Επετειακή συνάντηση συμμαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Αρρένων Ξάνθης, περιόδου 1962-1968

Ηταν όλοι εκεί το Σάββατο 30 Αυγούστου 2008. Από τις 8 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι παλιοί συμμαθητές του Γυμνασίου Αρρένων Ξάνθης της περιόδου 1962-1968. Χώρος το LE CHALLET στα Πηγάδια Ξάνθης και η συνάντηση επετειακή, για τα 40 χρόνια από την αποφοίτηση.

Ηταν όλοι εκεί το  Σάββατο 30 Αυγούστου 2008. Από τις 8 το απόγευμα άρχισαν να καταφθάνουν οι παλιοί συμμαθητές του Γυμνασίου Αρρένων Ξάνθης της περιόδου 1962-1968. Χώρος το LE CHALLET   στα Πηγάδια Ξάνθης και η συνάντηση επετειακή, για τα   40 χρόνια από την αποφοίτηση.  



Η ατμόσφαιρα έντονα φορτισμένη από συγκίνηση, αγωνία και νοσταλγία. Τα χρόνια που πέρασαν πολλά. Κεφάλια άσπρα ή γυμνά, βλέμματα κουρασμένα αλλά λαμπερά, όλοι στον προθάλαμο των εξήντα ετών, αλλά με δίψα για ζωή, δράση και προσφορά. Ενας συμμαθητής που μένει στη Θεσσαλονίκη δεν άντεξε. Υπέστη καρδιακό επεισόδιο και εισήχθη στο ΓΝΝ Ξάνθης. Οι ευχές όλων, για ταχεία ανάρρωση τον συνοδεύουν


Μαζί τους και μία μόνο καθηγήτρια, κατασυγκινημένη.  Η αγαπημένη  τους κυρία Καριτοπούλου Εύη. Φαίνεται σαν να είχε φιλικές σχέσεις με τον χρόνο. Γύρω στα 70 αλλά ακμαιότατη και καλοστεκούμενη.


 Οι παιδικές και εφηβικές αναμνήσεις κατακλύζουν τις σκέψεις όλων. Πειράγματα, παρατσούκλια, αγκαλιές, φιλιά, επιφωνήματα. Ο καθένας βάζει σε λειτουργία τις ατομικές σκηνοθετικές του ικανότητες και βλέπει με τα μάτια της καρδιάς και της ψυχής του,  την δική του επιθυμητή κινηματογραφική ταινία, που αφορά εκείνη την βιωματική του περίοδο.


Ηταν μια τάξη που εξελίχθηκε έτσι ώστε  σήμερα να τα έχει όλα. Ανθρώπους στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην αυτοδιοίκηση, σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Καθηγητές πανεπιστημίων, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, φαρμακοποιοί, στελέχη επιχειρήσεων, υπάλληλοι, εργάτες. Ολοι τους χρήσιμα κομμάτια της σύγχρονης Ελλάδας που δούλεψαν γι αυτήν.


  Κάποιοι απουσίαζαν, άλλοι γιατί δεν είναι πια μεταξύ μας και άλλοι γιατί είχαν άλλες κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις. Όμως η υπόσχεση είναι δοσμένη. Την  επόμενη φορά θα είναι όλοι παρόντες. Και η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης είναι πλέον καθορισμένη. Ραντεβού στις  28 Αυγούστου 2010. 



Στην πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, ανταποκρίθηκαν  60 φίλοι και η καθηγήτριά τους κυρία Καριτοπούλου Εύη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της.


Μέσα σ ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα, που δεν έλλειψαν τα πειράγματα, έφεραν πίσω μνήμες από το νεανικό τους παρελθόν, αναφέρθηκαν στην μέχρι σήμερα κοινωνική και επαγγελματική τους πορεία και δραστηριότητα και όλοι δήλωσαν ότι επιθυμούν την ανανέωση του ραντεβού τους μέσα στο 2010.


Την Κυριακή το πρωί  ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 1ου  Γυμνασίου Ξάνθης, από το οποίο αποφοίτησαν και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα στενά του Νέστου για καφέ και ποτό.           


 Μεταξύ των Ξανθιωτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι:  Σγουρίδης Παναγιώτης, Μυστακίδης Μιχάλης, Παρσάνογλου Νίκος, Βαλασίδης Σταμάτης, Βαγιανός Νίκος, Βαμβακίδης Μιχάλης, Κωνσταντινίδης Σάκης, Ματθαίου Παναγιώτης, Μερόπουλος Βαγγέλης,  Ανδρεάδης Αναστάσιος, Βλάχος Γιώργος, Γιαννακίδης Κώστας, Γιάνναρος Γιώργος, Δανδαλίδης Αποστόλης, Δαλάτσης Κώστας, Δοβρίδης Οδυσσέας, Δημητρίου Μαρίνος,  Ελευθεριάδης Κώστας, Μιχαηλίδης Αναγνώστης, Ζαϊτίδης Βέργος, Μπαμπα?της Γιώργος, Καλφίδης Μιχάλης, Καραγκιουρλής Κώστας, Νεραντζής Ξάνθος, Καρακατσάνης Θανάσης, Καραμανίδης Δημήτρης, Καρκάνης Παναγιώτης, Κατμερίδης Βαγγέλης, Κασκαβάλης Βασίλης, Κιοσσές  Αποστόλης, Τσιντσώνης Αλέκος, Παπαδόπουλος Ηρακλής, Παραστατίδης Γιώργος, Πατρίκας Βασίλης, Πεχλιβάνης Κυριάκος, Σαββόπουλος Κώστας, Πόπης Κώστας, Σωτηρίου Γιώργος, Τζιβανόπουλος Δημήτρης, Τσορλίδης Πέτρος, Τσοτανίδης Γιώργος, Δαβουδάνης Χρήστος, Γαλαχουσίδης Πέμος,  Μπαχαρίδης Δημήτρης και Τρυφωνίδης Χρήστος.  


Από Σέρρες ήταν οι : Ασλάνογλου Μιχάλης και Παπαδόπουλος Ιωαννίκιος. 


Από Θεσσαλονίκη ήταν οι : Στεφανίδης Κώστας, Λουκοβίκας Μιχάλης, Μπερμπεγιάννης Δημήτρης, Ξανθόπουλος Κώστας, Σαββόπουλος Κώστας, Τουρσουνίδης Αναστάσιος, Χατζημαρτίνης  Νίκος και Φανόπουλος Νίκος. 


Από την Αθήνα ήταν οι : Παπαβέργος Θεόδωρος, Μπράτης  Εκτωρας, Χίου Γιάννης και Στεφάνου Στέφανος και τέλος από Κόρινθο ο Χιώτης Κώστας.                                                                                                                                                                                         


Από την άτυπη Συντονιστική                                                                      


Επιτροπή


Σχετικά Άρθρα

Back to top button