Και οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η πολιτική του δήμου σε αυτόν τον τομέα έμεινε πίσω σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Γιαγτζόγλου γιατί η υπηρεσία στερείτο πόρους εγκαταστάσεις και προσωπικό. Μέχρι να οργανωθεί σωστά το σύστημα της περισυλλογής και ελευθέρωσης των σκύλων στο φυσικό τους περιβάλλον όπως ορίζει η νομοθεσία, θα πρέπει να γίνουν πολλές και σοβαρές προσπάθειες από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Κοινή προσπάθεια του Ζωοφιλικού Σωματείου Ξάνθης και της δημοτικής αρχής για να περιοριστούν τα αδέσποτα στην πόλη μας όπου πολλές φορές οι συνδημότες μας γίνονται δέκτες της επιθετικότητας μερικών από αυτά. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε τριμερή συνάντηση με την παρουσία του ΣΩΖΩ, του κ. Γιαγτζόγλου υπεύθυνου αντιδημάρχου και της κτηνιατρικής υπηρεσίας της νομαρχίας Ξάνθης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μείωσης  των αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μας.


Ο περιορισμός των αδέσποτων σκύλων στην πόλη μας και η μείωση των γεννήσεων ήταν το θέμα συζήτησης της τριμερούς επιτροπής με την συμμετοχή του δήμου  του Φιλοζωικού Σωματείου, και της Νομαρχίας  όπου κατά την διάρκεια της συζήτησης σύμφωνα με την πρόεδρο του ΣΩΖΩ κυρίας Σοφίας Ζλάτκου επιρρίπτονται πολλές από τις ευθύνες και στους συμπολίτες μας οι οποίοι αφού υιοθετήσουν ένα σκύλο μετά από λίγο καιρό τον αφήνουν αδέσποτο. Απασχόλησε επί μακρών το θέμα της επανένταξης των αδέσποτων καθώς και της περισυλλογής


Σύμφωνα με την πρόεδρο του φιλοζωικού Σωματίου οι προσπάθειές τους εστιάζονται στην οργάνωση ενός εκπαιδευμένου συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων σκύλων ενώ παράλληλα εφιστά την προσοχή στους πολίτες οι οποίοι υιοθετούν ένα σκύλο και μετά το εγκαταλείπουν στους δρόμους κάτι που κρύβει κινδύνους σε ότι αφορά την αύξηση του πληθυσμού και πολλές φορές αυξάνει την επιθετικότητα του ζώου κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην ευθανασία του.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ






 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button