Μήνυμα ΝΙΚΗΣ και από την Κομοτηνή

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης έδωσαν το έναυσμα για την αλλαγή σελίδας στη νέα Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα η παρουσία χιλίων και πλέον πολιτών της Ροδόπης, κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Νίκη θα είναι μεγάλη το βράδυ της Κυριακής!

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης έδωσαν το έναυσμα για την αλλαγή σελίδας στη νέα Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Παράλληλα η παρουσία χιλίων και πλέον πολιτών της Ροδόπης, κατέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο ότι η Νίκη θα είναι μεγάλη το βράδυ της Κυριακής!


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία ευχαρίστησε τον λαό της Ροδόπος για τη στήριξη που του έδωσε τα 16 τελευταία χρόνια καλώντας τους ψηφοφόρους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα την Κυριακή: «Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας. Να κάνουμε εμείς εδώ με τις δικές μας δυνάμεις τον δημοκρατικό αναπτυξιακό μας προγραμματισμό. Να σχεδιάσουμε αυτά που θέλουμε για μας, μόνοι μας. Ήρθε η ώρα της περιφέρειας. Ήρθε η ώρα της περιφερειακής ανάπτυξης.» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Γιαννακίδης οριοθέτησε τους στόχους της πολιτικής στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τονίζοντας πως η Ροδόπη θα διαδραματίσει ρόλο κομβικό στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. «Η Ροδόπη μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο ενός σημαντικού περιφερειακού σχεδιασμού. Να γίνει ενεργειακό κέντρο και κόμβος μεταφορών. Μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις. Η Ροδόπη είναι ο ιδανικός τόπος για μία πράσινη και αειφορική ανάπτυξη. Για μία ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Για μία ανάπτυξη που θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του», ανέφερε.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους κοινωνικούς αγώνες των τελευταίων ετών κάνοντας έκκληση για συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου σε έναν αγώνα που θα έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει όλους τους επί πολλά χρόνια συνεργάτες του  και να μνημονεύσει την απώλεια του στενού του συνεργάτη και αναπληρωτή Νομάρχη Χρίστου Τσαραμπουλίδη που χάθηκε τόσο πρόωρα πριν από 1 χρόνο.


Από την μεριά του ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης στην ομιλία του, έκανε λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ροδοπίτης, λέγοντας πως «η κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μας έχει επηρεάσει, στο εισόδημα μας, στην καθημερινότητα μας, στην ποιότητα της ζωής μας και το χειρότερο από όλα στην ψυχολογία μας. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν καθημερινά την ανεργία ή την απειλή της απώλειας της εργασίας τους και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, την δική τους και των παιδιών τους;


Ο πόνος και η αγωνία των συμπολιτών μας, δεν είναι απλώς κατανοητά και δικαιολογημένα, αλλά είναι μια πραγματικότητα, την οποία οφείλουμε όλοι να προσπαθούμε κάθε μέρα να ανατρέψουμε και κυρίως να την αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και όχι με ψηφοθηρικές κορώνες που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να προτείνουν.


Μπροστά σε αυτή την κατάσταση λοιπόν υπάρχουν δύο επιλογές. Ή θα φυγομαχήσουμε και θα επιλέξουμε τα ασφαλή μονοπάτια, αυτά της διαμαρτυρίας και της αμφισβήτησης, περιμένοντας άλλους να πάρουν τις ευθύνες και το ρίσκο των δύσκολων αποφάσεων, για να μας λύσουν, αν ποτέ μας λύσουν, τα προβλήματα, ή θα μπούμε εμείς μπροστά, θα είμαστε παρόντες, θα αποφασίζουμε εμείς για τον τόπο και το μέλλον μας και δεν θα φοβηθούμε να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα».


Συνεχίζοντας ο κ. Δαμιανίδης ανέφερε πως στη νέα αυτή προσπάθεια της Κοινωνικής Συμμαχίας «δεν υποσχόμαστε και δεν τάζουμε τίποτε. Άλλωστε και να το κάναμε ελάχιστοι θα μας πίστευαν. Δεν διαθέτουμε κανένα μαγικό φίλτρο. Καταθέτουμε το πρόγραμμα μας, καταθέτουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας, δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε όλοι μαζί και σκληρά, αφήνοντας πίσω μας πρακτικές και συνήθειες του παρελθόντος και ως εγγύηση για όλα αυτά, σε αυτή την εποχή της πλήρους αμφισβήτησης και αναξιοπιστίας, καταθέτουμε τη μέχρι σήμερα πορεία  και εμπειρία μας».


Τέλος έκανε κάλεσμα στο λαό της Ροδόπης να συμμετέχει στη νέα μεγάλη αλλαγή, τονίζοντας «σας καλώ να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη αυτού του τόπου και να δεσμευτούμε απόψε εδώ, όλοι μαζί, για ένα και μόνο πράγμα, ότι θα κάνουμε τα πάντα, για να ξαναδούμε τον τόπο μας περήφανο, αισιόδοξο, σίγουρο και δυνατό. Από την 1η Ιανουαρίου ξεκινάμε δουλειά για να αλλάξουμε με τις δικές μας πλέον δυνάμεις τη Ροδόπη και την περιφέρεια μας. Όμως μπορούμε να αλλάξουμε και κάτι πιο μπροστά από τις 7 Νοέμβρη, κάτι πολύ σημαντικό όπως σας είπα. Την Κυριακή μπορούμε να αλλάξουμε πρώτα από όλα την ψυχολογία μας. Με τη μεγάλη γιορτή, για την νίκη της Κοινωνικής Συμμαχίας και του Άρη Γιαννακίδη. Να δούμε μπροστά με αισιοδοξία, ελπίδα, προοπτική. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε», κατέληξε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού στη Ροδόπη, ενώ απεύθυναν και χαιρετισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.


 


Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

Σχετικά Άρθρα

Back to top button