ΑΛΛΟ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ!

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου το Δ.Σ. της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα αποφασίσει σχετικά με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ του δήμου μας. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν γνωστές οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Στέγης κ. Θεοδωρίδη Τ. o οποίος ερήμην του Δ. Σ. της Στέγης, χωρίς άλλη πρόταση προχώρησε σε συζητήσεις και πρότεινε, εν είδη ανάθεσης, τον γνωστό τηλεοπτικό “αστέρα” κ. Μουρατίδη Ν. ως οργανωτή του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου το Δ.Σ. της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης θα αποφασίσει σχετικά με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ του  δήμου μας. Την τελευταία εβδομάδα έγιναν γνωστές οι πρωτοβουλίες του προέδρου της Στέγης κ. Θεοδωρίδη Τ. o οποίος ερήμην του Δ. Σ. της Στέγης, χωρίς άλλη πρόταση προχώρησε σε συζητήσεις και πρότεινε, εν είδη ανάθεσης, τον γνωστό τηλεοπτικό “αστέρα” κ. Μουρατίδη Ν. ως οργανωτή του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ.



Η δημοτική μας κίνησε αντέδρασε άμεσα και έντονα. Αποφύγαμε τη δημοσιοποίηση με την ελπίδα να επικρατήσουν περισσότερο επεξεργασμένες θέσεις θεωρώντας ότι είμαστε μπροστά σε μια αστεία υπόθεση που θα ρεζιλέψει το Δήμο Ξάνθης σε πανελλήνιο επίπεδο. Δυστυχώς, ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού, ο οποίος κατά δήλωσή του στο Δ.Σ. γνωρίζει ως παλαιός ποδοσφαιριστής μόνο από ποδόσφαιρο, ξεκίνησε να γυροφέρνει περήφανος την επιλογή του στα τοπικά ραδιόφωνα. Η δημοτική μας κίνηση δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με ανθρώπους του θεάματος έστω και αν υπάρχει διαφωνία στα αισθητικά και καλλιτεχνικά κριτήρια. Βρίσκεται όμως  σταθερά στη θέση του υπερασπιστή της ποιότητας του πολιτισμού μας αλλά και του κύρους του Δήμου Ξάνθης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ευθύνες για τη συγκεκριμένη πρόταση – επιλογή ανήκουν στον κ. Θεοδωρίδη όπως και στον Δήμαρχο Ξάνθης ο οποίος επέλεξε να καλύψει με την εμπιστοσύνη του τον πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού σ’ αυτή του την επιλογή. 


Θεωρούμε ότι είναι περιττό αλλά και άκομψο να παραθέσουμε τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη επιλογή δε συνάδει με το βάρος και τη σημασία του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ ούτε με την αξία και την σπουδαιότητα του Μάνου Χατζιδάκι. Οι οποιεσδήποτε συμφωνίες για “αμισθί” προσφορές δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για κάθε είδους ελαφρότητα από μια Δημοτική Αρχή που δεν κατανοεί τον θησαυρό πολιτισμού που έχει ταχθεί να φυλάει. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης οφείλει να δώσει νέα ώθηση στο Φεστιβάλ επαναπροσδιορίζοντας το περιεχόμενό και τη μορφή του. Κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει αρωγούς με τις ιδέες και τις προτάσεις μας.


Καλούμε τα μέλη του Δ. Σ. της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης να αποτρέψουν τη διαφαινόμενη εξέλιξη και να διασώσουν το κύρος του Δήμου της Ξάνθης στο Δ. Σ. της 8 Ιουλίου.


Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να εμποδίσουμε την απαξίωση του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ και του ονόματος του Μάνου Χατζιδάκι από τη γενέθλια πόλη του.


Ζητάμε την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Θεοδωρίδη Τ. από τη θέση του προέδρου της Στέγης Πολιτισμού. Εάν δεν υπάρχει η απαιτούμενη ευθιξία,  ζητάμε από τον Δήμαρχο Ξάνθης την άμεση αντικατάστασή του.


Ενδεχομένως, το ύφος της ανακοίνωσής μας να είναι άβολο ή ασυνήθιστο. Ίσως είναι έτσι γιατί πιστεύουμε ότι η Οδός Ονείρων μπορεί να γίνει οδός και του Δήμου Ξάνθης


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ


ΠΟΛΙΤΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button