρι κανένας δεν έχει πάρει το χρίσμα, να ξεκαθαριζόμαστε. Αν αυτό θέλετε να σας το πω πιο καθαρά  κανένας δε σημαίνει ότι είναι αυτόχρημα υποψήφιος ξανά».


 


                                                                       Δέσποινα Γκούμα


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button