Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Στις νέες εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 17ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με την παρουσία 850 και πλέον συνέδρων.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 17ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με την παρουσία 850 και πλέον συνέδρων.


Το μακροβιότερο συνέδριο Φυσικής Αγωγής τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες και εξέχουσες προσωπικότητες από κάθε μέρος της Ελλάδας και από 20 ακόμα χώρες και μοιράστηκαν μαζί με συναδέλφους και φίλους 3 γεμάτες μέρες στην Κομοτηνή.


Στη τελετή έναρξης, ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γ. Μαυρομάτης και ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γ. Κώστα καλωσόρισαν τους Συνέδρους και αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του τμήματος και του συνεδρίου.


Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό  ο κ. Σ. Καλαφάτης Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Ε Στυλιανίδης υπουργός μεταφορών, ο κ. Φ. Τσαλίδης Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Γ. Πεταλωτής βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, ο κ. Α. Γιαννακίδης Νομάρχης Ροδόπης,  ο Αντιπρύτανης Καθηγητής κ. Σ. Τοκμακίδης ως εκπρόσωπος του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. ο κ Ερελιάδης Δημήτριος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Ν. Καρτακούλης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Κύπρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος  Παπαγεωργίου Αθανάσιος  και πολλοί άλλοι επίσημοι.


Στο συνέδριο τιμήθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  κ. Σ. Καλαφάτης που κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου, ο Καθηγητής κ. Ν. Καρτακούλης, ο ΟΠΑΠ, ο Πρόεδρος του Πανθρακικού κ. Θ. Σαββάκης και ο Γ.Α.Σ. Κομοτηνής. Τις απονομές έκαναν οι Καθηγητές κ. Γ. Κώστα, κ. Σ. Τοκμακίδης, κ. Κ. Ταξιλδάρης κ. Γ. Μαυρομάτης, και ο  κ. Γ. Γκοδόλιας


Κεντρικοί ομιλητές της τελετής έναρξης ήταν ο Καθηγητής κ. Ε. Κιουμουρτζόγλου  και ο Καθηγητής κ. Ν. Καρτακούλης. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους από τις προσπάθειες του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ που προβάλλουν τη Θράκη και την Ελλάδα. 


Οι φοιτητές της ειδικότητας ενόργανου γυμναστικής και αθλητές του συλλόγου Δημοκρίτειο παρουσίασαν εντυπωσιακά το έργο “Για την Ελένη” αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Κατά την διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκαν 431 ενδιαφέρουσες προφορικές και αναρτημένες εργασίες, ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα 3 σεμινάρια και οι 8 στρογγυλές τράπεζες που πραγματοποιήθηκαν παράλληλα.


Πρωτοποριακές απόψεις κατατέθηκαν και στην 3η συνάντηση Βιοχημείας και Φυσιολογίας της άσκησης από διακεκριμένους στον χώρο ομιλητές, καθώς επίσης και στο Συμπόσιο πάλης όπου οι εισηγητές διετέλεσαν  κορυφαίοι προπονητές και επιστήμονες του αθλήματος.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και στα όμορφα τοπία της περιοχής αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Ροδόπης.


Η συνάντηση “reunion”  των αποφοίτων από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. το 1989 πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα με την παρουσία 100 και πλέον αποφοίτων οι οποίοι διασκέδασαν το βράδυ του Σαββάτου με ην Συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμή τους από το συγκρότημα rock και έντεχνης μουσικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έμειναν οι χορηγοί από τις καινοτομίες του Συνεδρίου.


Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου σε μια “φορτισμένη” συναισθηματικά ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του συνεδρίου ευχαρίστησε τους 250 εθελοντές του συνεδρίου οι οποίοι ήταν και ο θεμέλιος λίθος της μεγάλης επιτυχίας του.


Ευχαρίστησε όλους τους διδάσκοντες στο τμήμα τους φοιτητές το διοικητικό προσωπικό και τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. που ακούραστα εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί ένα ακόμη συνέδριο με απόλυτη επιτυχία. 


Τιμήθηκε επίσης το μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης για την προσφορά του στο τμήμα μια και αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης.


Τέλος, βραβεύθηκαν οι τρεις καλύτερες αναρτημένες επιστημονικές εργασίες  και δόθηκε το ραντεβού  για το 18ο Διεθνές Συνέδριο στις 21-23 Μαΐου του 2010. Για μια ακόμη φορά η Κομοτηνή θα γίνει το επίκεντρο ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού 



Με τιμή


Ο πρόεδρος του Συνεδρίου


Γεώργιος Κώστα


Αναπληρωτής Καθηγητής


Σχετικά Άρθρα

Back to top button