Ο Νομάρχης Ξάνθης στην παράδοση της ολοκληρωμένης Εγνατίας Οδού από τον Πρωθυπουργό

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, μετά από πρόσκληση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιου Σουφλιά, παρέστη στην παράδοση-εγκαίνια της ολοκληρωμένης Εγνατίας Οδού από τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2009.

Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης, μετά από πρόσκληση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιου Σουφλιά, παρέστη στην παράδοση-εγκαίνια της ολοκληρωμένης Εγνατίας Οδού από τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2009.  


Μαζί με τους συναδέλφους του, Νομάρχες των Νομών επί της Εγνατίας οδού, μετέβησαν ως την Ηγουμενίτσα. Στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Νομαρχών των Νομών επί της Εγνατίας οδού με τον Πρωθυπουργό. Εκ μέρους των Νομαρχών και με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της δομής συνεργασίας των Νομαρχιών επί της Εγνατίας, ο Νομάρχης Ξάνθης προσφώνησε τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κώστα Καραμανλή και ανέφερε: 


“Κύριε Πρωθυπουργέ,


Σήμερα για όλους εμάς, τους Νομάρχες και τις κοινωνίες των Νομών από τους οποίους διέρχεται η Εγνατία οδός, είναι μια μέρα σημαντική, είναι μια μέρα ιστορική.


Ευχαριστούμε εσάς Κύριε Πρωθυπουργέ, τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και την Κυβέρνηση, για την αποτελεσματικότητα που επιδείξατε, τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, μέσα από μεγάλες, γεωγραφικές και τεχνικές δυσκολίες.


Για εμάς, έξω, γύρω και κατά μήκος του οδικού άξονα, δημιουργείται ένα νέο περιβάλλον, ένας ισχυρός αυτοαναδεικνυόμενος αναπτυξιακός άξονας, που ενώνει, όπως αναφέρατε κ. Πρόεδρε, την Ανατολή με την Δύση και αλλάζει την σχέση του Βορρά – Νότου, της Βαλκανικής με το Αιγαίο, το Ιόνιο Πέλαγος και την Μεσόγειο Θάλασσα.


Αντιλαμβανόμενοι οι Νομάρχες, τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες, τις ευκαιρίες και την προστιθέμενη αξία που δίνονται στις περιοχές μας, προχωρήσαμε στην δημιουργία μιας δομής συνεργασίας για την ενιαία ανάπτυξη για διανομαρχιακές αναπτυξιακές συνεργασίες, ξεκινώντας από την τουριστική ανάπτυξη του νέου αυτού χώρου, με την ονομασία “Εγνατία-Τουρισμός”.


Στοχεύουμε σε νέα επισκεψιμότητα των Νομών μας, ενιαία στο σύνολο του χώρου περί την Εγνατία, αλλά και χωριστά για κάθε Νομό, με εργαλεία τον δρόμο και την ασφάλειά του.


Τα μέσα μας είναι η εντατική προβολή, η ενεργοποίηση των τοπικών μας κοινωνιών, τα ισχυρά πλεονεκτήματα των περιοχών (φύση, μνημεία, ιστορικοί χώροι), αλλά και η προσδοκώμενη δική σας βοήθεια. Ήδη έχουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ.Μαρκόπουλου.


Ο δρόμος λένε ότι είναι ζωή. Η Εγνατία Οδός δίνει ζωή σε εμάς, αλλάζει τις προοπτικές και τις σχέσεις των περιοχών, που πλέον τις φέρνει πιο κοντά και ενώνει την Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο.


Σας ευχαριστούμε και πάλι.”


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ


Σχετικά Άρθρα

Back to top button